Kúrenie elektrinou v byte?

Ahoj kluci a kľučky... Celkom sledujem situáciu na východ od nás a čo sa týka dodávok plynu, nevyzerá to ružovo. Pocítili to Bulhari a od 27. apríla Poliaci. Preto celkom rád by som počul vaše názory, najmä ľudí bývajúcich panelákoch ako ja... Ako by ste riešili výpadok kúrenia na zimu? Podotýkam ja bývam v paneláku na prízemí, takže tuhé palivo u mňa 0 bodov. Premýšľal som jedine nad elektrickou variantou a to konvektory prípadne klasické olejové radiátory ale čo som počul, tak to je vraj finančne samovražda. Plus problém by mohla byť aj samotná el. sieť. Za každý tip ďakujem.
Odpovedať
aj ja v panelaku a nestresujem,ale mam el podusky do postele a radisator netreba
Odpovedať
@pavol_malovec pre panelák ti nepomôže nič viac ako terajšie, hromadne môžte zmeniť zdroj napr. na štiepku,no pre všetke to nie je riešenie, na vykurovanie panelákov elektrinou by sme potrebovali daľšie atomky
Odpovedať
@duzu asi tak nejak, celkom si to tak neviem predstavit
Odpovedať
Keď pride bieda, dáš si do chyži petrík, z okna rúru a obložíš dekami a tak budeš kúriť... nikto to vtedy nebude riešiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol_malovec daj si klimu
Odpovedať
Ak by prisla totalna kriza aj drevo by bola poslena moznost. Inak biokrb, elektrocentrala na balkone ak je a ak to este el.siet znesie tak klima. Solarna nabka na mobil by mala byt samozrejmost a podla financii aj vacsia powerbanka.
Odpovedať
Profilova fotka
Klimatizáciou.
Odpovedať
Ďakujem vám všetkým za užitočné tipy. Ako som spomínal, zatiaľ nad tým len premýšľam, no chcem byť pripravený. Hold nevýhoda panelákov je, že sa len tak neodpojím od ústredného kúrenia, alebo minimálne budem niečo platiť aj keby som sa odpojil. Uvažoval som aj nad tým biokrbom ale reálne aj niečo vykúri? Ja som to mal vždy len tak že na zútulnenie priestoru 😄 teraz si tu dokonca aj infrapanely lustrujem.
Odpovedať
Pri naozajstnej krize ako prve budu odstavovat nakupne centra, firmy, firemne priestory. Ak by aj riesili byty tak to nebude tak, ze sa nebude vobec kurit, proste sa bude znizovat vykurovacia teplota a ludia budu v teplych teplakoch a mikinach namiesto trenirkach. Proste tak ako na chalupe kedysi... Skor by nas trapila z toho plynuca ekonomicka kriza ako nutnost byt v teplych teplakoch...
Odpovedať
@pavol_malovec trochu na odľahčenie v tejto divnej dobe... keď už nebude čím kúriť, treba kúpiť peterky, urobiť prevedenie turbo cez stenu (ako to robí veľa našej populácie), posielam návod ako nato: https://www.youtube.com/watch?v=zl--P...
Odpovedať
tak končím oficiálne so šírením strachu a paniky 😄 inak video super, celkovo séria o typoch susedov 😄
Odpovedať
@pavol_malovec Je normálne, že ti takéto niečo napadlo, s kamarátom sme sa o tom nedávno rozprávali, lebo tiež bývajú v bytovke. V prvom rade nebudeš sám, čo to bude riešiť, keď k tomu dôjde, takže ústredné sa vyrieši potom keby bolo treba myslím nejako inak aby dobre bolo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?