Krbová vložka s externým prívodom vzduchu

Profilova fotka
Kto má skúsenosti, prosím o radu..... Keď je krbová vložka s ext.prívodom vzduchu, bol by problém, keby sa nezapojil? Malo by to nejaké negat. dôsledky?
Odpovedať
odčerpáva vzduch z miestnosti, ale prežiješ, externý prívod sa robí len niekoľko rokov, predtým boli všetky bez neho.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav ... lenže potom ten vývod na vložke nechať otvorený a len vložku obstavať, čiže bude ťahať vzduch z priestoru okolo vložky, alebo ho nejako zatvoriť?
Odpovedať
vyviesť popod vložku dopredu alebo boku aby tam šiel vzduch z miestnosti (ak nie je konštruovaný inak).
Odpovedať
Ak je to novostavba, relativne kvalitne urobena z kvalitnych materialov, tak to samozrejme moze byt problem, otravit sa neotravite, ale moze vas boliet hlava z poklesu hladiny kysliku.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser ... áno, novostavba @slavoslav ... asi sa musíme poradiť s kurenárom, krbárom
Odpovedať
@standa82 nebudete prví ani poslední bez ext. nasávania. Nasávanie sa dá priviesť aj cez dvojprieduchový komín, alebo potrubím z podstrešného priestoru, ale to je komplikované, lebo musí to byť nútený rozvod s ventilátorom. Pri dobrom umiestnení by sa prívod dal ešte dodatočne vybudovať pozdlž steny až k obvodovej stene a cez ňu von, ale to by chcelo navrhnúť konštrukciu, ktorá by suplovala nábytok, napr.. @stowasser zlému vzduchu sa vieme tak prispôsobiť, že si skoro nikto z nás neuvedomuje, že drvivá väčšina má vzduch vo svojich obydliach, ktorý niekoľko násobne prekračuje hodnoty CO2. Trochu viac by vetrali.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav ... ďakujem, bude vložka bez ext.prívodu ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?