Protherm Lev - oprava alebo výmena

Dobrý večer, potrebovala by som poradiť. Máme 11-ročný kondenzačný kotol Lev od Prothermu s 90 zásobníkom TUV, ktorý sa nám pokazil. Servisák nám povedal, že je potrebné vymeniť výmenník, čo stojí do 350 €, a snáď už nič iné. Moja otázka znie, či ísť do opravy kotla, ktorá bude min. 350 € a možno aj viac (ktovie aké súčiastka ešte bude treba) alebo radšej kúpiť nový kotol. Napr. Panther (1100 €), lebo na nového Leva nemáme. Postačoval by prípadne aj prietokový? Neviem si vôbec predstaviť ten prietokový ako v praxi funguje. Napr. keď sa niekto sprchuje, dá sa súbežne umývať riad? Ja uvažujem aj nad tým, aká môže byť ešte životnosť toho nášho kotla po oprave. Manžel hovorí, že možno ešte 10 rokov vydrží. Naozaj neviem. Kotol používame na ohrev TUV a vody do podlahovky, sme trojčlenná rodina. Ďakujem za všetky potrehy.
Odpovedať
Vsak kupte si novy zasobnik a ked vam odijde kotlik tak staci vymenit uz len ten a napojit na zasobnik, prietokovy len pre 1 max 2
Odpovedať
@papajooe Pokazil sa kotol, nie zásobník, asi som to zle napísala. Výmenník v kotle treba nový.
Odpovedať
určite uz novy štandarda zivotnost dneštnych kotlov je 10-14 rokov a to neviete ci v blízkej dobe sa vam este nieco na nom nepokazí a budete ho davat stale opravovať a nakoniec sa dostanete na cenu nového kotla my sme 5 clena rodina mame kotol z prietokovým ohrevom a úplne v pohode nemáme problém z teplou vodou kotol z prietokovým ohrevom nema v sebe žiaden zásobník n začne nahrievať teplu vodu iba ked niekdo pusti teplu vodu a aj keby ste sa dvaja naraz sprchovali v pohode to ten kotol stíha jedna sa skor ako daleko mate od kotla do kupelne a do kuchyne aby ste dlho nečakali na teplu vodu ak náhodou tam teraz mate cirkulačné čerpadlo
Odpovedať
@ina7 kupovat zasa protherm v ktorom klakol vymennik po 9 rokoch???!!! Kupte si viessmann na samotny vymennik je 10 ! Rocna zaruka! Cena prietokoveho okolo 1400€
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Znižuje sa mi tlak vody v kotle. Klesne na 0,5 bar a potom už nezapne. Kotol lev kondenzačný používaný 11 rokov.
Odpovedať
Znižuje sa mi tlak vody v kotle. Klesne na 0,5 bar a potom už nezapne. Kotol lev kondenzačný používaný 11 rokov. Co môže byť príčinou?
Odpovedať
@dusanmegina prázdny expanzomat, dopustiť systém a pozri či pri kúrení sa tlak nezvyšuje a nevytečie voda cez poistný ventil.
Odpovedať
Ďakujem. Stále systém doplním na 2 bary a potom to každým dňom klesá. Až klesne neviem po akej dobe až na 0,5 barov a už nenastartuje keď som doma tak doplním, ale keď odídem na 7 dní, prídem domov a už neide. Zase ho musím doplniť.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusanmegina doplnením robo28w myslel dofúkať vzduch, nie vodu. ak je v exp. tlak vzduchu, môže systém niekde slziť, na teplom potrubí to nie je vidieť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?