Krbová vložka s nízkym výkonom

Ahoj, mam zaujem o krbovu vlozku do maleho RD- 130 m2. Snazim sa najst co najslabsiu a zaroven aj kvalitnu krbovu vlozku. Nasiel som napr Jotul, ktory ma nominalny vykon 6 kW. rozsah je 3.7-9 kW A teraz ta otazka. Viete mi niekto poradit ozaj kvalitnu vlozku s nizkym vykonom a externym privodom vzduchu? Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@ohen10 Spartherm Mini R1V - 4S
Odpovedať
@reward vdaka. ale to je len jedna a navyse na vysku. Chcem sirsiu ako vyssiu. Preferujem skor liatinove, ake ocelove. Zatial u mna vedie ten jotul...
Odpovedať
Profilova fotka
@ohen10 len si treba dat pozor s tym vykonom, nespoliehaj sa, ze na udavanom spodnom vykone to bude nejak efektivne horiet :). Ja mam stratu domu cca 4kW pri -15C, 3-12kW (7kW nominalny) vlozku a tuto zimu som si ju vela neuzil, to bolo tak na rozkurenie komina a dost, inak bolo v baraku uz neznesitelne.
Odpovedať
Profilova fotka
@ohen10 väčšina malých vložiek je na výšku... A čo toto?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
@majkoj toho som si vedomi a preto sa snazim najst co najmensi vykon. Nebude to ako primarne vykurovanie ten krb. @reward to je uz lepsie. co to je zac? ma to externe nasavanie? a vykon?
Odpovedať
Profilova fotka
@ohen10 Spartherm, ale Varia AS-4S... Je to novinka minulého roku práve pre prípady ako si ty :-) 7kW nominál, 36x74 rozmer portálu, ext. vzduch je samozrejmosť. Je to zasa oceľ ;-)
Odpovedať
A co hovorite na jotul 400 cb? napr JOTUL I 400 CB alebo Jotul C 400 CB panorama 9kw vykon je 3.7-9 kW
Odpovedať
Profilova fotka
@ohen10 nemám nič proti Jotulom čo sa týka funkčnosti, zopár ich na svedomí mám, no mám výhrady voči dizajnu... V tom je Nemec jednotka ;-)
Odpovedať
@reward dik za reakciu. mne sa prave aj ten jotul paci po dizajnovej stranke. A aj vykon je lepsi. nominal ma 6 kW. a daju sa zohnat aj od cca 1400 evri tie co pozeram, ako som aj poslal. No uvidime, este mi nestoja ani mury, ale snad to vyriesim ked bude treba :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ohen10 tak veľa zdaru ;-)
Odpovedať
@reward tak po navsteve krbove centra som dostal chrobaka do hlavy s romotopom 075, ktory ma vykon 2-10 kW a udajne sa da naozaj dobre regulovat... nominalny vykon ma tusim 7kW. ale hlavne je, ze mi poradili ako s kominom. Vacsina malych vykonov ma dymovod 150 mm. povedali, nech dam 180 a pol metra nad strechu, ze tym akoby nahradim dlzku komina. Takze teraz mozem premyslat pocas toho, ako budu tahat mury...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ohen10 no neviem.. kamosi maju Jotul hori to super, aj dobre hreje , ale veru dizajnovo pokulhava.. je malicka ta vlozka, polovica z nasej.... ale veru ten dizajn - tusim je liatinova a veru to vidno na tom rame, je to take drsne cierne, take ... neviem.. neelegantne.... inak sluzi super... My mame RUEG, robia aj mensie vlozky, my mame vykon 3-11kW , dost velke ohnisko, ale robia aj mensiu verziu toho.... a aj dvojsklo, alebo ine...... a tam je dizajn uplne niekde inde... ram krasny, hladky... ziadne zbytocne páčky viditelne... Takze s tym dizajnom suhlasim s Rewardom, ze Spartherm a napr. aj Ruegg su dizajnovo niekde inde.... hoci Jotul je fajn znacka a urcite aj tú odporucam, lebo kuri dobre.. len to mohli viac vyšperkovať zvonka....resp. krajsie spravit.
Odpovedať
@katrin21 Ten Rueg viem, jedna z top znaciek, ci uz kvalita, alebo dizajn... ale primerane tomu je aj cena. Jotul som nazivo nevidel, chcem ist zajtra pozriet, ale ten Romotop 075 vyzera dizajnovo pekne a aj cena je prijatelna. stoji 1050 evri a ten Jotul tak cca 1600 a Rueg ani nevravim. A pozriem aj tie Spartherm. Keby mam neobmedzeny rozpocet, idem pravdepodobne do Rueg :-) ale vies ako to vacsinou chodi...
Odpovedať
Profilova fotka
@ohen10 ano, vied samozrejme sa treba rozhodnut podla financii, aj ked niekedy clovek nakoniec rozpocet dobrovolne navysi, lebo sa zamiluje, ako v nasom pripade :-D... ale inak samozrejme, da sa najst v pohode aj v tej cene ako pises :) Jednosklenne vložky v pohode... 2 a 3sklo su drahsie ....
Odpovedať
Veľká liatinová volžka, do toho veľké kusy dreva, a tie horia pomaly.
Odpovedať
@radopp akosi som nepochytil tvoju myslinku...co je velka liatinova vlozka? co hori pomaly?
Odpovedať
@ohen10 Nejaká 80-90 cm široká, aby tam vošli veľké polená. Horí drevo, nie liatina. Veľké polená majú malú povrchú plochu a preto horia pomaly (malý výkon) a dlho (netreba často prikladať). Myslíš že si to už pochopil? :-)
Odpovedať
@radopp uz ano:-) ale co som pocul, ked dusim, aby to dlho horelo, tak to dymi a spini sklo... Ty s tym pracujes? alebo zo svojej skusenosti?
Odpovedať
@ohen10 Veľké polená nemusíš dusiť, proste horia pomaly. Jeden známy si tak vykuruje dom. Ja som na plyne.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp Na to aby vlozka horela optimalne musi mat urcitu teplotu. A ta sa tam musi udrzat. Cize ci tam das akekolvek poleno vykon musi stacit na udrzanie optimalnej teploty, inak to bude dymit. A vlozka siroka 90cm bude mat ten potrebny vykon taky, ze v dome s malou stratou skapes :)
Odpovedať
@majkoj Keď drevo zhorí za dlhšiu dobu, asi má menší výkon. Je to prakticky odskúšané. Dymenie nesúvisí s teplotou krbovej vložky.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp pobavil si ma :P, Mas doma krb ? Vyskusaj si to...
Odpovedať
@majkoj aj ty mňa :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp kde na tie nezmysly chodíš??? :-|
Odpovedať
@reward Čo konkrétne ťa zaujíma?
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp zaujíma ma všeličo, no v tejto téme hlavne to, ako si prišiel na nezmysly, ktoré píšeš v posledných príspevkoch?
Odpovedať
@reward Nemám chuť s tebou strácať čas.
Odpovedať
@ohen10 biokrb, ten má len okolo 3 kw :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som riesil tuto dilemu pred rokom. Uz sme mali vybranu akumulacnu piecku od Romotopu (lugo akum), nakoniec sme vsak v poslednej chvili zmenili nazor a isli sme do peletovej Piecky Rika. Su sice drahe, ale dizajnovo krasne, navyse su automaticke s dotyk. displejom cize aj zena si zapali sama kedy chce a ak chce... + ziaden bordel z dreva a velmi dobre regulovatelna. Krasny velky cisty ohen. Cistim to raz za tyzden - cca 3 minuty. Nespini sa komin, nic.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?