Nadrz vhodna ako akumulacna?

Ahojte, poradite ci sa oplati kupit: staru tlakovu nadrz 1000-2000l,sluzila by ako akumulacna nadrz ku kotlu na drevo, nadrze su v dobrych cenach oproti novym , len su starsie ,tazsie, bez izolacie, vnutro neviem ci nieje velmi hrdzave, a pripoje nadrze su vselijake, vyrabane tlakon zilina, zilina bytcica, celakovice a ine, ma tu niekto realne takuto nadrz doma pripojenu ku kotlu? vdaka za rady
Odpovedať
@dudusky ja by som do toho šiel, ak by to bolo výrazne lacnejšie. Najviac by má trápil vnútorný povrch keby bol hrdzavý, nebolo by to najlepšie. Dobre zaizolovat, ošetriť z vnutra, domontovat čreva a ide sa. My sme tak spravili zásobník.
Odpovedať
@dudusky v žiadnom prípade by som do toho nešiel, i keď si viem sám so všeličím poradit.Nakoniec to človeka obyčajne stojí viac ako originál a nie sú z toho žiadne výhody, iba starosti.
Odpovedať
@slavoslav ,aky zasobnik? cena starej nadrze oproti novej je dost vyrazna, nehovoriac ked je tam este nejaky had nerezovy,zosobnik atd ...to by som aj 3-4 stare nadrze prazdne kupila. A este by sa aj medeny had dal prirobit- maju priruby vacsinou ..
Odpovedať
co tak vyroba novej nadrze ? dna sa daju lacno zohnat , nevyslo by to lacnejsie aj so zakruzenim plechu a zvarenim? ved to nieje az tak vela prace a zvarou
Odpovedať
@dudusky ...zasobnik teplej vody. nie som doma o zváraní, možno pre niekoho brnkačka.
Odpovedať
stara nadrz tovarenska na akumulacku ano alebo nie?
Odpovedať
Ked je v dobrom stave tak kedy kolvek :-)
Odpovedať
@dodik13 , myslis, ze sa oplati ked je za dobru cenu, kupit?
Odpovedať
Zalezi co je to dobra cena. Za cca700e som kupil novu nadrz Drazice (1000L) s vnorenym zasobnikom (100L) a jednym hadom.
Odpovedať
@quako2 ,200e,cista nadrz 1000l...
Odpovedať
Dobra cena.
Odpovedať
@quako2 ,len je starsieho data, tazsia a hrubsie steny, nema izolaciu...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Aj moja cena bola bez izolacie.ked mas moznost natlakuj ju (vodou pre istotu) na 10 bar a uvidis.
Odpovedať
@quako2 , tak to uz urobi manzel...
Odpovedať
@dudusky Starsie boli este poctive z hrubsieho materialu hlavne neake z starsich prevadzok -fabrik robene na vyssi tlak ,ze toho by som sa nebal :-)
Odpovedať
@quako2 aky vyznam ma ten vnoreny zasobnik?
Odpovedať
Vnoreny zasobnik je na ohrev TUV.
Odpovedať
vsetkym vam dakujem za rady....
Odpovedať
@dudusky Ahoj, zaujímalo by ma či ste do toho išli.
Odpovedať
@gf565 ahoj ,nakoniec sa zohnala original nadrz pouzita za dobru cenu, ale ratalo sa aj s vyrobou nadrze zakruzenim plechu a kupenim klenuteho dna z ciech, dna tam su o polovicu lacnejsie ako u nas, ale aj s pouzitim starych nadrzi ,ktore ak by bolo potrebne by sa vypieskovali na sucho pripadne wapkou na mokro,stare maju hrube steny a vaha je tam podstatne vyssia a v kotolni v podlahe nemame kari siet , tak strach aby ta podlaha neklakla...asi tak
Odpovedať
@dudusky Ďakujem veľmi pekne. Sú ľudia ktorí si nemôžu dovoliť vysoliť veľa peňazí za originál AN, ale by sa im oplatila v systéme kúrenia, dá sa to riešiť aj starou nádržou, pomerne jednoducho, netreba sa toho báť. Prečo by mali ísť staré nádrže do šrotu a vyrábať nové, a tak zaťažovať životné prostredie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?