Kurenie v kontajnerovom dome

Zdravim! Zvazujeme kontajnerovy domcek, ake kurenie by ste odporucili, aby to bolo co najsetrnejsie? Bez plynu, 70m2, rubat drevo nie je problem :) dakujem.
Odpovedať
@sviecka co je to kontajnerovy domcek okrem toho, ze jeho kostra pozostava z niekolkych lodnych kontajnerov? ake je zateplenie? ako je riesene vnutorne "omietnutie"? v akej lokalite sa bude nachadzat? ako bude orientovany na svetove strany, aky je jeho podorys a okna+dvere?
Odpovedať
@bozsky_kaja nie su to lodne kont, ale obytne kont vyrabane na byvanie. Izolacia je tam 18cm, kosice, plastove okna, vnutro bud drevotrieska alebo sadrokarton, podorys je stvorcovy, okna budu na vsetky strany okrem S, na S by mali byt vchodove dvere, ale asi to zmenime. Vsetko je to este len uvaha :)
Odpovedať
@sviecka unimobunky, ci stare lodne, ktore boli prerobene na byvanie? ja by som rad v buducnosti kupil 1-2ks 12m dlhych lodnych kontajnerov a urobil z nich pivnicu mimo domu, kedze pod dom uz nevysli peniaze. ak by boli 2, tak by som okrem pivnice urobil aj klubovnu :-D s ohladom na izolaciu by som popozeral temy kurenia v nizkoenergetickych domoch, ktorych je tu vela. kedze mate "lahku" konstrukciu, akumulacne by som vyradil a riesil priamotopne, asi podlahove. ak by boli peniaze na TC, porozmyslal by som aj na stenovym chladenim. inak super, ze sa aj na Slovensku rozbiehaju taketo stavby. v Amsterdame som zo starych lodnych kontajnerov videl stavat cele bytove domy. z vonku zateplili a omietli a nikto by nepovedal, ze je to kontajnerova stavba :-)
Odpovedať
@bozsky_kaja tieto maju rozmer 3x6m, uz sme sa boli pozriet v takomto domceku. Z vnutra vobec nie je poznat rozdiel, a ked sa da fasada, tak ani z vonku. Az na to, ze je to "nad zemou" :)
Odpovedať
Uz si ludia budu stavat pomaly zo smetiakov domy.
Odpovedať
@gkrivanek to je k teme? Aj keby, nech ta trapi tvoje byvanie :) vsetko dobre zelam!
Odpovedať
Profilova fotka
@sviecka možno by postačovala nejaká piecka s akumulačnou scvhopnosťou...a najlepšie s možnosťou varenia a pečenia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@sviecka ahoj, ako pokracujete s myslienkou? a ak sa mozem soytat, kde ste sa na to boli pozriet? resp. kto by to staval, aka firma?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@papricka33 na Peresi. A rozhodli sme sa pre montovany. Vacsi komfort a ta ista cena.
Odpovedať
@sviecka no vidite hlavne ze ste mna zdrb kali . :-)
Odpovedať
@gkrivanek mozno ked raz pojdes dalej ako za rodne humno, zistis, ze ludia vo svete ziju vselijako. A su spokojni, zdravi a stastni :-)
Odpovedať
@papricka33 Presne tak, ludia zijú všelijako, dokonca aj v kartonoch, aj v kontajneroch. Otázka je či je to alternatíva alebo nevyhnutnost. V otázke bývania som konzervatívna a pritom som nebola najdalej "za rodné humno". Myslím, že ak budete ešte dlhšie rozumne uvažovat, dostanete sa ku klasike.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gkrivanek a sa cudujes ? ved nic ine nam ani neostava na tomto ,,uzastnom,, Slovensku. A mylsim ze kontajnerovy dom je super napadad a lacna alternativa byvania...samozrejme zase gro slovakov je robit predsudky len koli slovicku KONTAJNEROVY ..ach
Odpovedať
myslim ze treba podotknut aj mozno hlavnu myslienku takehoto byvania a to je ze nie je potrebne ziadne stavebne povolenie. Myslim ze aj cenovo je tato alternativa pristupna. Lepsie ako byt.
Odpovedať
@vianocnydarcek ano, ale dalsie velke negativum je, ze banka na to neda uver, kedze to nie je nehnutelnost...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?