Opakovane pokazene podlahove kurenie - elektricke

Dobry den, chcem sa spytat, ci mate skusenosti s opravami podlahovky, elektrickej. Kupili sme novostavbu, byt (v bytovom dome), je tu elektricke podlahove kurenie, zaliate. V januari sa zacalo postupne kazit, v detskej, na chodbe, v spalni. Opravili to, chyba bola v tom, ze kable boli blizko steny, kde bol polystyren a vraj teplo nemalo kam unikat, do strany, sa to prehrialo a prepalilo. Vsetko opravili, a teraz je v detskej zas pokazene. Pocula som, ze ked je tam raz opravovany spoj, bude sa to kazit stale. Zatial neviem, ci je to pokazene na tom istom mieste, ale obavam sa, ze to “vraj”, bude pravda. Mate s tym niekto prosim skusenost? Lebo teda burat podlahu kazdu chvilu, to sa mi nechce prezivat. Diky za info s vasimi skusenostami P.s. Ospravedlnujem sa, ak tu taka tema uz je
Odpovedať
@adela13 Ako sa moze prepalit kabel urceny na elektricke kurenie? Alebo co za kable tam polozili? A ako to opravili, ked bolo zaliate v poteri? Rozbili vam podlahy?
Odpovedať
@fokuska tak mi to vysvetlili, ze vlastne tym polystyrenom bolo sposobene to, ze teplo tam nemalo kam odchadzat, bolo to prilis blizko, chyba sa stala zrejme v tom, ze ako to zalievali, tak sa to posunulo, alebo niekto presiel po tom mieste, ked to nebolo este dost vytuhnute. V kazdej miestnosti kde bolo pokazene, bola vada blizko steny. Takze tam vznikal nejaky odpor velky a sa to prepalilo🤷🏼‍♀️ Vsetko sa rozobralo po poter, lokalizovali chybu a tam to vyburali a opravili. Znova nejak prepojili.
Odpovedať
@adela13 Vychadzam len z toho co hovorila nam firma co robila podlahove kurenie, ze neexistuje ten kabel prepalit. Ale zas - ak to nebolo urobene poriadne... kupili ste hotovy byt, asi ste neboli tam pocas vystavby a nekontrolovali jendotlive prace a kurenie predtym ako to vsetko finalne zaliali.
Odpovedať
@fokuska kiezby to bola pravda, ze sa neda prepalit. Kazdopadne, nejak sa to “pokazilo”, museli burat a teraz to pride asi zas. Este to nebol skontrolovat elektrikar, ci to nahodou nebude v termostate. Bola by som rada, keby ano. Ale pochybujem...
Odpovedať
@fokuska a nie veru, neboli sme pri tom. Kupili sme to uz hotove 😏
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?