Přechodné období - zdroj tepla

Zdravím. Vy co už máte zkušenost s bydlením v domku, je třeba řešit nějaký zdroj tepla v přechodném období, kdy mi ještě nenajela podlahovka nebo už je odstavená a na pár dnů se ochladí. Kamna nechceme a všude bude jen podlahovka. TZ při -15 st. C 3,3 kW. Pokud ano, jak to řešíte, když nemáte kamínka?
Odpovedať
@r4d3k74 klimatizácia...
Odpovedať
@r4d3k74 čo znamená "odstavená podlahovka"? Znamená to, že si tlačítkom na kotli zrušil kúriaci režim? Či ako je odstavená?
Odpovedať
@jakino znamená to pár dnů sychravého počasí jako před dvěma lety, kdy bylo v srpnu asi týden 13 st. C a každý den pršelo. Bylo by asi příjemné něčím přitopit, ale asi zbytečné natápět podlahu. Nebo se žádné natápění nekoná, když beton nebude studený? Nebo takové období ani nepoznám, když bude dům naakumulovaný?
Odpovedať
@r4d3k74 prečo by malo byť zbytočné natápět podlahu, keď vám je zima? Veď to je jej funkcia, úloha, poslanie. A posledným dvom vetám vôbec nerozumiem, aj keď som si doteraz myslel, že rozumiem Češtine...
Odpovedať
Profilova fotka
@r4d3k74 podobne som zmyslal aj ja. az pokial prisiel kk s ekvitermikou a ten rozmysla za mna... s trochou nadsadzky sa da povedat ze vykuruje kedy sa mu zachce. napr. mam nastavenu teplotu na termostate na 21stupnov, termostat ukazuje 23.5 a ono si to este kuri :)
Odpovedať
@jakino jj, nějak jsem se do toho asi zamotal :) . Tak to zkusím jinak. V domě je 20 st. C, je jedno jestli už podlahovka jede nebo ne. Přijdu domu, jsem prokřehlej, zmoklej :) a potřebuji se u něčeho ohřát. Podlahovka asi moc pružná nebude. Nějaký infrapanel? Nebo ta klimoška? Nemá nikdo potřebu si někdy trochu jen na chvilku, ale hned přitopit?
Odpovedať
@r4d3k74 keď prídem domov vymrznutý, napustím si horúcu vaňu, alebo sa zabalím do deky, kým sa nezohrejem. Nehrejem kvôli tomu celý dom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Termostat nastaveny na 22 a neriesim. Ak by bolo zimsie, stuknem na 22.5 a zopne podlahovku. V dobre zaizolovanom dome necakaj extra zimu. Pripadne este zapalujem sviecky 8-)
Odpovedať
@r4d3k74 ked mi je v auguste zima, obleciem dlhorukavove tricko, dlhonohavove gate, na paprcky natiahnem fusakle. A to iste praktizujem aj v aprili, maji, alebo septembri, dokonca aj v januari aj ked sa vtedy uz kuri. Obliekam sa podla teploty, nie podla kalendara. Aj doma aj vonku.
Odpovedať
@zita19 Obliekat sa podla teploty vonku, to chapem. Ale vo vnutri ??? Doma mas mat teplotu, aby ti bolo prijemne v tom, co bezne doma nosis.
Odpovedať
Kamarat ma tiez rovnaky problem pri podlahovke, asi ju ma nejako zle nadimenzovanu alebo co. Ale vzdy cca. jeden mesiac na jar aj na jesen ma taky stav, ze ak ide podlahovka aj na minimum, tak mu je teplo. Ak ju ale uplne vypne, tak mu je zas zima. Tak kupil 2kw elektricky fukar za 20€ a kuri tym :-D
Odpovedať
Ja mamhybridnu akumulacku v obyvacke 3+2kw
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dík všem. Koupím kabát nebo dám péct maso do trouby.
Odpovedať
@r4d3k74 ono riesenie je celkom jednoduche a nechapem co riesis .... Podlahovku nastavis na teplotu ... napriklad na 24C a cely rok neriesis ak je chladnejsie podlahovka zakuri .... Ako chces odstavovat podlahovku mimo sezony? Ak nechces kurit podlahoukou kup si klimu a polku roka kuris a druhu polku chladis ....
Odpovedať
Ja som tiež nastavil podlahovku na 26 a uvidím čo to urobí
Odpovedať
Ja by som to riešil tak, že v miestnosti kde sa najviac zdržujeme by som dal radiátor, a ten podľa použitého zdroja môže hriať do pár minút, no aj toto je riešenie. Veď ten radiátor by až tak veľa miesta nezabral a dá sa aj schovať, ak by mal kaziť dojem.
Odpovedať
@r4d3k74 my si chceme kupit taky ten elektricky krb do obyvacky. Je to ako kus nabytku a mozes si to pustit ako kurenie. Klarstein je ta znacka co chceme
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?