Môže plynový kotol ísť na slabší výkon pri dosiahnutí teploty?

Zdravím, máme plynový kotol Protherm Medved 30 PLO a k tomu klasický termostat, ktorý funguje tak, že ak sa dosiahne požadovaná teplota v izbe, tak sa kotol "vypne". Zaujíma ma ale, či je možné (napr. iným termostatom) dosiahnuť to, aby kotol išiel pri dosiahnutí teploty na slabší výkon? Keďže kým teplota v izbe klesne, tak teplota v obehovom systéme kúrenia klesne na cca 25 stupňov a potom kotlu trvá dosť dlho, kým znova ohreje vodu v systéme. Dokáže niečo také tento kotol? Alebo to je možné len pri kondenzačnom kotli? Ďakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@pepodallas trea pozriet vyrobny stitok z ktoreho je roku, alebo otvorit a pozriet zbernicu. Ak tam mas ebus svorky, mal by ist zapojit aj ekvitermicky regulator, ale co si pamatam medved 30 PLO ho nemal (liatinovy kotol). Ale prothermy nerobim, takze to moze byt inak. Treba otvorit a pozret.
Odpovedať
@mgx jediné čo zatiaľ viem je, že je z roku 2014
Odpovedať
Profilova fotka
@pepodallas PLO je verzia s vecnym plamenom, ma 2stupnovu regulaciu vstavanu, ekvi nepodporuje co viem. Musel by byt KLOM asi. https://www.protherm.sk/pdf/produkte/...
Odpovedať
Profilova fotka
@pepodallas s Tvojím kotlom sa to nedá dosiahnuť
Odpovedať
@pepodallas môžeš si ale pomôcť akumulačnou nádobou, tú nahreješ optimálnym výkonom , ked má kotol najvyššiu účinnosť a do radiátorov môžeš vždy dávať len potrebnú teplotu, ja mám elektrický v tom ide meniť výkon a tým i teplotu a účinnosť je stále 100 % lebo nemá komín
Odpovedať
@mgx @poliacik321 @duzu vďaka za rady
Odpovedať
@pepodallas ja som to vyriešil jednoducho a to tak ze som znížil výstupnu teplotu zo 60 na 40. Mam príjemné teplo od radiátorov pocitovo teplo a keď mi vypne kurenie tak necítim taky rozdiel ako keď som mal 60 a potom keď kurenie bolo vypnuté tak som cítil rozdiel aj kotol dlhšie išiel aby dohrial vodu na takú teplotu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?