Odpoveď na príspevok od petersd:
Na plynovú prípojovaciu hadicu (napr. ku kotlu UK… @petersd máme starú pripojovaciu hadicu 25 rokov, a funguje, tak dufam, že tie nove nerezové vydrżia aspoň toľko...Odpoveď na príspevok od rudy1973:
@petersd máme starú pripojovaciu hadicu 25 rokov,… @rudy1973 Daj foto, som zvedavý...🙂Odpoveď na príspevok od dedo758:
@rudy1973 Daj foto, som zvedavý...🙂 @dedo758 tady to je... Kotol pripojený 1998...Odpoveď na príspevok od rudy1973:
@dedo758 tady to je... Kotol pripojený 1998... @rudy1973 Tak sa tej hadice veľmi nedotýkaj, kým nemáš poruke novú, lebo za tak dlhú dobu zvykne guma v hadici stvrdnúť, zvetrať a po manipulácii sa zlomiť... a fučať🙂Odpoveď na príspevok od dedo758:
@rudy1973 Daj foto, som zvedavý...🙂 @dedo758 No, a na eurogas zaruka dva roky 🙃Odpoveď na príspevok od kejsix:
@dedo758 No, a na eurogas zaruka dva roky 🙃 @kejsix Záruka áno, ale životnosť podstatne dlhšia... 🙂Odpoveď na príspevok od dedo758:
@kejsix Záruka áno, ale životnosť podstatne dlhši… @dedo758 Vypozoroval som, ze ked na nu kvacne spájkovacia pasta na Cu a nevytrieš to do čista, na tom mieste zhrdzavie (jasné, mimo plastový rukáv).Odpoveď na príspevok od dedo758:
@kejsix Záruka áno, ale životnosť podstatne dlhši… @dedo758 keď som ešte robil montéra takéto spotrebiče sa nemohli pripojovať pohyblivou prípojkou, zmenili sa predpisy?Odpoveď na príspevok od jan45:
@dedo758 keď som ešte robil montéra takéto spotre… @jan45 Povolený je nerezový vlnovec či plastohliník, ale to je také polo-flexi, skôr napevno. Na takéto opletané gumené flexi-hadice na dopojení kotlov a ohrievačov vydávam pri revízii negatívne stanovisko s poznámkou - vymeniť za nerezový vlnovec, (meď, nerez, oceľ...). Ale pri periodickej revízii to častokrát nájdem v rovnakom stave - "Veď nám kúrenár povedal, že je to dobre..." Ale či to môže byť dopojené novými nerezovými "flexi"-hadicami, to si veru musím v robote pozrieť...Odpoveď na príspevok od dedo758:
@jan45 Povolený je nerezový vlnovec či plastohlin… @dedo758 Tak teda čo doporučuješ, že ako mám napojiť kotol? Jedine napevno?Odpoveď na príspevok od petersd:
@dedo758 Tak teda čo doporučuješ, že ako mám napo… @petersd Nerezový vlnovec - Eurogas je tiež v poriadku. Ale kľudne aj napevno...Odpoveď na príspevok od dedo758:
@petersd Nerezový vlnovec - Eurogas je tiež v por… @dedo758 1. Z pohľadu normy je nerezový vlnovec (+ plastové opláštenie) "trvalým" riešením a nie je ho treba po čase meniť? 2. Bol som u nás v jednej firme, kde robia prepojovacie vlnovcové trubky, no zaskočili ma informáciou, že vraj vyrobia mi len rovnakej dimenzie na obidvoch koncoch. Napr. len 1/2"- 1/2",.... alebo napr. 3/4"- 3/4".... Teda že mi nevyrobia takú ako potrebujem ja: 1/2" (vonkajší závit) - 3/4" (vnútorný závit, prevlečná matica). Nepochopil som, v čom je problém (?)Odpoveď na príspevok od petersd:
@dedo758 1. Z pohľadu normy je nerezový vlnovec… @petersd Sak si to vyredukuj z fitiniek, nebud nemozny. Uz z principu nemoze byt na eurogase vonkajsi zavit... Rozne velkosti prevleciek ale na jednej hadici mozne su, ale ta vacsia musi ist voci pol-srobeniu, pretoze na zavit fitinku ked das, tak nedotlaci na vlnovec, ktory nebude na kraji ale par mm od kraja...Odpoveď na príspevok od kejsix:
@petersd Sak si to vyredukuj z fitiniek, nebud ne… @kejsix Na vyredukovanie s fitinkami i ja múdry, ale chcel som, čo najmenej spojov... Nevadí, už som z dielne dovliekol autogén, ohýbačku, nuž popri stúpačke/spiatočne urobím aj pevnú 1/2" rúrku na plyn a bude to bez špekulácií 😉Odpoveď na príspevok od petersd:
@kejsix Na vyredukovanie s fitinkami i ja múdry,… @petersd Ved na to Ti staci jedina opacna redukcia 🙂Odpoveď na príspevok od kejsix:
@petersd Sak si to vyredukuj z fitiniek, nebud ne… @kejsix Čudoval som sa kedysi, keď som k Eurotisu(-gasu?) našiel prevlečky aj s vonkajším závitom. https://www.pvmsystem.sk/eurotis-spoj... Princíp podobný - navlečieš, naklepeš, ale tesníš voči pevnej ploche v proťajšom fitingu...Odpoveď na príspevok od dedo758:
@kejsix Čudoval som sa kedysi, keď som k Eurotisu… @dedo758 Tak to čumím.