Pelety vs Ekohášok

Chcem sa spýtať čo je lepšie do novostavby NED kúriť automatom na ekorášok cena je tam okolo 2000 eur za kotol alebo peletamy kde je cena okolo 3500 eur. Prosím neporovnavajte mi tu elektrinu plyn chcel by som iba porovnať tieto 2 zdroje kúrenia.
Odpovedať
@mcsmekac tak pelety su super vonia to, neprasi sa to no za 200€ peletiek mas 18MJ a za 200€ mas cierne uhlie co ma 28 MJ a za 130€ mas hnede uhlie 18 MJ ceny su orientacne ak a na orave drahsie kvoli dovozu.
Odpovedať
1. ekohrasok - prasnost, popol, vyhodou je cena 2. pelety - komfort zalezi, co je dolezitejsie pre teba
Odpovedať
Ja kurim ekohraskom, prasit sa prasi, popol treba vyberat raz za tri dni,zasobnik plnim raz za 10dni, kotol cistim raz do mesiaca, robota na 1Ominut. A nieje uhlie ako uhlie. Mam kamarata ma peletak za cca9000€ETA, nafuka raz do roka pelety a raz za sezonu vyberie popolnik. Asi tak. Kotol sa mu cisti sam ak ma problem posle mu SMS.
Odpovedať
Profilova fotka
@mcsmekac myslim, ze na biomasu dostanes aj dotacie, alebo ? Podla mna nie je daleko doba kedy niekto na uhlie nieco vymysli (co2 , znecistenie), osobne z tych dvoch urcite pelety.
Odpovedať
@serzo33 tak za 9000€ už mam TČ ktore bude cenovo na tom istom a úplne bez práce.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
pozri sa do projektu, tam najdes info kolko MJ potrebujes rocne na vykurovanie vydel to vyhrevnostou paliva, a dostanes orientacne kolko bues potrebovat. kolegom by som sa moc neriadil, pokial nema taky isty dom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?