Pex-al-pex Diamond rury na podlahovku (polsky vyrobca) - ano? nie?

Profilova fotka
Poznate niekto kvalitu tychto rur? Nejake skusenosti? Je riziko ich pouzit? Co sa moze stat?
Odpovedať
rizík pri noname rúrkach je veľa, oprava býva drahá ušetríš možno 30c/m, pri 1000m je to 300€ - stojí to za to? v betóne je trubka chránená, ale pri dilatáciách už môže dochádzať k oddeľovaniu vrstiev prípadne môže byť slabá kyslíková bariéra
Odpovedať
Profilova fotka
@henry_sk Ktora znacka je podla teba absolutne 100%na? Aj tento vyrobca dava 10rocnu zaruku podobne ako napr. Ivar. Ako teda rozoznat kvalitu 2 vyrobcov? Iba cenou? Je drahsie vzdy to lepsie? Aky realny problem moze casom nastat ked uz budu rury zaliate v betone? Mozu napr. prasknut?
Odpovedať
revel, rehau, herz 10 rokov od poliaka :-D , pri podlahovke je to asi aj ťažko dokázateľné, čo spôsobilo závadu
Odpovedať
@rebecca363 určite by som ich nedal,treba pozerat trosku aj na kvalitu.Vela rurok je vyrobena v čine a nemaju až taku kvalitu a po čase sa začne oddelovat hlinik vrstva od plastovej.Dalsia vec je ,moze byt ubraté s hrúbky steny a po zakurení začnu spoje prepúštať.Do podlahy určite dat kvalitu,kde berie výrobca na seba aj záruky za použité rúrky,samozrejme pri dodržaní jeho podmienok na montáž atd.
Odpovedať
Profilova fotka
je ťažké čítať údaje o kyslíkovej bariére na ktorú sa dodávatelia odvolávajú a pritom používajú zmes fitingov z rôzneho materiálu, ktoríé sú oveľa nebezpečnejšie. Ako sa dostane kyslík do potrubia, ktoré je pod tlakom? Hliník slúži v trubkách na zlepšenie držania tvaru a zníženi spotreby PE pri dodržaní pevnosti, ostatné sú kecy. Cena trubky sa odvíja od hrúbky vrstiev a značky dodávateľa, pri rovnakých parametroch nie je dôvod na inú cenu ( výrobné náklady, ale tie ma nezaujímajú)
Odpovedať
Profilova fotka
@rebecca363 ak chceš mať pokoj daj Rehau
Odpovedať
Profilova fotka
@henry_sk @robo28w @jan45 @poliacik321 A co mate v podlahe vy?
Odpovedať
Profilova fotka
@rebecca363 všetko od Rehau. Vodu,podlahovku,stenové.
Odpovedať
aj tak sa to vsetko vyraba na spolocnej cinskej linke:)
Odpovedať
@rebecca363 Mam v podlahe rozvody kurenia herz.montujeme ešte giacomini.
Odpovedať
Profilova fotka
@rebecca363 mám v podlahe to najlacnejšie čo bolo PE výrobcu si už nepamätám je to viac ako 12 rokov. Používam to cyklicky, často cestujem a preto zakurujem na 60°C, za hodinu vykúrim a prepnem na 35°C.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?