Odvetranie kúpeľne a záchodu na jeden ventilátor cez strechu

Ahojte. Chceme odvetrat kupelnu a zachod, najlepsie cez strechu. Da sa to nejako poriesit, aby bol len jeden ventilator, dve nasavania (wc, kupelna) a jeden vyduch cez strechu? Ake dlhe mozu byt nasavacie rury, odsavacia rura? Ake priemery? Da sa to nejako spocitat? Existuje vobec takyto ventilator, zrejme aj odolny voci vlhosti, kedze bude v podkrovi, bude tam aj kondenz v rure a bude stekat na ventilator. Je mi jasne, ze ked sa pusti ventilator v kupelni, automaticky bude odsavat aj wc, to by nevadilo. Hlavne nech to taha smrad a vlhkost prec.
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je lepsie dat 2 ventilatory a jednu ruru??
Odpovedať
hm, aj to je moznost, dat ich do stropu. mozno je to aj lepsia moznost. ventilator bude mat mriezku, ktora bude vo vypnutom stave zavreta. nepojde zima aspon. ale co ten kondenz? nebude sa tvorit v tej rure? nebude stekat na ventilator?
Odpovedať
Neni jednoduchsie otvorit okno? A zachod sa da kupit s uhlikovym filtrom na zapach.
Odpovedať
Profilova fotka
lepšie by boli dva samostatne ovládané ventilátory a po prechode do neizolovaného prostredia treba urobiť sifón na zber kondenzu, bu´d jednoduché T alebo sifón z oblúkov
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 z toho sifonu kam ?? Ked sa naplni??
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr to nie je ani sifón v zmysle kanalizačnom, nemôže mať trvalú hladinu a musí byť odvedený do kanalizácie, ale môže to byť aj odkvap alebo samostatné potrubie na terén ako pri klimatizácii. Časť vody sa ale aj priebežne odparí, kondenz vzniká len kým sa potrubie nezohreje.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@pavol_12 Ak ti mám ja odporúčať naozaj kvalitný a spoľahlivý ventilátor tak je to tento. https://www.kupelne-ptacek.sk/ventila... Nie je zrovna najlacnejší,ale kvalitou prevedenia a parametrami je to taký mercedes medzi ventilátormi. Mám ho namontovaný v kupeľni 11m2 a neľutujem danú sumu čo stál.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?