Podlahové kúrenie slabo kúri

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, máme byt ca 90m2, jedno podlažie, bývame tu druhý rok. Minulú zimu nám podlahovka kúrila perfektne, v kúpeľni bola aj na dotyk teplá podlaha, stála teplota v byte bez problémov 23stupňov, podľa toho, ako sme práve otvorili prietoky. Túto zimu, ako prišli nižšie vonkajšie teploty, nevieme byt vykúriť. Na jar tu bol kúrenár, urobil vraj bežnú údržbu, no netuším, či menil niečo v nastavení. Teraz máme prietoky otvorené na maximum, (izby sú regulované ručne, iba obývačka má termostat). V izbe je ca 20stupňov a keď vyvetrám, tak menej a zohrieva sa to pol dňa. Vedeli by ste mi poradiť, v čom by mohol byť problém? Ďakujem!
Odpovedať
1
2
@majkoj Pod čerpadlo dám koleno otočené dopredu, ďalšie doľava, filter vodorovne smerom doľava, hadičku vymením za Eurotis...
Odpovedať
@dedo758 tie zostavy chodia už zmontovane, je to hotový výrobok, len nápoji primár, vodu, kúrenie, nič sa tam nemontuje..
Odpovedať
@logo22 Ten filter nemá chybu. Je tam tak ako má byť. Pri čitení ti nemá čo spadnuť lebo zanesená sitko musíš zoškrabovať, lebo je tak zalepené.
Odpovedať
@daralbajda To je len výhovorka. Keď chcem, tak to opravím. @ruren Traja predo mnou takto namontovaný filter "čistili". A stále nekúrilo. Kým som z neho nevybral plnú hrsť bordelu (5/4"). Že ako to. A im bordel pri otvorení vżdy padol dolu a sitko čisté...
Odpovedať
@meriska123 Pridaj na termohlavici č.4 na priloženom návode. Teraz ju máš na 3-ke. Kľudne daj na 5-ku. Ak správne čítam, tak nič nepokazíš pretože na pozícii č.5 vypne čerpadlo v prípade že teplota vody dosiahne maximum.
Odpovedať
@pithivier tebe je dobré keď vieš nemecky a čo ja starec odchovany na ruštine ,musel som dumat a ísť po trubkach...
Odpovedať
@pithivier ale zas tak veľmi to nie je nutné ,stačí mi poznať slova prívod,spiatočká ,teplý.zimny,voda ....a pochopím.
Odpovedať
@dedo758 Chyba nebola na strane filtra, ale v nemehlach.
Odpovedať
@ruren Jedno s druhým... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj ja nepíšem nič o tom že sú opačne zapojené. Len že to sitko má byť tak aby keď odstaviš vodu zadržalo nečistoty. V tomto konkrétnom prípade padnú gravitáciou dole a pri kontrole nič nezistíš. Buď inak ťahať potrubie alebo ine sitko. Napr. https://www.atria.sk/total-filter-tf1...
Odpovedať
@logo22 vy múdrlanti ešteže začnete všetkých presviedčať že filtre sa montujú naopak...niet nič horšie ako samouk...ale konkrétne poradiť ste nevedeli..tak ste jej povedali,že ste jej nič nepovedali...
Odpovedať
@dedo758 neporovnávaj vykurovanie domu , ktorý má viac ochladzovacích plôch ako byty v panelákoch ja mám istotne vyššiu spotrebu za kúrenie ako za vodu
Odpovedať
@duzu Nejde o plochu vykurovacej sústavy ale o potrebu tepla na ohrev teplej vody doskovým výmenníkom v horeuvedenej výmenníčke...
Odpovedať
@logo22 vitaj medzi sulikarmi a drotikarmi. @daralbajda keby si to zapajal ty a nemal by si ziadne obmedzenie kreativity, ako by si dal to sitko?
Odpovedať
@dedo758 len v dome to nemám
Odpovedať
@rvs Ty nevieš ako sa zakladá sitko? Jednoducho vložíš do filtra a zaskrutkuješ maticu. A nezabudni na tesnenie. :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@daralbajda keď si ešte rás prečítaš moje príspevky snáď pochopíš že dobre radím, respektíve poukazujem na možnú príčinu problému. @rvs ďakujem za privítanie ;-)
Odpovedať
@ruren @rvs vcul ste mudri ,aodbavujete sa na filtri....veď tie odovzdavacky chrlia v tisícoch.....nebojte sa ,ten filtre majú už dávno vychytane.....
Odpovedať
@ruren silvesteeer pijemeee :))
Odpovedať
@rvs gentlemani pijú až po zotmení...... čakám až sa zmrkne a potom to pôjde.....ako krv z nosa....
Odpovedať
Bud este silvestruje alebo uz dobre kuri.
Odpovedať
Tú hlavicu číslo 4 mám teraz na štvorke a už kúri dobre. Musela som dokonca priškrtiť niektoré prietoky, lebo bolo až príliš teplo. Zrejme to nebola porucha, ale buď niekto hýbal tou hlavicou, alebo z nejakého dôvodu musí byť tento rok otvorená viac. Vďaka ešte raz, som o niečo múdrejšia, myslela som, že sa teplota reguluje iba tými prietokmi, čo vôbec nepomáhalo. Všetko dobré v novom roku prajem!
Odpovedať
@meriska123 TAK JU DAJ NASPAT NA 3 ,Ale mudrákov tu bolo ako sečky....
Odpovedať
Prečo ju mám dať naspäť? Teraz to ide dobre, iba v spálni a v detskej som ubrala, aby v noci nebolo príliš teplo.
Odpovedať
@dedo758 Ako si to cistil ak to nie je tajomstvo, kedze to kazdemu popadalo a tebe nie ? Vdaka
Odpovedať
@meriska123 no budeš trochu prekurovat a viac možno platiť, lebo teplo sa platí za prietok a rozdiel teplôt vstup-výstup.ale na to ze si žena si sikovnicek....
Odpovedať
@panak Zatvoríš si ventil pred aj za filtrom. Otvoríš filter, vyberieš sitko, zakryješ handrou a otvoríš ventil tak, aby ti tlak vody tú špinu vyplavil zdola von... :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?