Laddomat 21+drevosplynovaci kotol.

Profilova fotka
Dobrý večer. Mám drevosplynovaci kotol Ladan zapojený s Laddomatom Atmos 21 a dvoma 400l akumulačnými nadrzami. V ľadomate mam 72stupnovu patrónu ktorá ak som to dobre pochopil púšťa vodu z kotla ďalej do nádraží po dosiahnutí tejto teploty no problém je v tom ze niekedy mám na kotly 86stupnou a ľadomat napriek takej teplote začne zatvárať nerozumiem tomu. Ako to ma správne fungovať?Prikladám foto zapojenia. Za každú radu ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@patrik_belan ahoj laddomat zvyšuje teplotu spiatočky, tym sa predchádza korózii a tvorbe dechtu, čo predlžuje životnosť kotla.
Odpovedať
Profilova fotka
@rusty727 ahoj. Ďakujem za odpoveď. Tomu ze laddomat slúži na to aby sa kotol neochladzoval rozumiem ale prečo mi ho začne zatvárať aj pri vysokej teplote nerozumiem. Keďže je tam 72stupnova patróna tak až keď klesne pod túto teplotu tak vtedy by sa mal zatvoriť a točiť iba krátky okruh aby udržal spiatočku teplú nie? Ale on sa mi niekedy zatvorí aj ako som spomínal pri oveľa vyššej teplote. Myslel som ze keď dosiahne teplotu nad 72 stupnou tak ho nezavrie až do kým pod ňu neklesne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?