Musím urobiť stierky pred zaliatim betónového poteru na podlahové kúrenie?

Vsimol som si vo fotoblokoch, ze vsetci maju urobene stierky pred zaliatim podlahy pri podlahovom kureni. Preco? Co sa stane ked stierky spravim potom? Nikde sa to neviem docitat.
Odpovedať
preco by sa malo nieco stat ved stierky sa robia posledne ale omiety by mali byt pred poterom lebo z omietky je bordel :-)
Odpovedať
Profilova fotka
bordel nie je až takým problémom, ako to, že po obvode na steny lepíš okrajovú dilatačnú pásku, ak nemáš urobené stierky nalepíš ich kam? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
A zo stierky nie je bordel? 10 x väčší než pri omietke a ešte o čo horšie ide stierka dole keď zaschne...Stane sa to že budeš škrabať. Inak doporučujem najpr poter a potom SDK nalepiť na steny - lacnejšie, rovnejšie bez omietania sieťkovania..
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/i... skúste si túto tému prečítať, možno Vám to pomôže, lebo táto téma nie je absolútne o čistení a o bordeli kriste pane všetko je to o DILATACII, ak urobíte poter pred omietkami, tak dilatacny pas budete musiet nalepit na tehlu (alebo z čoho staváte) a potom keď urobíte omietky, tak tento dilatacny pas skryjete pod omietku. Druhá vec, že sa omietákom omnoho lepšie robí, ked nie je poter a poter sa robí lepsie ked su omietky. Ja som to tak robil a je to najlepsie riesenie a verím, že mi dá za pravdu každý jeden odborník.
Odpovedať
Mne pride rozumnejsie najskor urobit omietky alebo stierky, vsetok bordel z podlahy vycistit a az potom robit kurenie a poter. SDK na steny je sice rychle a ciste, ale nie je to pevne. Bol som u znamych co to tak maju, ale decka im vyslovene nicia steny. SDK nema pevnost. Decka narazia autom alebo kocikom a hned su dierky v SDK. Potom to kazdu chvilu stierkuju a brusia a farbia ...
Odpovedať
Nestane sa nič. Môžeš to robiť tak aj tak. Každému vyhovuje niečo iné. Keď robíš prvé omietky, teda nemáš napenetrovanú dosku, položenú HY, EPS, poter. Tak pri dalších prácach sa ti može stať, že omietky zašpiníš a potom ich musíš opravovať. Keď najprv robíš HY, eps, poter a až potom omietky, tak zase musíš čistiť poter od omietok. Tak si vyber. Inak na fóre neviem či na tomto bol obrázok ako boli omietky dosť znečistené od čierneho penetráku na HY. Ja som robil druhý spôsob, teda omietky až na koniec, teda keď bol hotový poter. Myslím, že je to takto lepšie, urobil by som to opäť. Ľahšie sa čistí poter, ako opravujú zničené omietky.
Odpovedať
Profilova fotka
Omietky sme robili potom presne pre ten dôvod , ktorý spomína @fefe30 a robila to
Odpovedať
Moja skúsenosť je takáto: najprv nám urobili stierky a potom robili poter na podlahové, bolo to týždeň pred Vianocami. Vonku zima, vnútri zima + vlhko, na kotli som nastavili funkciu vysúšanie betónu, nechal som to mesiac na 15 C. Po stenách a po oknách stekala voda, ktorá sa začala odparovala z poteru, museli sme stále vetrať, použiť ventilátory a mal som dva odvlhčovače, ktoré som presúval z izby do izby. No katastrofa. Samozrejme na niektorý miestach sa začala omietka odúvať, takže dve steny sa teraz museli celé prestierkovať. Takže ľudia, ak nemusíte, neponáhľajte sa. Ak najprv stierky, tak až bude teplo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?