Kotol do dvojpodlažného domu

Zdravim . Mal by som otázočku,prerábame dvojpodlažný RD a chcel by som sa poradiť, aký kotol by ste mi poradili. Chceli by sme aby sa kúrenie dalo regulovať pre obe podlažia zvlášť (mama je relatívne celý deň doma a ja hore na podlaží odchádzam ráno do práce a prídem až podvečer ,tak sa mi nemusí kúriť celý deň). Kotol by mal ohrievať aj TUV . Riešim to aj s projektantom, tepelné straty 1.PP 6,8 kw , budú sa davať nové radiátory a 1.NP tam nechávame liatinové radiatory ,inštalovaný vykon 15,4 kw a ešte planujeme v podkroví niekedy šatník , tam sme dali rezervu 2-3 kw . okná ideme meniť , ale zateplovat budeme za rok , možno dva . Aký kotol by ste mi poradili ? Ja som plánoval wiessman 100vkovú radu s equitermikou, len ma projektant odhovoril od 100 vky , radil mi 200 w 26, alebo 200w35 , ze 100 vka by nebola vhodná na to všetko čo potrebujeme ,hlavne na to aby sa dali nezávisle regulovať tie dve podlažia (projektant nepredava wiessman,to som mu ja navrhol , lebo si viem vybavit lepšiu cenu) . Aké čerpadla a techniku a tie veci okolo by ste mi poradili ? Ďakujem velmi pekne za odpovede .
Odpovedať
@misso01 zdravim. Projektant ma pravdu 100vku nie. I ked podporuju nove modeli riadenie 2 oddelenych zon aj tak nie. 200vka je nato priam stvorena Cenovo budete uplne inde no je to profi system ktory funguje 100% ne. Doporucujem nasledne zlozenie instalacie. Kotol vitodens 200w 26 kw Zasobnik vitocel 100W 120 -300l podla poctu Anuloid 1x Rozdelovac 1x Cerpadlove skupiny dn25 2x bez mixu pri radiatoroch. 2 x dialkovy ovladac vitotrol 200A 1x H1 rozsirenie pre cirkulacne cerpadlo. Tymto systemom budete mat nezavisle riadenie kotla od tyzdenneho programu po ovladanie priradeneho poschodia resp vykur. Okruhu. Co bude spolocne je len TUV a to sa naprogramuje na regulacii kotla.
Odpovedať
Ďakujem velmi pekne za odpoveď . Musím si to ešte prebrať s projektantom a musím zistiť na aku cenovú hladinu sa asi dostanem . Aký kotol by ste mi ešte doporučili , ktorý by bol možno trochu lacnejší :-) . Nejedná sa mi aby to bolo najlacnejšie riešenie ,len niečo trochu lacnejšie .
Odpovedať
@misso01 lacnejsie riesenie je to spravit so 100vkovou radou a cerpadlovky vyskladat od roznych vyrobcov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?