Nastavenie kotla Vitodens 100w

Ako mate nastaveny tento kotol? Na eqvitermiku, alebo na vnutorny termostat? A aku mate nastavenu minimalnu a max teplotu vody?
Odpovedať
Aky mate k nemu termostat?
Odpovedať
@gkrivanek vitotrol ot. Je to cela sada od viessmanu aj so 100 l zasobniko!m tuv. Podlahovku mam v podkrovi a na prizemi a v pivnici mam 3 radiatory.
Odpovedať
@vdacny tak dajte ekvitermicke riadenie. Obmedzite si aj maximajnu teplotu v nastaveniach na 50C
Odpovedať
@gkrivanek ved prave to. momentalne mam ekvitermicke cidlo odpojene a skusam to na vnutorny termostat. Dovod je taky, ze ked som to mal na ekvitermiku, tak som mal nastavenu vnutornu teplotu na 18C a skutocnu teplotu na termostate som mal 19,5 . mal som to tak 3 dni a ktomu spodne radiatory boli studene. momentalne idem na manual a ked mam nastavenu teplotu na 21C tak mi ich aj da, ale zase si hovorim, ked uz som investoval do eqvitermiky, tak by som ju chcel vyuzit a celkovo by som chcel vytazit z toho kotla maximum. viem, ze sa to da.
Odpovedať
@vdacny chcete ist na ekvitermiku no do kurenia ste zamiesali radiatory a chcete aby bola ich cela plocha tepla. No tak to je presne to co sa Vam nepodari:)))
Odpovedať
Profilova fotka
@vdacny kolega bol stručný, podlahovka kúri občas, radiatory potrebujú teplú vodu stále, to nejde dokopy. Musíte kontrolovať radiatory ked kúri podlahovka
Odpovedať
@jan45 @gkrivanek takto to upresnim, 2 radiatory mam v podpivniceni a jeden je na 1.podlazi vo vstupnej verandicke. radiatory su napojene od kotla. ani jeden neni odbocka z podlahovky , cize su na jednej vetve. ten horny radiator bol teply, tie spodne ani tuk. moj zamer bol mat v celom dome podlahovku s tym, ze nechcem aby som mal totalnu kosu v podpivniceni, kde je aj kotolna. viem ze tie radiatory nebudu horuce, ale ocakaval som ze budu mat aspon tu teplotu co ide do podlahy. a v podlahe bola nastavena maximalna teplota 40C a minimalna 30C . na termostate som nastavil 18C a v skutocnosti som mal skoro o 2C viac. A tak sa pytatm, je to normalne pri eqvitermike? kotol mam 5 dni a servisak mi odporucal eqvitermiku nezapajat, ze stym nema dobre skusenosti. preto sa pytam ako by som to mohol nastavit?
Odpovedať
@vdacny nic netreba len znizit krivku o stupen. Servisakovi je lahsie povedat ze s tym nema dobre skusenosti ako to riadne nastavit a Vam vysvetlit ako to doladit. Viem sam som servisak viessmanu:) Treba sa s tym pohrat
Odpovedať
@gkrivanek tak som si prestudoval co vlasne ta ekvitermika a tie krivky znamenaju. a zacinam sa dostavat do obrazu. teda cim vyssie cislo pre posun krivky, tym bude kotol kurit na vyssiu teplotu vodu v systeme, ale nikdy nepresiahne hodnotu , ktoru zadam ako maximalnu hodnotu uk. spravne to chapem? v manuale mam napisane ze pre nizkoteplotne kurenie su hodnoty od 9-11. mal som 10. postup je teda, ze znizim cislo posunu krivky na 9 a navolim si pozadovanu teplotu 18C. na maximalnu teplotu vody nastavim 40C a minimum dam 30C. je to dobre? alebo by ste mi odporucili nejake ine hodnoty? btw 18C chcem kvoli tomu, ze tam este nebyvame, nieze by sme boli ladove medvede
Odpovedať
@vdacny no maximalnu nastav na 50C ale minimalnu nie na 30 ale 18 C A ano spravne chapes
Odpovedať
@gkrivanek a nemusim sa bat ked mi do podlahovky pusti 50C? Trochu sa obavam.
Odpovedať
Preco by ti malo pustit 50C To je maximalna hranica ktoru ti termostat povoli. A tu dosiahnes mozno az pri 16 ke krivke neviem presne. No ty si na 9 ne Tak pozri tabulku v navode a uvidis.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja mám nastavenú max. teplotu 45 C to mi zadali montaznici, ale mám chut zmeniť na 40C a zatial využívam len vnútorný termostat bez eqvitermiku co mi ´´odporucil´´ ten čo mi to zapájal, asi to tiež nevedel :)
Odpovedať
@gkrivanek 10 mi pusti 50C pri minus 10C vonku, 8 mi pusti 50C vodu pri minus 20C vonku, co je napisane v manualy, takze pri 9 typujem pri minus 15C vonku mam v systeme 5OC vodu
Odpovedať
este pridavam obrazok tych kriviek
Odpovedať
@vdacny ked je to novostavba tak kludne zacni krivkou 5.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?