Odpoveď na príspevok od lspi:
Dobry den, Vie mi prosim niekto poradit, kde je … @lspi Ked kladieš takúto otázku,je jasné že tomu nerozumieš,a ako laik do toho ani nesmieš zasahovať.V záujme svojho zdravia a zdravia svojej rodiny si k tomu zavolaj servisáka.Odpoveď na príspevok od dusan72:
@lspi Ked kladieš takúto otázku,je jasné že tomu … @dusan72 to by aj mna zaujimalo z akeho titulu to potrebuje nastavit?Odpoveď na príspevok od lspi:
Dobry den, Vie mi prosim niekto poradit, kde je … @lspi zvycajne sa nastavuje tlak vody v systeme, tato hodnota je aj zobrazovana na displeji alebo inom ukazateli. Tlak vody sa nastavuje ventilom na privode - obvykle sa dopusti trochu vody a hotovo. Tlak plynu je urceny najblizsim regulatorom tlaku. Vacsinou je mimo domu, niekde na privode v okoli plynomeru. Toto nie je uzivatelsky nastavitelne. Ak kotol aj ma nejaku moznost nastavit si tlak plynu rozhodne ide o servisny zasah a je potrebny k tomu servisak, nie uzivatel.Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@dusan72 to by aj mna zaujimalo z akeho titulu to… @cukrik25 Tak dá sa tým nastaviť max/min výkon kotla.Ale ktovie,kto jej čo poradil....Odpoveď na príspevok od lspi:
Dobry den, Vie mi prosim niekto poradit, kde je … @lspi tlak plynu sa nenastavuje, je daný dodávateľom plynu, prípadne regulátorom pri plynovom merači.. Tlak expanzky sa nastavuje natlakovaním samotnej expanznej nádoby pri vypustenom /odtlakovanom/ systéme. Tlak vody vzniká pôsobením vody na expaznú nádobu a je daný objemom vpustenej vody do vykurovacieho systému. T.j. zmena tlaku je daná zmenou objemu vody do systému napustenej, takže dotlakuje sa ventilom na hlavnom prívode vody do vykurovacieho systému. No a teraz skús zopakovať svoju otázku so špecifikovaním o aký tlak ti ide.Odpoveď na príspevok od zicher:
@lspi tlak plynu sa nenastavuje, je daný dodávate… @zicher podla manualu sa tlak plynu nadstavuje,len ci je to pravda neviem...Odpoveď na príspevok od lspi:
Dobry den, Vie mi prosim niekto poradit, kde je … @lspi toto pise gpt Nastavenie tlaku plynu na plynovom kotli Buderus Logamax Plus GB072-24K V2 je servisný úkon, ktorý smie vykonávať iba oprávnený a kvalifikovaný servisný technik s príslušným oprávnením a špeciálnym meracím zariadením. Prečo to nemôžete urobiť sami: * Bezpečnosť: Manipulácia s plynovým ventilom a tlakmi plynu je spojená s vysokým rizikom a môže viesť k úniku plynu, požiaru alebo výbuchu. * Záruka a Predpisy: Zásah neoprávnenej osoby do plynového kotla ruší záruku a porušuje platné technické a bezpečnostné predpisy. * Presnosť: Správne nastavenie vyžaduje presné meranie tlaku na špeciálnych meracích bodoch plynového ventilu (minimálny a maximálny prevádzkový tlak horáka), ktoré sú uvedené v montážnom a servisnom návode pre odborníkov. Tlaky sa merajú v milibaroch (mbar). Dôležité informácie, ktoré som našiel pre odborníka (na základe servisných návodov): * Pripojovací tlak plynu (vstupný tlak): Pre zemný plyn je obvykle 20 mbar (pri propáne 50 mbar). * Nastavenie kotla: Kotol má modulačný výkon (6,6 – 23,8 kW) a je vybavený modulačným horákom, ktorého výkon sa reguluje. Nastavenie plynového ventilu (tlaku plynu pre minimálny a maximálny výkon) sa vykonáva počas uvedenia do prevádzky a údržby. **V prípade, že máte pocit, že je tlak nesprávny, alebo kotol nefunguje správne, odporúčam: ** * Kontaktovať autorizovaný servis Buderus alebo iného kvalifikovaného technika pre plynové zariadenia. Poznámka k tlaku vody: Ak ste mali na mysli tlak vykurovacej vody v systéme (ktorý sa kontroluje na manometri), ten by mal byť obvykle medzi 1,0 až 2,0 bary (optimálne okolo 1,5 baru). Doplňovanie vody a odvzdušňovanie je úkon, ktorý môže vykonávať aj používateľ, ale tlak plynu je výhradne záležitosťou technika.Odpoveď na príspevok od marsdm:
Myslím ze chce len dopustiť trochu vody aby zdvih… @marsdm No,píše - "nastavenie tlaku-plyn".Odpoveď na príspevok od dusan72:
@marsdm No,píše - "nastavenie tlaku-plyn". @dusan72 ale potom nesleduje kotol s malým k a názov, čiže to je podľa mňa skopírovaný názov odniekiaľOdpoveď na príspevok od zicher:
@lspi tlak plynu sa nenastavuje, je daný dodávate… @zicher Ospravedlnujem sa, myslela som samozrejme len tlak vody.Odpoveď na príspevok od epto:
@lspi zvycajne sa nastavuje tlak vody v systeme, … @epto Dakujem. Ano, myslela som samozrejme len tlak vody.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@dusan72 ale potom nesleduje kotol s malým k a ná… @marsdm Ajaj.Veru áno.Odpoveď na príspevok od lspi:
Dobry den, Vie mi prosim niekto poradit, kde je … @lspi chcelo by to fotku trochu z diaľky. Treba hľadať zavretý ventil, ktorý ide smerom ku kotlu a z toho istého potrubia ide pravdepodobne aj voda do zásobníka, kde sa ohrieva.