Poradíte ohľadom pdlahového elektrického kúrenia a piesku?

Chcela by som poprosiť o radu. Ideme robiť elektrické podlahové kúrenie a bolo nám povedané, že ako podklad máme dať: piesok na vyrovnanie nerovností základovej dosky, potom by mal ísť tvrdený polystyrén - hrúbka 5 cm a na to 6 cm, zalievať sa bude anhydritom cca 4 cm. Ale moja otázka je ohľadne toho piesku - nevadí, že nebude úplne suchý pod polystyrénom, nebude to neskôr problém? Ďakujem za radu.
Odpovedať
Pocita projekt s dodatocnou vyskou piesku? Alebo vam cela podlaha nadleti o par mm? EPS si pod vahou poteru totiz sadne s pieskom alebo bez piesku.. ;-) Ten EPS dajte v poradi podla hrubky trubiek v podlahe. My sme dali najprv 6.. PS: Nezabudnite na hydrobit..
Odpovedať
...sranda s kazdym rokom pride nieco nove....piesok pod cely EPS....ja si myslim ze to nemusite robit
Odpovedať
Na vyrovnanie nerovností podlahy pod EPS sa nedáva (normálny) piesok, ale suché kamenivo LIAPOR. Má inú štruktúru (keramzit, pdobné ako drvený čadič) a vhodné tepelno a hlukovo izolačné vlastnosti do interiéru. LIAPOR 1-4mm sa dodáva v balení 50litrov, cena cca 6,50EUR (prípadne v inom balení). Výťažnosť 1 vrece cca na 5m2 na 1cm hrúbky. Dáva sa iba potrebná vrstva na vyrovnanie nerovností a dosiahnutie nivelity podlahy pod EPS. Obvykle pri rekonštrukciách.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?