Plynovy kondenzacny kotol s prietokovym ohrevom vody

chcem sa opytat niekoho, kto použiva kotol s prietokovym ohrevom vody v byte, ci stiha ohrievat vodu pri napustani vani, ci su nejake vypadky. Ake s tym mate skusenosti?
Odpovedať
@fireman_lc samozrejme ze to stiha kludne aj bazen mozete napustit. Ohrievate maximalnym vykonom! Pri 19kw 19 timi Pri 26 kw 26 timi Ale urcite zvolit so zasobnikom pretoze pri prietokovom straca kotol uxinnost a prestava byt kondenzacny prave kvoly max vykonu. Treba zvolit so zasobnikom 45l integrovanym. Casto to kvoly velkosti kotla v bytoch nieje kam namontovat vtedy ostava bohuzial uz len neefektivny kondenzacny do maleho bytu s prietokom.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek to to je blbost - Ale urcite zvolit so zasobnikom pretoze pri prietokovom straca kotol uxinnost a prestava byt kondenzacny prave kvoly max vykonu.
Odpovedať
@yuri66 @gkrivanek kondenzacny vodu neohrieva pri kondenzacnej teplote nikdy ani ked je zasobnik, ujebe naplno a hotovo. Nevyhoda je skor caste starty, urcite vstavany je lepsi nech je tam aspon daka vyrovnavacia zasoba.
Odpovedať
@gkrivanek ja mam 120l zasobnik a aj ten sa mi zohrieva maximalnym vykonom.
Odpovedať
Profilova fotka
No takže....Skúseností mám z oboch/troch variant. @fireman_lc sa pýta na skúsenosti s prietokovým ohrevom v byte. Odpoveď (viď aj hore) je jednoznačná. NEODPORÚČAM. Voda raz teplá, raz studená, pustená teplá len skoro plným prúdom,.... no celé zle. Ako kolegovia správne poznamenali treba kúpiť s integrovaným zásobníkom. Obvykle 40-50L. A nekondenzačný so zásobníkom sa už asi ani nedá kúpiť. ;-)
Odpovedať
Za seba mam konden kotol a bez problemov ked dam teplu vodu tak ide tepla a nemam ziadny zasobnik
Odpovedať
@yuri66 co je blbost ze pri ohreve tuv nemoduluje??? Viessmann moduluje
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek zvolit so zasobnikom pretoze pri prietokovom straca kotol uxinnost
Odpovedať
vykyvy teploty vody bola chyba starich kotlov z prietokovimi ohrevmi ale tieto nove to uz maju vychitane my mame kondenzacny z prietokom viessman vitodens 200 na dome a v pohode bez problemov mame teplej vody dost
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?