Podomietkova sprcha - Vodoinstalater

Ahojte, prosim vas, kolko stoji u vas montaz podomietkovej sprche? Nas vodoinstalater chce za to 250 EUR z toho je 100 praca (zevraj to mu zobere skoro cely den), ostatny material. hovori, ze s tym je viac roboty.
Odpovedať
Ked ste z Ba tak veru tam maju astronomicke ceny.
Odpovedať
@gkrivanek ano a ostatny slovaci by si mohli brať príklad, hned by bolo aj na slovensku dobre, každy by mal pracu a dost penazi na to aby si mohol objednat dalsie služby, ak budeme robiť za minima, jak dajaky chudaci tak sa nikdy nedostaneme na nemecku uroven. a ak sa ti nepači cena daj si to pokaziť dakomu inemu, cena = kvalita (samozrejme aj referencie su dolezite) za mnou ked pride zakaznik ze chce niečo lacnejsie spraviť tak ho posielam ku konkurencii, ak si mam udrzat nejaku kvalitu potrebujem na to aj kvalitne naradie a aj kvalitný material, ak niekto caka že pridem na stavbu a začnem rucne sekať drazky, alebo len tak +/- 10cm vyznacovať výšku vapínačov, tak sa mýli. na to všetko treba techniku a ta niečo stoji. ak to chceš mať pekne tak zaplať, a ak to len chceš mať chod na strednu školu tam je tolko žiakov že ti to spravia aj za 20€. alebo si to spravte sami.
Odpovedať
@elmas mas pravdu ale zas neprehanaj, mam uz rad rie reci o drahom naradi elekrrikara, ako keby si minal 2 litre kazdy mesiac na naradie, ci mas nivelak za 100k? Vypinac sa da namerat aj netrom odnpodlahy ak to robis laserom ok ale zase sa netrvar ako boh.
Odpovedať
Profilova fotka
Fuh, mna stali komplet rozvody vody 780 aj s matrosom a to mam tiez v sprche jednu podomietkovu bateriu a osadzal ju a zapajal cca polhodku. Tak nechapem tu cenu
Odpovedať
@sysell no napr vypinače meriam laserom za 550€, a mal som aj par srotov za 65€, ked daco robim tak to robim poriadne, kolko stoji zbijacka a drazkovačka a vysacvač, kotuče do drazkovacky a vykružovacia korunka a všetky tie podobne vecičky čo ti treba ak chceš spraviť hrubu montaž za 3 dni na dom? hej ked to robiš hračkami za baumaxu a chodiš to kazdy mesiac reklamovať to je tvoja vec. takisto nerad monutjem tie lacne vypínače pod 2,5€ to su take šroty že proste bud zakaznik chce valenu alebo tango alebo merten alebo nech si najde dajakeho ineho elektrikarta co mu to tam dobabre a bude chodit 5 rokov doladovať. takisto na ethernet použivam len CAT7 a koaxial si tiež vyberam, a aj všetky ostatne materialy ja miniem na material na hrubu montaž o 40%viac eur ako najlacnejsie ponuky, ale robim to zakaznikovi na 100 rokov. nie na 10. a tiež davam zaruku že to čo mu odporučim aj bude fungovať. napr koaxialne kable chodim teraz dost vymienať, našťastie nie mojim zakaznikom ale tým čo vtedy ušetrili, maju super lacny koaxial, vnutri ocelový drot pomedeny a tienenie take že tie lanka sa daju do 5 sekund spočitať, klasicke programi im idu, ale HD je už problem, seka to kockateje a podobne. takže kolko ušetrili tý zakaznici? a to iste je aj z kablami na sylovinu, len pre porovnanie CYKY 3x2,5 je pri 100m o 1 kilo lahsi ako NYMJ 3x2,5 tiež pri 100m, tak coho je v tej NYMJ viac medi alebo izolacie? je to uplne jedno, lebo ak je viac medi tak je lepsia vodivosť, ak izolacie tak je asi hrubsia. ak chcu ludia robiť veci dvakrát tak nech sa im páči, ale ja na vine nebudem, možu si za to sami. ponukam kvalitu a chcem mať za nu zaplatene, ak niekto nechce kvalitu nech sa obrati na iných ako som písal, aj studenti to vedia spraviť.....
Odpovedať
@sysell este vieš ja si nechavam platit v eurach, a tým tvojim litrom a K-ačkam vobec nerozumiem....
Odpovedať
@linear324 ide aj o to či ti robi cely dom naraz alebo ma prist spraviť len tu jednu bateriu, on musi zaratať aj dopravu, nakup, cestu, vybalenie naradia zbalenie, upratanie (dobra firma po sebe uprace a ty ani nevieš že tam boli). takže ťažko porovnavať.
Odpovedať
No dovi a dopo ked si "majster" pyta 100e za pracu co som ja zvladol za cca dve hodiny. Vymen majstra, bud je lavy a fakt to bude robit den alebo je zlodej a spravi to za dve hodiny len tebe vyuctuje cely den.
Odpovedať
@elmas hmm kolko beres za hodinu? K znamena kilo cize tisic.
Odpovedať
@sysell na slovensku alebo tu v nemecku?
Odpovedať
@elmas trafena hus zagagala😆mne tu nemusis vypisovat o kvalite prevedenia prac bavme sa o rovnakej kvalite a porovnania ceny za sluzbu co je o 50% vyssia ako cena za tu istu sluzbu mimo BA. Preco??? Hadam plati Ba firma vyssie odvody do soc na DPH atd?! Xy krat som mal moznost vidiet ponuky na prace a veru v DE su take ceny za sluzby ako v tejto diere. No ostatatne je galakticky daleko. Reci ze elektrikar potrebuje neviem ake drahe naradie racsej nechajme bokom isteze potrebuje kvalitne naradie.
Odpovedať
@gkrivanek mas pravdu, ono ide aj o to že v BA su sami inžinieri, a v tých panelakoch sa ziadnemu remeslu nepriučia, a tak ak tam niekto niečo vie spraviť tak si zapýta, a ja sa im necudujem, a podporujem ich v tom, ak niekto vyštuduje ING aby mal viac penaži tak nech plati. a na zvyšku slovenska si všetci robia všetko sami, ja si tiež radšej spravim cely dom sam (teda omietky a potery nie, ale zvysok v pohode) ale ja mam problem tu najst niekoho kto odvedie kvalitnu pracu, omietky ked mi trebalo robiť tak polo 5 firiem pozrieť, moja požiadavka bola aby stare tehlove steny vyrovnali, chcel som rovnu stenu a vo vodovahe, nikto mi to nechcel spraviť, a to som vobec nehladal cenu, ale seci to sa spravi tak na oko aby to vyzeralo..... ja preto kysnem v nemecku, lebo na vychode si ludia nevažia kvalitnu pracu a potom preplacaju, ale aj to že si všetko vedia sami spraviť tak si to možu každu chvilu opravovať....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell nejde o to ci za hodinu berieš 15€ alebo 7€, ak mam ist ja dorobiť do hotoveho domu zasuvku nemožem za to zapytať tolko ako keby som ju dorabal ked som tam a robim cely dom, rozdiel je v tom že si na to musiš najsť cas, doma zbalit potrebny material a naradie, a snažiť sa nič nezabudnuť, poom prideš na miesto výkonu, všetko vybaliť čo potrebuješ, vykonať pracu na ktoru potrebuješ dajme tomu 2 hodinky, potom zase všetko zbaliť, upratať, vyučtovať, ideš domou a zase všetko vybališ a naberieš si veci na dalsiu zakazku, ale kedže je už poobede tak sa ti nikam neoplati ist, možeš akurat pripraviť veci na dalsi den. kto nepodnika a nevenuje sa tomu tak ten nepochopi. a ak ten vodar napisal že na to treba cely den tak to takto myslel. a mžno ked ma 8 hodinovu pracu tak to +/- tak aj vychadza.
Odpovedať
@elmas 250 je kua vela ked sa bavíme o podomietkovom sete ak je to klasicky set tak material nato potrebný je do 30 EUR!!!! a to rátam plasthliník tvarovky značky HERZ. a zbytok 220 EUR je za co? v príspevku nadomnou más uplnu pravdu no v tomto prípade podomietkového systemu je to nehoribilná cena
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?