Pomóc kotol Vaillant

Ahojte. Mame kotol Vaillant ecotec. Umiestnený je vo víkendovom dome, kde mám nastavený ohrev vody v sobotu, len na antilegionelu. Dnes( štvrtok) som kontroloval systém a teplota vody je 54. Čo robiť, aby neohrieval vodu? Cirkulácia nemám a požadovanú teplotu mam 35. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@ronnan78 zavolať servisákovi.
Odpovedať
Profilova fotka
@ronnan78 Skontrolovať nastavenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@ronnan78 a ochrana proti legionele zohrieva na 60*C? asi este nevychladol 🙂
Odpovedať
@zmrzlina_sk trosku konkrétnejšie? Časové programi sú vypnuté, jedine antilegonela je na sobotu. Ale prečo bola ohriata voda vo štvrtok a dnes tiež?
Odpovedať
@rusty727 v piatok chodievame na “dom” , dáme si jednorazový ohrev zásobníka na 54. V sobotu je antileg. Osprchuju sa 3-ja ludia( zásobník 180l) neexzist, ani ešte vo štvrtok bola teplota vyššia ako nastavená. Zásobník mám v netemperovanej pivnici.
Odpovedať
Profilova fotka
@ronnan78 Zruš program na antilegonela úplne a o týždeň zistíš teplotu.Ak bude požadovaná 38°C je regulacia v poriadku.Následne navol antilegonelu na iný deň ako sobota a podľa teploty o daľší týždeň potom môžeš niečo vydedukovať,alebo riešiť ďalej. Viacej dát ...viacej možností ako ďalej.
Odpovedať
@zmrzlina_sk minulý týždeň som vypol antilegionela a voda cez víkend nebola ohriata… ale vypol som na kotli aj ohrev zásobníka. Takze tento týždeň som nechal vypnutú antilegionelu a zapol som ohrev ale iba na kotli (bez časového programu). Výsledok uvidím zajtra, keďže beriem dovolenku.
Odpovedať
@ronnan78 Ďakujem za pomoc. Nenapadlo by ma že môže byt problém v antilegionela programe. Po vypnutí už kotol samovoľne neohrieva hocikedy. Už teraz je len otázka, čo sa ešte dovrzalo na ovládaní, keď aj napriek stanovenému dnu a hodine, ohrieval hocijako…
Odpovedať
Ahojte, bol by nejaký servisák taký ochotný a poslal mi serv.manuál na KK Vaillant EcoTecPro ? Mám dost dopleteného servisáka, bol pred mesiacom na serv.prehliadke a mal deaktivovať hlásenie "Údržba kotla" ale pred pár dňami som menil baterky v izbovom bezdrôt.prístroji a po nastavení aktuál.dátumu tam zas mám uvedenú hlášku... ďakujem. PS: možno asi skôr manuál k izbovému bezdrôt. prístroju
Odpovedať
OK, servisné návody ku KK aj k izb.prístroju Colormatic už mám... stačí zmeniť dátum kontroly v Colormaticu alebo treba priamo v KK ?
Odpovedať
@antoni_sk mne povedali, že stačí v colomatiku. A to bolo pred 5 rokmi. Vyskúšaj si tam dať zajtrajší dátum a budeš vedieť, či je to jedine miesto, ktoré riadi to hlásenie.
Odpovedať
áno, je to tak - servisné menu na izb.prístroji normálne používam, tú položku "dátum dalsej údržby" som si nevšimol - je to už OK
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?