Problem s plynovym kotlom

V poslenych dnoch nam kotol vydava nejake divne zvuky,az na poschodi pocujeme,akoby klopkanie a hrmot,ked sa spusta nahrievanie. /vody v nadrzke je dostatok, radiatory su pravidelne odvzdusnovane/. Na termostate nad ukazovatelom teploty sa zjavil znak-obrazok slzicky s ciernou ciapockou. Nevieme,ci je problem v kotli,alebo niekto omylom nieco prestavil na termostate. V manuali tento obrazok nie je vyobrazeny. Nas plynar min. tyzden nema cas... :-| Nenajde sa tu nahodou nejaky odbornik, co by vedel poradit,v com moze byt problem? Kotol je plynovy,nema ani dva roky.
Odpovedať
Typ kotla a termostatu?
Odpovedať
Atack 25EKO a Honeywel CM 21/27 @dedo758
Odpovedať
Hrmot, buchot, ale aj kroky môžu byť zapríčinené vháňaním veľmi horúcej vody do vychladnutých radiátorov. Treba znížiť teplotu vody.
Odpovedať
@viktor811 a to ako? Vsetko nam nastavoval plynar, ja tomu nerozumiem. To je to koliesko 1-5 ?
Odpovedať
@majki555 pomohla by foto termostatu aj so symbolom...
Odpovedať
@cukrik25 no, uz sme yistili co znamena ten symbol. To je symbol sviecky-ked zohrieva vodu... Dnes sa tie zvuky zhorsili,ked zacne zohrievat , tak vydava zvuk,ako ked sa spusta cerpadlo na vodu. Po chvili to prestane a stale dokola...
Odpovedať
@majki555 pisala si, ze symbol je nad teplotou, podla manualu je symbol plamena na displeji vlavo, preto ta fotka, ale ok, (sry, neda mi, ale pises, ze mas kotol uz dlhsie a az teraz si zistila, ze plamienok znaci ze kotol ide?) je pocut ten zvuk iba ked kotol kuri? mozno sa poruca obehove cerpadlo...neda sa trosku blizsie lokalizovat odkial ide ten zvuk?
Odpovedať
@cukrik25 no, pokial nebol ziaden problem, tak som sa o to nezaujimala. Kotol bol novy,plynar nastavil a hotovo. Jedine co viem je ho zapnut,vypnut a nastavit teplotu, nic viac som doteraz nepotrebovala :-| Tie divne zvuky sa spustia vzdy,ked sa rozhori plamen na silnejsie,asi po minutke to stichne. Spusta sa to asi kazdych 10 min.
Odpovedať
Servis kotla bol naposledy kedy? Môže to byť čerpadlo, aj rozhasený horák...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?