Namraza na sietke nasavacej rury rekuperacie

Zdravim vytvara sa vam namraza na sietke nasavacej rury rekuperacie ? Mne sa to deje, ked je velka zima, ako prave teraz -17°. Oskrabat tu namrazu je robota na pol minuty, problem je skor ten, ze o pol noci som to oskrabal a do rana to zas namrzlo. Prejavi sa to tak, ze jednotka zacne kompenzovat tlakovy rozdiel a aj pri 20% nastaveni toci naplno. Jedine, co ma napada, je vybrat celu mriezku, pripadne len tu sietku. Dik
Odpovedať
Vyber len tu sietku. Ja tam tiez ziadnu nemam.
Odpovedať
@jarosujo sofistikovanejšie riešenie by bola sieťka s ohrevom, alebo rozmrazovaním
Odpovedať
@slavoslav ale inak ma ta namraza trochu prekvapuje.... ved vzduch v takej zime by mal byt suchy a mriezka nie je predsa chladnejsia ako cokolvek ine vo vonkajsom prostredi, ci samotny vzduch. Na vyfuku by som to chapal skor.
Odpovedať
Vyfuk je v pohode. Ako vidno na grafoch dole, teplota cez noc bola okolo -17°C a vlhkost 84%. Takze nie vzdy nizka teplota=suchy vzduch. Uz mi to raz zamrzlo tuto zimu, asi dva tyzdne dozadu a vtedy bolo okolo -7°C a vlhkost vyse 90%. Takze vysoka vlhkost ma na to hlavny vplyv. Sietku som vybral, ale asi si zozeniem este jednu mriezku, kde sietku necham a to budem pouzivat cez teplejsiu cast roka. Predsa len vtedy su komare atd.
Odpovedať
@jarosujo A na vyfuku mas taku istu mriezku? Tam ti to nekondenzuje?
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo Kde na Slovensku bolo cez deň +5st ?
Odpovedať
@danculd Na vyfuku mam taku istu mriezku a ta je uplne v pohode. Toto ani nie je tak kondenz, ako skor namraza. Ked to prvy krat spravilo, tak si presne pamatam, ze bola taka mrznuca hmla, ze som nevidel na 5 metrov. Aj dnes rano som mal cely dom obaleny namrazou.
Odpovedať
@yuri66 To mam senzor blbo umiestneny, okolo obeda nan svieti slnko. Musim najst lepsie miesto, kde nebude slnko vobec svietit.
Odpovedať
@jarosujo Ja mam na nasavani na fasade predfilter G2 a tiez sa mi stalo nieco podobne pocas mrznucej hmly. Rano som sa zobudil a v dome bolo citit, ze nie je vyvetrane. Bol som pozrie vonku a na nasavani sa vytvorila asi 1cm hruba vrstva snehu, ktora branila prietoku vzduchu. Inokedy mi to nerobi, len pocas hustej mrznucej hmly.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@jarosujo prosim ta v com si robil tie grafy?
Odpovedať
@psychx Netatmo Weather Station
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?