Poraďte vhodný kotol do bytu 80 m2

Potreboval by som poradiť. Otázka je či elektrický kotol, alebo plynový?! Byt má cca 80m2, počíta sa sedem radiátorov. Ďakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
@xmple musi byt kotol?
Odpovedať
Profilova fotka
@xmple ci uz mas nove radiatory a pripravu na UK?
Odpovedať
Profilova fotka
@xmple Nehnevajte sa na mna, ale to je ako otazka: ake je pre predavacku a zubara lepsie auto, kombi, alebo sedan. Pokial su privedene do bytu oba zdroje energie (pri elektrike pozor na dostatocne dimenzovanie privodu, ktore je diametralne odlisne v pripade ak je elektrrika iba na svetlo a spotrebice, pri plyne zas treba komin), tak cena za 1kWh energie v elektrike je cca 0,12e, pri plyne je to zhruba 0,04e. Co sa tyka cistej ceny energie. Rozdiel v nakladoch na udrzbu a ucinnost oboch rieseni podla mna uz pri tak rozdielnej cene zakladnej energie nehra velku rolu. Ak su teda moznosti 1:1, tak treba uvazovat o plyne.
Odpovedať
@radoslav78 čo iné?!
Odpovedať
@brondos áno, áno som si toho vedomý, že to je možno detská otázka. Ale pri cene kotlov aké mi ponúkajú na plyn, som ju musel položiť.
Odpovedať
@xmple o čom to točíte?! aká cena plynových kotlov?? cena elektrokotla napr Protherm stojí okolo 630Eur podla KW cena kondenzačných kotlov s hliníkovým výmennikom stoji cca 900 Eur tolko lacných kondenzacných kotlov je na trhu stačí hladať.
Odpovedať
@gkrivanek práve to pozerám, len ťažko sa to rieši človeku, keď ani neviem čo mám vlastne pozerať. Mal som tu dvoch inštalatérov a každý mi ponúka kotol cez 2tis. euro čo mi príde dosť veľa do bytu.
Odpovedať
skus pohľadať kotol napr od Immergas tie vychadzaju aj kolo 1000€ ale zalezi co všetko od neho chces
Odpovedať
Profilova fotka
@xmple infrapanely
Odpovedať
Profilova fotka
Aky vykon kotla je vypocitany pre ten byt? Pripadne aka rocna spotreba energie? Je pravda, ze elektrokotol vychadza lacnejsie, ale plynovy cez 2-tis. ... niekto vas odhadol na mestek plny dukatov, ktore treba pozbierat :-)
Odpovedať
Doteraz v tom byte boli 2x Gamatky, prietokový ohrievač + sa varilo plynom. Mesačné platby boli 55,- euro, elektrika 20,- nikdy nebol nedoplatok, minulý rok dokonca preplatok 40,- euro na plyne. Je to staršia bytovka, hrúbka obvodových múrov je 65cm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?