Pleseň na palivovom dreve

Ahoj, chytila sa nám pleseň na palivovom dreve (zle bolo uskladnené), dá sa jej zbaviť, keď to drevo lepšie uložíme na suché miesto? Treba to aj niečim postriekať? Ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bobco89:

Ahoj, chytila sa nám pleseň na palivovom dreve (z…
@bobco89 presuňte drevo na suché miesto, pleseň nerieste. Na suchom mieste sa nebude šíriť.
Odpovedať
Profilova fotka
vidim to rovnako, najskor by som eliminoval pricinu vzniku tej plesne, teda presunut drevo na suche miesto, hlavne aby sa to nerozsirilo dalej. a nestriekal by som nicim, drevo si poradi.
Odpovedať
Vlhké drevo sa ťažko zapaľuje a horí oveľa horšie ako suché. Pri mokrom dreve vzniká viac dymu. To sa stáva veľmi nepríjemným, najmä v interiéri, pri zakurovaní, prikladaní a samozrejme pri netesných spotrebičoch. Ak palivové drevo splesnivie, výhrevnosť sa zhorší. Uvoľňuje sa menej tepla, viac emisií. Tiež bude mať pleseň negatívny vplyv na zdravie ľudí, ktorí trpia alergiami alebo astmou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bobco89:

Ahoj, chytila sa nám pleseň na palivovom dreve (z…
@bobco89 no ja by som s tým plesnivým už asi radšej nekúril, veď ti to pôjde do ovzdušia. aj pre toto by som sa k takémuto druhu kúrenia už nevrátil.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bobco89:

Ahoj, chytila sa nám pleseň na palivovom dreve (z…
@bobco89 Doteraz bolo stiekana vodou...drevo treba uložiť a zakryť zvrchu dakym starým plechom...mäkké drevo treba nakalat na tenšie ako aj tvrde drevo ...na slnečnú stranu ukladať nie do tieňa...tvrdé drevo ešte čerstvé pokalat lebo i rok bude ako kosť tvrdé....aj mäkké treba na tenšie pokalat a uložiť do metrovinu...po 2 rokov na slnku bude suché....suché drevo má výrečnosť a nie mokré...do zásoby na 2 roky treba mať drevo...ak sa kúri mokrým drevom tak to jen tleje a nehorí riadne...práca a drevom je drina...ale máte najmenšie náklady na teplo v dome...mokrym ak kúpite tak si komíny zadechtujete a je riziko požiaru...komín sa chytí horieť...nikdy neviete mokrým drevom...mäkké drevo keď si klatiky na tenko posielate ale suché, tak máte oheň za pár minút...ak máte mokré tzv faklicky tak sa vám ani rozkurit nebude dať ..vydimi vás...rada od večného kurica...to drevo čo máte dajte na slnečnú stranu a vrch zakryté...aby do sichtungu neutieklo....a za 2 roky ho palte...nič mu nebude...ani dymit vám nebude...pleseň obschne...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cielo33:

@bobco89 no ja by som s tým plesnivým už asi radš…
@cielo33 plesen zhori spolu s drevom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?