Podlahové kúrenie v zime

Ahojte chcem sa spytat, zhruba 100m2 obytnej plochy v dome, ako teraz vykurite izby do kolko stupnov cez zimu podlahovym kurenim? dakujem
Odpovedať
@takyna ... jakým podlahovým topením? teplovodním nebo elektrickým? více upřesněte dotaz ... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@takyna Predsa tolko,kolko si zelame :-) Obyvacku s kuchynou na 22,5,kupelnu na 23,spalnu na 20,5,hostovsku na 21,posilnovnu na 20,5,chodbu na 19.
Odpovedať
@takyna Nerozumiem otazke. Mam asi 140m2, podlahovka vsade, kotol bezi asi 4hodiny denne a miniem asi 4m3 plynu za den. Vykurujem na 23C. Co chces viac vediet ?
Odpovedať
Dobrý den. Kolik teď v zimě sníte knedlíků/ 100 m2 ? A jak rychle Vám roste pupík ?:-D :-D :-D :-D :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
@takyna Podľa toho, ako to má kto navrhnuté. Niekto prekúri, niekto ani nevykúri... a niekto je happy, pretože všetko funguje tak, ako má.
Odpovedať
@ladajaskva Pupik roste. Dekuji za optani. Rychle. Ale knedliky nejim ...
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je dobre zateplene, bez tepelnych mostov, kvalitne okna atd atd, vykuris za malo na vela...
Odpovedať
@zirafak proste v zime nam to nejde vykurit nad 21-22 stupnov, ak nezapneme kachle niekedy izby su pod 20 stupnov, v teplejsom pocasi sme nemali tento problem s podlahovkou....
Odpovedať
@takyna Tieto témy tu sú riešené, skúste niečo pohľadať. Chyba môže byť v zavzdušnení, nariedko kladených rúrkach, nízkej teplote vody, slabom čerpadle, v slabo izolovanom dome - nevhodný pre podlahovku... a ich kombinácie. Musíte uviesť, aký máte presne kotol, tepelnú stratu domu, hustotu rúrok, teplotný spád vody (kuk teplomery), či máte ekvitermiku, stupeň, na ktorý beží obehové čerpadlo, ako často sa kotol zapína, alebo ide v kuse a napriek tomu nemôžete vykúriť... Aj nastavenia kotla. Ale to je najlepšie, ak si zavoláte domov kúrenára, ktorý okrem uvažovania bude aj skúšať.
Odpovedať
@blacksr uz sme ho tu mali 4 krat.... ;-) technicke parametre neovladam, termostaty mame typu auraton 2005, asi bude najlepsie sa konkretne s niekde pozriet kde vykuruju podlahovkou... ocakavala som od toho viacej..., mozno skutocne bude chyba niekde v zavzdusneni... len som proste chcela vediet, skusenosti ake mate kto s tym vyslovene kuri v zimach, ci vykuri aj nad 23 stupnov napr. ci ste spokojny s takymto vykurovanim dakujem za prispevky
Odpovedať
@takyna Behom 4 hodín o 2°C vybehne teplota vzduchu, pri teplote vody 30°C. Spokojnosť.
Odpovedať
@blacksr tak to by som aj ja bola spokojna.., u nas nehrozi keby , ze nemame kachle, tak hadam aj kvaple budeme mat v dome.. :-) zapalime v kachliach, za chvilu izby vybehnu nad 22-23 stupnov, hala 26 :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@takyna Treba všetko, čo som popísala, zistiť. Až potom sa s tým dá niečo robiť.
Odpovedať
@blacksr ano , musim to s muzom si prejst.. diky za typy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Inak je sranda,ako vplyva na vykon podlahovky silny,narazovy vietor,ktory fuka .Dnes je trabars nezvycajne teplo,ale fuka ako sisnute.Skusal som sa hrat s termostatom a na noc nasimulovat utlm na 21,5 st/inak mne vsetko funguje,ako ma,ale som zvedavy,ci klesne spotreba,ako pisala blacksr/inak kurim nonstop na 22,5/Od 22:00-05:30 bol utlm.Rano bola teplota okolo +5,ale nenormalne fukalo.Dom ochladol na 21,5 a kotol zacal kurit.Normalne sa z toho nevedel spamatat a trvalo mu skoro 3hodiny,kym sa na tych 22,5 vratil.Potom zmlkol a mlci az doteraz/snad sa nepokazil ;-) Uvidim,kedy sa opat zapne.Vonkajsie cidlo ku kotlu pripojene nemam.Pomohlo by tomu v tomto pripade?Teplota je teraz skoro 8st,ale fuka ako strelene.Ako na taketo nieco reaguje vonkajsi snimac?Je sice 8,ale pocitovo je to horsie,ako ked je -10 a nefuka.
Odpovedať
Profilova fotka
@zirafak aký výkon má kotol? alebo na aký ide keď kúri?
Odpovedať
Profilova fotka
Ma 12kw,ale od spustenia technikom je podla projektu uskrteny na 9kw.Vykuril vpohode aj pri -20,ale co malo znamenat to dnesne rano,to netusim.
Odpovedať
@zirafak vonkajsie cidlo mu povie viac o tom ako sa ma chovat :)) aspon mne :))
Odpovedať
@zirafak mam nastavene 24 hodinove vyhodnotenie a potom sa prisposobi okoliu a vonkajsku:)))
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?