Platili ste vodarovi/kurenarovi zálohu?

Ahojte. Rekonštrujeme RD a momentálne si dávame robiť nové rozvody kúrenia (vrátanie radiátorov, kotla, boilera) a vody. Vodár-kúrenár, s ktorým sme v kontakte požaduje od nás takmer 80% zálohu vopred. (3000€) keďže už nás raz o vyššiu čiastku okradli, sme opatrní. Aké mate prosím skúsennosti. Dávali ste aj vy kúrenarovi takú vysokú zálohu? Je to istý kúrenar z Dubovej. Prípadne ak ste mali dobré skúsennosti s nejakým kúrenárom z okolia PK, nedáte pls. kontakt? Ďakujem Vám za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... material by som platil az pri doneseni a odovzdani na stavbe, pracu az po ukonceni a sprevadzkovani systemu.
Odpovedať
p.Polčič? dal som mu, cez banku, na faktúru po podpísaní zmluvy o dielo.
Odpovedať
Profilova fotka
nič som neplatil vopred, za prácu až po ukončení, za materiál po ukončení...
Odpovedať
Profilova fotka
ja som rovnako neplatil vopred nic.
Odpovedať
ked bude matroš na stavbe potom za odvedenu pracu z časti
Odpovedať
Robim kurenie , ale 80 % dopredu neberiem v žiadnom prípade. a ani nedoporučujem dávať totižto firma nakupuje vo velkosklade kde je splatnosť minimálne 1 mesiac!!! takže zaloha na materiál hovorí hned o dôveryhodnosti firmy . zaloha 50% je dohodnutá na den čo dopravím material na stavbu, takto to funguje a vsetko je vždy OK.
Odpovedať
@gkrivanek vobec nehovori o doveryhodnosti ci niekto dostane material v stavebninach na fakturu. Niektori funguju tak ze investor zaplati za material, stavebniny ho aj vyvezu a po mesiaci si ho odvezu spat lebo nebol uhradeny. Taketo nieco obcas urobi investorom aj isty pan Majtan z Horneho Vadicova. @kvetinka765 vas vodar moze mat referencie akekolvek urcite by som mu nedavala take peniaze dopredu. nech ide nakupit material - snad cashflow na material ma, ak nema / potom by som si material zabezpecila sama podla poziadavky/ resp. hned po nakupe by som material vyplatila a pracu vzdy po tyzdni. Su tu taki ktori sa ohanaju neserioznostou investora nedoplatenim prace a pod. Investor vsak taha za kratsi koniec. Lebo zmluva je mu na nic ked da zalohu a pan zivnostnik zmizne ako taky smrad aj s jeho peniazmi. Zmeni telefon a zmluva ? S tou si moze investor v nasej krajine vytapetovat pivnicu.
Odpovedať
Neplatil som nic vopred ani za material ani za pracu nakolko som platil len za to co spotrebovali a co bolo navyse vracali do skladu.
Odpovedať
Sú niektorí "majstri", ktorí nemajú ani fuka a robia len z vašich peňazí. Určite by som ti neradila platiť zálohu.
Odpovedať
Tiež sme nič dopredu neplatili. Spravila sa cenová ponuka aby sme mali predstavu o cenach za prácu, materiál, kotol. A až ked sa ukončili všetky dohodnuté práce vystavila sa nová faktúra, ktorá sa uhradila.
Odpovedať
@kvetinka765 Ja som zalohu daval, robil mi to zivnostnik, a on ked bral tovar z obchodu, tak potreboval dat nejaku zalohu. Bolo to vsak max 50 % a mal som o tom cloveku referencie. Inac by som tiez nedal niekomu len tak do vacku 3000 e. Jedine s fakturou a tovarom na mojom prahu.
Odpovedať
Jeden vodar kurenal - asi 30 % za material ale uz bola cast spravena. Druhy ziadna zaloha, vsetko sa platilo az po dokonceni (bolo to okolo 3500 euro).
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Mne robil vodu s kúrením za 1200 € práca , starý dom , hore mám 5 radiatorov zadné pripojenie do steny a dole podlahovku , vodu mi robil na novo od šachty , materiál kupoval on zo 25 % zľavou a bločky mi dal , dokladoval som ich do stavebného sporenia . To je prístup majstra , keď sa dohodne na sume za prácu , nezarába na dodák za materiál , poklona
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?