Odpoveď na príspevok od oli18:
Zdravim. Ma niekto skusenost s vymenou anodovej t… @oli18 Má.Odpoveď na príspevok od oli18:
Zdravim. Ma niekto skusenost s vymenou anodovej t… @oli18 Niečo konkrétne...?Odpoveď na príspevok od kejsix:
@oli18 Má. @kejsix po kolkych rokoch si menil? Vymeni to sikovny chlap, ci treba odbornika?Odpoveď na príspevok od dedo758:
@oli18 Niečo konkrétne...? @dedo758 hrdzava usadenina z vody z tepleho kohutika. Ze vraj treba menit anodovu tyc kazde 2 roky (Vismann).Odpoveď na príspevok od oli18:
@kejsix po kolkych rokoch si menil? Vymeni to sik… @oli18 Po dvoch rokoch pozrieť, ako vyzerá a podľa toho buď vymeniť, alebo nechať a pozrieť podľa potreby neskor. Priemerne zdatný chlap to zvládne.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@oli18 Po dvoch rokoch pozrieť, ako vyzerá a podľ… @kejsix dakujem za odpoved. Mm sa na to citi. Vymenit asi treba, vo vode je hrdza.Odpoveď na príspevok od oli18:
@kejsix dakujem za odpoved. Mm sa na to citi. Vym… @oli18 neviem co je mm, ale staci na to gola sada... hrdza nemusi byt z bojlera a výmena anody ju nezastaví zrejmeOdpoveď na príspevok od oli18:
@dedo758 hrdzava usadenina z vody z tepleho kohut… @oli18 Hrdza môže mať viac príčin. Aký zásobník máte? Lebo niede to je samotná tyč, niekde aj s prírubou. Daj foto...Odpoveď na príspevok od kejsix:
@oli18 neviem co je mm, ale staci na to gola sad… @kejsix mm je moj muz 😀. Z coho by mohla byt hrdza, ak nie z toho? Mame spominany Vismann cca 10 rokov a podla vyrobcu uz mala byt tyc vymenena 5x.Odpoveď na príspevok od dedo758:
@oli18 Hrdza môže mať viac príčin. Aký zásobník m… @dedo758 muz to este nedemontoval, este len zbiera info, ako na to. Zasobnik je Vismann. Ono volnym okom nevidiet, ze je voda hrdzava Zistila som to nahodou, ked som utrela bielou papierovou utierkou dno hrnca, kde bolo predtym vacsie mnozstbo vody z tepleho kohutika.Odpoveď na príspevok od oli18:
@kejsix mm je moj muz 😀. Z coho by mohla byt hrdz… @oli18 Anoda sa ma menit preventívne.Podvoch rokoch sa.kontroluje v a kom je stave,ak je velmi poskodená,mení sa.Ked uz je ale voda hrdzavá,anóda je dávno prec a uz hrdzavie bojler.Nová anóda zrejme stav už nenapraví.Odpoveď na príspevok od dusan72:
@oli18 Anoda sa ma menit preventívne.Podvoch roko… @dusan72 no, tak to nie je dobra sprava. Nebyt nahody nevieme, ze nejaku anodu treba riesit. 90% popolacie o tom nevie. Zase na druhej strane si myslime, ze taka znacka, ako Vismann, ma vo vnutri zasobnik tak povrchovo upraveny, ze nezacne po 10 rokoch hrdzaviet. Bude to pravdepidobne len z tej anody z jej kovovej casti. Dakujem za nazor, na bud tyzden sa muz do toho pusti, dam vediet zaver.Odpoveď na príspevok od oli18:
@dedo758 muz to este nedemontoval, este len zbier… @oli18 Pri demontáži pozor! - Po 10 rokoch bude pravdepodobne treba aj nové tesnenie. Foto som myslel celého zásobníka - ak je 120 litrový pod kotlom, tak bez toho bieleho plastového krytu...Odpoveď na príspevok od dedo758:
@oli18 Pri demontáži pozor! - Po 10 rokoch bude p… @dedo758 a ja už myslel, že chceš foto z @oli18 🤣Odpoveď na príspevok od dedo758:
@oli18 Pri demontáži pozor! - Po 10 rokoch bude p… @dedo758 mame 100 l na zemi, priruba je na vrchu. Vymdnime aj tesnenie. Muz nasiel ruske video, ako chlapik vymiena prave Vismann. Len za mu zda za original anodu cca 73€+postovne vela, ak nasiel nejaku za cca 20€. Ktoru by ste kupili vy?Odpoveď na príspevok od dedo758:
@oli18 Pri demontáži pozor! - Po 10 rokoch bude p… @dedo758 foto je z hrdze, usadenej na dne hrnca.Odpoveď na príspevok od oli18:
@dedo758 mame 100 l na zemi, priruba je na vrchu… @oli18 Montujeme aj Viessmann - takže ja originál. Ale tam sa ani neoriginálom nemá čo pokaziť...Odpoveď na príspevok od dedo758:
@oli18 Montujeme aj Viessmann - takže ja originál… @dedo758 dakujem pekne