Nové tarify plynu od 1.1.2017

Zobraz úvodný príspevok
Od 1.1.2017 tu máme nové tarify plynu. Fixná sadzba (platba za odberné miesto) sa zvýšila, naopak ceny za kWh plynu sa znížili. Niekto oproti minulému roku ušetrí, niekto si naopak priplatí. D1 do 2.138 kWh D2 nad 2.138 kWh do 18.173 kWh D3 nad 18.173 kWh do 42.760 kWh D4 nad 42.760 kWh do 69.485 kWh D5 nad 69.485 kWh do 85.000 kWh D6 nad 85.000 kWh do 100.000 kWh D1 - 46,08 € ročne (3,840 € mesačne) + sadzba za kWh 0,03576 € D2 - 127,87 € ročne (10,656 € mesačne) + sadzba za kWh 0,02772 € D3 - 266,40 € ročne (22,200 € mesačne) + sadzba za kWh 0,02712 € D4 - 476,35 € ročne (39,696 € mesačne) + sadzba za kWh 0,02592 € D5 - 974,45 € ročne (81,204 € mesačne) + sadzba za kWh 0,02652 € D6 - 1.154,45 € ročne (96,204 € mesačne) + sadzba za kWh 0,02604 € Ceny za kWh plynu ešte nie sú konečné a mali byť ešte nižšie, keďže sú z cenových rozhodnutí a nie s cenníkov dodávateľov, ktorý ich začnú zverejnovať až o niekoľko dní.
Odpovedať
@sprite001 tak teda mame stastie, ze my uz mame to prekvapenie za sebou a vieme co cakat :)
Odpovedať
@gashtaan ja este stale cakam ako nas prekvapi ZSE. Hlavne, ze nas stat "nuti" stavat NED. Sice miniem malo energie, ale je mi to prd platne, ked si to vykompenzuju vyssimi poplatkami...
Odpovedať
@sprite001 tak zatial mi vychadza voda a plyn o nejakych 50EUR rocne drahsie, uz len cakam, kolko prihodia elektrarne... ale nemozem povedat ze by som lutoval ze mam NED, stale lepsie ako platit rocne o par stovak viac aby sa ma tykalo zlacnenie.
Odpovedať
@gashtaan ja tiez nelutujem, skor mi slo o to, ze sme "diskriminovani" podla cennika SPP
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 nuz niekto musi dostavat vsimne, za to, ze vybavil predaj spp :), preco myslis, ze boli sudruh preceda taky stastny, ked to kupil Kretinsky ? Hold vlastnou hlavou.
Odpovedať
@sprite001 mne plyn v buducom roku vychadza 20% drahsie, ale realne je to par EUR mesacne naviac, cize nemozem povedat ze by ma to zruinovalo... ale z principu ma to vytocilo, je to ako za trest.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan prave kukam, ze u nas sa veolia prekonala a fixna sadzba za vodu nie je podla odberu, ale podla priemeru napojenia vodomeru ! Ja sa len modlim, ze na trubke DN32 nie je vodomer DN32 lebo to je 98,40€ len fix. Drzime stabilne ceny energii !
Odpovedať
@majkoj tiez som na to zdesene pozeral kedze aj ja mam DN32 (aj vodomer), ale na tom liste co som dostal ma zaradili do T1... tak snad to tak ostane. BVS ma fix na DN25 170EUR/rok, DN40 570EUR/rok!
Odpovedať
Cim menej energie sa bude spotrebovavat, tym bude drahsia
Odpovedať
Teraz frajeríte francúzskymi oknami, ale keď sa bude platiť za vzduch podľa veľkosti okien, budete mať hlavy v smútku :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan http://www.stvps.sk/cena-vody/, hlavne vsetko napisat tak aby to nikto nepochopil. Aky je rozdiel medzi 1. Maximálna cena za výrobu a dodávku pitnej vody verejným vodovodom A 2. Maximálna cena za výrobu a distribúciu pitnej vody verejným vodovodom ?
Odpovedať
@gashtaan My vieme všetci že nás to nezruinuje , ide len o ten princíp .... ]-( a tiež ma to vytočilo Je zbytočné počítať nejakú návratnosť ...ak situácia sa môže zmeniť rýchlo z roka na rok. Dotkne sa to najviac tých ... čo znižujú spotrebu plynu vykurovaním drevom . Ako môj kámoš v staršom komunistickom dome len s vymenenými oknami ...veľa veľa dreva minú na kúrenie ...a plyn hlavne na ohrev vody a varenie podľa platby mesačnej čo spomínal odhadujem ich spotrebu plynu okolo 400m3 Na začiatku roku 2016 som mal už kotol a som temperoval ... minul som 230m3 v D2 ...v roku 2017 by to bolo drahé temperovanie 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter ale energie sa spotrebuje stale viac. Mozno nie specificky na byvanie, ale to nehra rolu.
Odpovedať
@majkoj ani srnka netusi... BVS ma v cenniku ceny za vyrobu a dodavku dokopy: http://www.bvsas.sk/sk/zakaznicka-zon...
Odpovedať
@majkoj ups, teraz pozeram ze som tie ceny este aj uplne poplietol... je to 324EUR/rok za DN25/DN32 :)
Odpovedať
@majkoj len ono to býva väčšinou podelené na divízie a každá má vlastné ukazovatele 😀
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@gashtaan poto je otazka co je "priemer vodomera" :), lebo na mojom je urcite zavit 1" ak nie vacsi...
Odpovedať
@majkoj v mojom pripade je odpoved faktura od BVS, kde mi nauctovali 205.01EUR za "montaz vodomera DN32".
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan takze by si mal mat fix 324€ ? :) to su neskutocni magori.
Odpovedať
@majkoj tak platil som za vodne stocne smiesnych ~10EUR mesacne, to im predsa nemoze stacit :)
Odpovedať
@kriloter tiez si myslím, ze fixnými poplatkami naháňajú zníženie odberov domácností. Celé roky sa stavajú energeticky menej náročné domy, staré sa zatepľujú.... Pre SPP je super ked si vedia uz na začiatku roka povedať kolko budú príjmi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@santorotn nahana sa v prvom rade ficove znizenie cien plynu pre domacnosti...
Odpovedať
SPP urobila cenník pre manažérov pre ich nové NED domy s 300-400m2 podlahy, aby mali lacnejší plyn so spotrebou na konci tarifi D2
Odpovedať
@majkoj no niekto to zaplatiť musí...
Odpovedať
no co, ide niekto skusit zmenu na D1?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Rozmyslam, ze to skusim. Uvidime ako sa zachovaju ked pride vyuctovanie a spalim viac.
Odpovedať
@gashtaan pred 5 minútami som odoslal SPP žiadosť o zmenu z D2 na D1
Odpovedať
@jakino super! ja to urobim hned ako dojdem domov, musim pozriet stav plynomera. Robil si to cez ten ich portal? Su tam dve moznosti na to, jedna normalne s formularom ziadosti, druha jednoduchsia, kde len vyberiem D1, vypisem stav a hotovo.
Odpovedať
@gashtaan Vo formulári som nenašiel položku zmena tarify, tak som im napísal mejl, že žiadam zmenu na zakaznickalinka@spp.sk
Odpovedať
@gashtaan @jakino myslim, ze je to prd platne :-( mam od nich pisomne aj telefonicky potvrdene, ze aj tak budu uctovat podla aktualnej spotreby t.j. v mojom pripade D2. Pytal som sa, ze ci hrozi nejaka sankcia za zle zvolenu tarifu a odpoved bola, ze zatial nevedia, nemaju informaciu od distribucie. Doposial to robili automaticky a bez sankcie.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?