Podlahové a radiátorové kúrenie

Pri novostavbe RD uvažujeme nad kúrením. Dvojpodlažný dom (každé podlažie cca 55 m2 obytnej plochy) chceme vykurovať plynom a na prízemí v obývačke je príprava na krb. Na prízemie by sme chceli podlahové kúrenie (nakoľko sú miestnosti menších rozmerov) a na poschodí radiátory. Kotol kondenzačný plynový so zásobníkom na ohrev vody. Je potrebná aj akumulačná nádoba? Aké výhody prináša, už vieme, ale do akej miery je nevyhnutná? Ďakujem za každú skúsenosť. ;-)
Odpovedať
@mikele148 Myslíte zásobník ku kotlu? postačí aj vstavaný okolo 50 litrov. Alebo zvlášť cca 80-100 litrov. Prečo chcete vykurovať plynom? Ide o malý dom, ešte k tomu bude mať krb. Poriadne zateplite a plyn nebude treba.
Odpovedať
@mikele148 Ďalšia nádoba k zásobníku potrebná nie je.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Klasika ako si predražiť náklady na vyhotovenie kúrenia. Prečo nedať iba podlahovku s nižšou teplotou vykurovacej vody, ale ešte k tomu pridať radiátory - potom treba aj akumulačku so zmiešavacím ventilom...! Jednoduchšie a pohodlnejšie je podlahovka všade. A keď chcete šetriť, tak potom k tomu tepelné čerpadlo vzduch voda - to je zatiaľ asi najlacnejšia varianta na najnižšie ročné náklady.
Odpovedať
@mikele148 Daj vsade podlahovku, vyjde ta to lacnejsie. Nebudes potom musiet riesit zlozitu a drahu dvojokruhovu regulaciu. Pri podlahovke ti pojde kotol stale v kondenzacnom rezime, ale pri radiatoroch to tak nemusi byt ...
Odpovedať
Vďaka za radu, ale my už takmer rok bývame. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?