Prečo radiátory nehrejú?

Nevedel by niekto poradiť. Mame problem v dome s radiatormi konkretne od kedy kurime cca 2 mesiace radiatory prestavaju hriat. Inde ovzdusnime a hreju cele ale obyvackove 1.70m hreju cisto len z hora asi do takych 30cm len sa rozohreju. Viac nie zospodu su furt studene uz na to nemame nervy nemal niekto podobny proble.? Kurime plynovym kotlom
Odpovedať
.
Odpovedať
@simona1121995 podobny problem som mal v najomnom byte. Bol prehodeny privod a odvod teplej vody do radiatora. Privod som mal zdola a odvod zhora. Hriala mi asi prva stvrtina radiatora a potom trochu hore. nechajte vychladnut radiatory. Chytnite sa jednou rukou odvodu, druhou privodu vody a zapnite kurenie. Uvidite, ktora ruka bude skor tepla. Ak je to prehodene - zistili ste pricinu. Ak to nie je prehodene, ostava este slaby prietok v radiatore, bud zaneseny alebo priskrteny ventil na vystupe. Ak zavriete vsetky ostatne radiatory tak ten jeden problemovy vtedy funguje normalne?
Odpovedať
@epto ďakujem za rady ono zistili sme ze ked uz rozkurime ako v zime cca na 24stupnov sme skúšali tak pusti skoro cely radiator teply akurat trochu spodok je chladny ale vraj aj termostaticke hlavice s tym maju co docinenia ze si to same regulujú tak neviem co je na tom pravdy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?