Zdravim,
mam otazocku ohladom toho, aky zdroj vykurovania zvolit (teplovodne podlahove kurenie). Jedna firma mi urobila cenovu ponuku na plynovy kotol Geminox THRs 2-17SET-111DC (dokaze riadit dva okruhy) alebo tepelne cerpadlo Stiebel-Eltron. Plyn uz je zavedeny v dome. Plynovy kotol aj s pripravou by vysiel okolo 4500e a tepelne cerpadlo s dotaciou, zlavou by s pripravou vysiel asi do 7000e. Ako vyhodu TC mi povedal, ze nemusim riesit vedenie plynu v podhlade a netreba riesit komin. Ale neviem teda, ci by sa mi to niekedy vratilo.
A este taka mensia otazocka k tomu kotlu, je vyhodne mat kotol, ktory dokaze riadit sam 2 okruhy?
@jurp zaleži ake maš tepelne straty, čim nižši spodny výkon tým menej bude kotol cyklovat-časte zapinanie.Nepozerajte vždy len na to najlacnejsie ale na kvalitu,servis,spotrebu plynu atd.
Mozno taka blba otazka. Je potrebne pri realizacii rozvodov vody vediet, aky kotol sa pouzije? Lebo potrebujeme rozvody spravit cim skor a ten kotol by sme este premysleli.
@jurp Predstav si , že sú aj taký čo nevedia ...alebo to neurobia dobre . Brat sa chytal za hlavu ako mu to chcel robiť....že druhý krát by si to radšej sám spravil ak by to mal robiť ...alebo by pri ňom stál.
Ahojte, strecháči. 🙂 Keďže túto dilemu pravidelne riešia viacerí z vás, napísali sme pre vás v našom Magazíne článok. Na výhody 👍 a nevýhody 👎 oboch zdrojov tepla sme sa preto opýtali odborníkov. 😉 https://bit.ly/tepelne-cerpadlo-alebo...