Kuti tu niekto kachlami?

Ma niekto blazeking kanadske kachle?
Odpovedať
@pokemondca ja som ich chcel, ale nakoniec som sa rozhodol pre pacific energy neo 1.6.... Ak potrebujes vykonnejsie, tak neo 2.5, ale to do dnesnych domov je uz privela.. Uz 1.6ka je u mna na hrane.
Odpovedať
@ivantausk To uz vsetci vieme. Oznamil si nam to tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... aj tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/komi... tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... tu tiez: http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... a aby som nezabudol: http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... Uz prosim ta dostavaj ten dom a zakur! |-| @pokemondca Nema ich nikto, su hrozne skarede.
Odpovedať
Dakujem. Ja mam v projekte 16 kw na m2 ze mi treba Takze ja nepotrebujem az tak silne Ale zakurit raz a potom len prikladat po veceroch je super. Mas bungalo? Alebo poschodovy?
Odpovedať
@pokemondca Zle si si to precital z toho projektu. Vypadlo ti pismenko.. kWh na m2 a rocne. Na vyber vykonu si najdi pojem tep. strata.
Odpovedať
@pokemondca no ono to nieje tak, ze to vydrzi cely den... Interval prikladania je oklo 9hod... @matorado no vidis a tato tu to nevedela ;), cize nie vsetci a dal som to tam na to, aby videla krajsie ako tie BK ;)
Odpovedať
Mne ide o to ze pekne vzeraju a je tam v papieroch je ze doba horenia 8 hod plus potom pahreba dalsich par hodina to a vzhlad sa mi paci Ale preco sa pytam na poschodie ma svoje opodstatnenie. Takze mas ci nemas.
Odpovedať
@pokemondca ak sa pytas mna, tak ano, mam poschodovy dom.
Odpovedať
@pokemondca kludne si pozri moj fotoblog a uvidis ako vyzera dom.
Odpovedať
Mozem sa spytat do akej mieri vykuris stym to vrchne poschodie?
Odpovedať
@pokemondca Doba horenia 8 hod?? To naozaj?? Verím pokiaľ 4 x po dvoch hodinách priložíš. :-.
Odpovedať
@pokemondca este ho nemam nainstalovany. Az v aprili.
Odpovedať
@vrajoz ked chces, pozri si na youtube videa... Je tam aj test jedneho cecha, ktory to testoval.... Tie najlepsie kanady maju dobu prikladania vazne okolo 10 hod....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ivantausk Prepáč. Ale ja som nehovoril o dobe prikladania, ale o dobe horenia čo je tak trochu rozdiel. Doma mám kachľovú pec "RATH" a pokiaľ by som s ňou nevykuroval celý dom tak by mi tiež stačilo zapáliť 3x za deň. V prechodnom období len ráno a večer. Nemáš odkaz na ten youtub??
Odpovedať
Ja to chcem mat v obyvacke mne aj frajerke sa to paci a ked uz to budem mat chcem vyuzit ten potencial.
Odpovedať
@vrajoz Nemozes porovnavat akumulacnu stavbu a plechove kachle. Fakt to tak dlho hori, som to videl nazivo. V plechovke nema co akumulovat, cize to kuri, len ked to hori. To taky zvlastny typ ohna v bioohnisku nikdy neuvidime, som pozeral jak na zazrak.
Odpovedať
@vrajoz je to tak, ze to ca 8 hod hori a 2 hod mas pahrebu. Po tychto 9-10 hod prilozis zase ca 10kg tvrdeho dreva a znovu prilozis za ca 10 hod.... Youtube ti tu dam vecer, ked pridem domov.... Ale nieje to problem najst... Je to chlap, ktory robil test... Pocas testu si dom vykuril na 28*C :D
Odpovedať
No a to som zvedavy To co kachle dokazu viem ale chcen trosku tepla dostat aj hore na poschodie vies. Kuchyna s obyvackou cca 50m2 nebude problrm aj prilahla spalna a vobec cely spodok 80m2. Ale trosku toho tepla chcem aj hore
Odpovedať
@pokemondca Ak chces dostat teplo aj na poschodie, existuju 3 sposoby, v poradi od najlepsieho: - hypokaust - teplovodna krbova vlozka s rozvodom vody - teplovzdusna vlozka s rozvodmi vzduchu. Male kachle - ak chces vykurit vrch, musis vyrazne prekurit spodok. Nezdrave, neefektivne, nekomfortne kvoli velkym rozdielom teplot.
Odpovedať
Dikujem za nazor.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?