Podľa čoho mám vybrať teplovzdušnú krbovú vložku?

Profilova fotka
ahoj viete mi poradiť niekto pri výbere teplovzdušnej krbovej vložky? plocha vykurovanej plochy bude okolo 140 m2.
Odpovedať
1
2
@drpepper musíš vedieť TS podľa toho sa určí aká výkonná
Odpovedať
Profilova fotka
@drpepper zavolaj na krbara, peciara, kachliara..ten ma velke kladivo a vsetko ti vysvetli a vo vsetkom poradi...(cez internet tazko radit vo vybere KV)
Odpovedať
Profilova fotka
@drpepper v dnešnej dobe je už výkon takmer nepodstatný parameter, sleduj hlavne účinnosť, s ňou súvisiaca tesnosť vložky, konštrukcia ohniska, interval prikladania, rozdelenie výkonu sklo/plášť, komfort obsluhy a čistenia a .... hádam som na nič nezabudol. Postaviť otázku: akú vložku na 140m2 je ako pýtať sa, ktoré auto kúpiť, ak chcem prejsť 140 km ;-) Tam u vás je dobrých odborníkov dosť, stačí sa opýtať. Držím palce :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@reward preco je v dnesnej dobe vykon nepodstatny? ja som myslela, ze prave na ten je potrebne sa pri vybere zameriavat.
Odpovedať
Profilova fotka
@vero_nka lebo vyrobiť kiloWatty dokáže každá plechovka so presklenými dvierkami, tváriaca sa ako kozubová vložka. Ale čo najviac tých kW aj odovzdať do priestoru a nie do komína, to dokáže máloktorá... ;-)
Odpovedať
@vero_nka to nie je len o vykone, vyber krbu zahrna vela ineho :) a myslim, ze kazdy parameter je podstatny. Treba si zvazit ci krb ako primarny zdroj tepla, alebo pre relax a podobne.
Odpovedať
Profilova fotka
@vero_nka my si tymto teraz prechadzame. Chodime po predajnach, hlada po internete a vyberame aku vlozku by sme chceli a ako by sme si ju predstavovali obostavanu. A da to teda zabrat, kedze mame so zenou problem sa na comkolvek zhodnut.
Odpovedať
Profilova fotka
@vojtesko pri takychto veciach beries ohlady na zenu? mmm, tak to je uz co povedat. U nas co sa tyka veci prerabky, tak do toho zasahuje co najmenej. Maximalne mi povedala ako by si obostavbu predstavovala, ja som potom vybavil vizualizaciu cez jednu firmu a bolo vybavene.
Odpovedať
@vojtesko vložku z obostavby takmer nevidieť , vidieť len presklenie dvierok, primárne je pre relax, pre kúrenie na pevné palivo je najúčinnejší splynovací kotol+AN, no ten si nikto nedá do obývačky na relax, to je ako osobné auto je na komfort, na prevoz materiálu je nákladné
Odpovedať
Profilova fotka
@vero_nka samozrejme ze je potrebne na ten vykon sa zameriavat, pretoze kupit do domu so stratou 5kW pri -15C (co je 2x za rok) 15kW vlozku je somarina :). Okrem toho je rozhoduje aj to na co ju planujes pouzit, ci je to primarny zdroj tepla, alebo len doplnkovy, pre okrasu. Ak je primarny, oplati sa investovat viacej ak nie staci aj nieco lacnejsie co je odskusane (kupit lacnu vlozku a potom sa trapit s tym ako nehori a stale cistit sklo samozrejme tiez nie je riesenie).
Odpovedať
Profilova fotka
nie nie bude to len ako doplnok a popripade zalozny zdroj tepla v dome
Odpovedať
@drpepper tak potom by mal byť okrem vyššie spomínaných odporúčaní aj dizajn. Nebudeš sa predsa pozerať na nejakú krabicu plechu a vpredu so sklom. Ja mam toto kúrime len občas a sme happy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@milan209 krása ako sa volá mas nejaký link kde by som ho nasiel na nete?
Odpovedať
@drpepper ďakujem. Vola sa romotop bari. Neviem ci sa ešte vyrába a predáva ale nám padol do oka. Má veľké ohnisko vpredu oblé sklo a je ideálny do rohu. http://www.zvedelik.cz/romotop-bari_p16 Ale pozri tu majú kopec pekných kúskov. Ono je skôr problém si dnes z tej ponuky vybrať. http://www.romotop.sk/krbove-kachle-r... Takisto sú aj iný výrobcovia ... Ešte pridám jednu fotku.
Odpovedať
Profilova fotka
@alexindo ako primarny zdroj zrejme nie. Skor by sme to chceli pre taky oddych, pre romantiku a tak podobne.. @duzu otazne je co on myslel tym "ako by sme si ju predstavovali obostavanu", mne hned napadlo tie vselijake dekoracie co sa teraz daju dorobit ku krbu k obostavbe :) @majkoj jeden mi tvrdite to druhy to.. trosku ste ma zmiatli :/
Odpovedať
@vero_nka urcite, ked si budes vyberat vlozku tak davaj pozor na to aku velku si vyberas. Mnoho zien, co viem tak chcu mat velku vlozku, ze to lepsie vyzera ale malokedy si uvedomuju, ze cim je vlozka vacsia tym ma vacsi vykon a nie do kazdeho domu sa hodi. Hodi myslim v zmysle, ze nesadne do kazdeho domu, ludom vo velkom dome moze sadnut ale niekto v malom bungalove by sa pri nej mohol aj uvarit. Preto je najlepsie poznat tepelne straty domu a podla toho vyberat vlozku s potrebnym vykonom
Odpovedať
Profilova fotka
@jozefvarok tak, co Ti poviem ked chcem klud musim pristupit na kompromis :-D vizualizaciu ti robila firma? a ti co ti robili vizualizaciu ti robili aj obostavbu? ci ako? My sme zacali si kreslit ako by sme si to predstavovali a reku by sme si to dali nejakemu krbarovi urobit alebo ako.
Odpovedať
@vojtesko so zenami treba vyjednavat a nie riesit to tak, ze chcem klud tak urobim co po mne chce. U nas bolo tiez veselo ked sme riesili ako co bude vyzerat, ale dohodli sme sa, ze co bude rieesit zena co ja a bolo vybavene. Zena si riesila celu kuchynu ja som sa do toho nestaral. Tak ani ona sa nestarala potom ako bude vyzerat krb. Co ste robili? kreslili? nie, to nemyslis vazne :-D ved teraz bez problemov vam urobia vizualizaciu vo firme a ta vam to aj obostava. Len sa treba informovat kto take veci robi, aby vam bol co najblizsie
Odpovedať
Profilova fotka
@norbeert http://www.cechkachliarov.sk/zoznam-k... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@alexindo jasne, vlastne to znamena, ze je schopna vyrobit viac tepla ako clovek na danu miestnost, resp. priestor znesie, tak? Ja sa pri vas tu aj co-to priucim :) tepelne straty alebo to s akym vykonom vlozku mam vyberat tak to by mi mali povedat uz aj vo firme pre ktoru sa rozhodnem, ci to este nemaju krbari tak v oku? :)
Odpovedať
Ja som si urobil doma obostavbu zo šamotu, mriežka roletka, vložku mám blanžek- liatina a šamot 5kW , taká malá hypokaustova pec, na jedno zakúrenie kúri aj 5 hodín. Asi by som sa vyhýbal veľkým sklám a veľa KW, je to zbytočné a veľká teplota pred sklom, dôležitý parameter je aj priemer komína, každý dá 200 komín, čo je veľa na krbové vložky, treba ich potom redukovať, rosia sa.
Odpovedať
Profilova fotka
@vojtesko ano aj obostavbu, aj pri vybere vlozky mi poradili vzhladom na vykurovanu plochu a moje predstavy. Kreslit to? naco? to je podla mna uplne zbytocne. Oni maju uz niekolko typov vizualizacii a spomedzi nich si clovek lahko vyberie popripade sa to este nejako upravi a podobne. Cize s kreslenim sa trapit urcite nemusis;)
Odpovedať
Profilova fotka
@jozefvarok v dnešnej dobe bez 3D grafiky a výber podľa plochy??? Gratulujem :-)
Odpovedať
@vero_nka dobre si to pochopila a ani to dlho netrvalo, myslel som, ze ti to budem musiet este nejako inak vysvetlovat. Tepelne straty by si mala vediet, alebo ak nie tak ti ich oni vyrataju. Ale co poznam, tak vacsinou uz maju v oku taketo veci ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@norbeert hej hej, lebo aspon takto si kazdy z nas nakresli svoju a vieme nejako vyjednavat ze co ako preco a preco nie. Neviem si predstavit, ze by sme to potom riesili na predajni a nevedeli sa na nicom zhodnut :D Vies co nemusi byt najblizsie, kvoli takymto veciam mi nerobi problem ist aj cez pol slovenska :) @jozefvarok tak super, ved vyskusam nieco popozerat este a uvidim..
Odpovedať
@vojtesko to mi povedz ako ti zena odovodni preco chce zrovna 100cm a nie 80 :D zeny sa co sa tyka takychto veci krbov a podobne, tak riesia len vizualnu stranku vobec ich nezaujima ako to funguje ;) ide hlavne o to aby vykon vyhovoval a aby nebol problem, ze zakuris a nebudes moct v miestnosti vydrzat. Treba vyberat s rozumom.
Odpovedať
Profilova fotka
@alexindo ale nie, zase ja sa rada zaujimam o taketo veci, najma ked sa ma nejakym sposobom tykaju ;) keby sme tuto otazku neriesili, tak ma to asi nezaujima, ale to je teraz jedno :D tak vediet ich ja neviem, ale tak na to sa opytam, ked pojdeme pozerat predajne ci by to vedeli urobit, budem aspon mudrejsia :D
Odpovedať
@vero_nka pokial pojdete k firme, ktora ozaj vie co robi a su odbornici, tak ti pomozu aj s tepelnymi stratami aj s tym aku velkost, aky vykon ako vymysliet vykurovanie, ci cez prieduchy a podobne. Hlavne je dobre ked vam firma navrhne co by bolo fajn a vhodne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mareeek hlavne aby firma vedela svoju odbornosť aj podložiť. Lebo dnes sa toho nakecá a na kúpených fórach popíše... A domy horia ďalej... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@norbeert tak jasne ze by mi to odovodnila tym, ze bude to krajsie, ale tak to je vedlajsie. Ano, rozumiem. Preto sa ani nejako nehrabem do kupy cez internet ale radsej si ju na nejakej predajni kupim, pozriem, dozviem sa nieco o nej ako co a je to tak podla mna lepsie ako kupovat nieco len tak cez net.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?