R32 toshiba syčanie v rozvodoch

Profilova fotka
asi pred mesiacom som si nechal naistalovat r32 klimu od toshiby (4.5kw suzumi+). mam s nou taky problem ze z rozvodov (ktore maju cca 8m) ide pri chladeni neprijemny konstantny zvuk ,syčanie ,velmi podobne tecucej vode ,pomerne hlasne (nieje mozne pri tomto spat) Po instalacii sa tento zvuk ihned prejavil ,s tym ze technik povedal ze si to "sadne". Kedze si to "nesadlo" dosiel opat iny technik ,ktory skonstatoval ze toto je normalny jav spravadzany pochybom chladiaceho media v trubkach ... Nakolko som sa s tymto nikdy nestretol ,pri ziadnej klime ,ma niekto podobne skusenosti ?
Odpovedať
Urcite to nie je normalne. Jediny zvuk co by si mal pocut je ventilator ]-(
Odpovedať
@tomasforgacs sycanie je znakom ze unika plyn, to ktora firma ma takych premudrelych?
Odpovedať
Profilova fotka
@coddy ,sycanie je iba pri spustenej klime a pohybe media v rurach ,nepretrvava pri vypnutej klimatizacii. Taktiez nic nenaznacuje uniku ,kedze nemam pocit ze by chladiaci vykon klesal.
Odpovedať
Pekne odsat medium vysat vzduch a znova naplnit. Mate porobene sifony na rure? Zrejme mate jednotku vonkajsiu vyssie ako vnutornu ci nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek sifon nemame. vonkajsia jednotka je nizsie. zvuk je urcite sposobeny pohybom media. je mozne ze zle naplneny okruh by hladil korrektne a zaroven vydaval takyto zvuk ?
Odpovedať
@tomasforgacs ano ostal tam vzduch
Odpovedať
Profilova fotka
mno tak bol technik / zastupca toschiby na mieste ,skonstatoval ze instalacia je v poriadku a jedna sa o bezny jav. Nakolko klima bezi a nepozorujem ze by bol neaky problem ako napriklad klesanie vykonu. Tak mi neostava nic ine ako sa s tym zmierit (pripadne to zvukovo izolovat)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?