Nastavenie teploty vykurovacej vody na kotli

Dobrý deň, poprosím vás o radu akú teplotu vykurovacej vody nastaviť na kotli. Je to stacionárny nekondenzačný kotol attack 20 KLQ, 7 ks radiátorov. Je to rodinný dom 120 m2 po rekonštrukcii. Hlavice mám na 1 a denná spotreba plynu je 12 m3, mám zapnuté iba 2 radiátory. Priestorový termostat ešte nemám. Zdá sa mi vysoká spotreba plynu. Ako začať s kúrením, ďakujem za cenné rady?
Odpovedať
Profilova fotka
najnižšia vhodná teplota je 60°C, ale krátkodobo môžete dať aj menej. Teraz sušíte, tak sa nedivte.
Odpovedať
Pri 2 zapnutych radiatoroch na 1 mate pocit ze vela spalite? Uf... tak to vam teda toto vase presvedcenie nezavidim... co ocakavate -kremese? Jednoducha rovnicka platiaca vo vseobecnosti Lacny kotol = vyssia spotreba plynu! Nebojte co ste usetrili tych 400 eur pri cene kotla za 3 mesiace plnej prevacky doplatite SPP. Taky je zivot kratkodobych vyhliadok.
Odpovedať
mal si dať diskusiu , pri kúrení radiátormi sa musí teplota vody meniť podľa aktuálnych teplotných strát, ja ju mám od 30-60 st v priebehu sezony, je rozdiel ak je vonku +10 či -30, kúriť musíš stále, ale aby si mal vnútri stále rovnakú teplotu musí sa meniť teplota vody i čas ohrevu, ak nemáš termostat čím ovládaš kotol?len ručne? ešte tam asi nebývaš pokiaľ sa to vysuší to potrvá, najlacnejšie je sušiť v lete, treba veľa vetrať a kopa energie tak unikne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?