Odpoveď na príspevok od hermiik:
rad by som s opytal, ci mate niekto priamo tento … @hermiik akoze priamo tento typ generator? lebo to este kotol tak celkom vybraty uplne nemas, este sa treba blizsie rozhodnut 😉 kotol atmos mam tiez doma. mozem ti ho odporucit, zatial sa rozhodujes podla mna spravne, uz to len dotuknut.Odpoveď na príspevok od paprok2:
@hermiik akoze priamo tento typ generator? lebo t… @paprok2 idealne by bolo priamo tento, ale tak uspokojim sa aj s recenziou na hocijaky iny 😀 a ako dlho mas ten kotol? podla vzhladu predpoklam, ze uz par sezon ma za sebou.Odpoveď na príspevok od hermiik:
@paprok2 idealne by bolo priamo tento, ale tak us… @hermiik ty si tu ten, co sa pyta, ale smerujem teraz ja otazku na teba 😀 uz si aj objednaval / kupoval ten kotol? reku cas sa krati, ak ho chces na tuto sezonu.Odpoveď na príspevok od tomis12:
@hermiik ty si tu ten, co sa pyta, ale smerujem t… @tomis12 v pohode, vsak o tom to je. nemusim sa len ja pytat haha. ano, uz som kotol objednal a uz je aj v testovacom rezime. neboj sa nic, myslim na vsetko. aj ked to mohlo vyzerat, ze na poslednu chvilu sa do toho pustam. ale tak dodanie je celkom rychle, takze v tom problem nebol absolutne.Odpoveď na príspevok od hermiik:
@paprok2 idealne by bolo priamo tento, ale tak us… @hermiik hej hej, tento to s nami uz chvilu veru taha, uz je to asi osem rokov, ak sa nemylim, ale tak to je len hruby odhad. tak teda ale citam, ze uz mas kotol doma, tak potom by malo byt hadam vsetko okej. ktory si nakoniec teda objednal?Odpoveď na príspevok od hermiik:
@tomis12 v pohode, vsak o tom to je. nemusim sa l… @hermiik tak potom je vsetko v poriadku. verim, ze budes s nim spokojny. akoze sem tam si citam takto diskusie, kto co kupil, ako mu to funguje a podobne a teda nepostrehol som, ze na tieto kotly by sa niekto bol stazoval. ved uvidis, ako to bude u teba. zatial ten prvy mesiac prebehol okej?Odpoveď na príspevok od schneider81:
Mne kurenár doporučil, kvoli servisu nešpekulovať… @schneider81 ved jasne, naco, ono jedno aj druhe je v pohode a to, ze su odtialto obaja vyrobcovia, ak to tak mozem povedat, tak to je len vyhoda. jednak aj ohladne toho servisu, ale aj ked nejake nahradne diely treba, alebo cosi, tak nemusis vyckavat na dodanie, kym to dorazi z opacneho konca sveta.Odpoveď na príspevok od tomis12:
@schneider81 ved jasne, naco, ono jedno aj druhe … @tomis12 neviem, ako to ma attack, ale atmos si skoli napriklad aj vlastnych technikov, co tiez povazujem za vyhodu.Odpoveď na príspevok od paprok2:
@hermiik hej hej, tento to s nami uz chvilu veru … @paprok2 nakoniec padla volba na kombinaciu drevo+pelety. z praktickeho hladiska, kedze minimalne tyzden v mesiaci som prec, tak nech to maju doma jednoduchsie a nemusia sa starat o kurenie a kotol, tak vtedy sa prejde na pelety a je to.Odpoveď na príspevok od tomis12:
@hermiik tak potom je vsetko v poriadku. verim, z… @tomis12 pravdaze, vsetko je v poriadku. ale myslim, ze dost tomu pomohlo aj to, ze som to dal rovno pozapajat normalne kurenarovi, technikovi od nich, tak to ide ako hodinky.Odpoveď na príspevok od hermiik:
@tomis12 pravdaze, vsetko je v poriadku. ale mysl… @hermiik tak určite, takto máš istotu, že je to spravené dobre. a k tomu technikovi si sa ako dostal? len tak náhodou si naňho natrafil? to by musela byť ozaj náhoda 😃Odpoveď na príspevok od tomis12:
@hermiik tak určite, takto máš istotu, že je to s… @tomis12 ked som bol u predajcu na stretnuti, tak mi hovoril, ze oni maju skolenych technikov, tak ma to tak zaujalo, ze aha, to asi nebude na skodu, tak som sa o to zaujimal a poradil mi, nech si pozriem na ich stranke, alebo ze mi to pozrie, ale reku, vsak to zvladnem, zase uplne lavy nie som. tak som nasiel, obvolal a bolo.Odpoveď na príspevok od hermiik:
@tomis12 ked som bol u predajcu na stretnuti, tak… @hermiik Zdravím, tiež rozmýšľam silno na kombinovaným kotlom od Atmos. Kde si bol prosím ťa u predajcu, a pokiaľ je to možné kontakt na technika,lebo je pravda že na Slovensku sú veľmi málo zastúpený. ĎakujemOdpoveď na príspevok od hermiik:
@tomis12 ked som bol u predajcu na stretnuti, tak… @hermiik Zdravím, tiež rozmýšľam silno na kombinovaným kotlom od Atmos. Kde si bol prosím ťa u predajcu, a pokiaľ je to možné kontakt na technika,lebo je pravda že na Slovensku sú veľmi málo zastúpený. ĎakujemOdpoveď na príspevok od hermiik:
@tomis12 ked som bol u predajcu na stretnuti, tak… @hermiik podla mna je to tak lepsie. je to istejsie a taky zodpovednejsi pristup. vsak on ti isto aj ukazal, ako co funguje, kde mas co nastavit. nie je to inak komplikovane a jednoducho sa to da aj vydedukovat z toho ovladacie prvku.Odpoveď na príspevok od zdeno81:
@hermiik Zdravím, tiež rozmýšľam silno na kombin… @zdeno81 ak mozem poradit, ked si das ich stranku atmos.eu, tak sa vies prekliknut tusim aj na predajcov a aj na technikov. a uz si len vyberies, kde ti to vyhovuje najlepsie.Odpoveď na príspevok od tomis12:
@zdeno81 ak mozem poradit, ked si das ich stranku… @tomis12 to je asi najlepsia moznosti si myslim. mas aspon istotu 👍️Odpoveď na príspevok od zdeno81:
@hermiik Zdravím, tiež rozmýšľam silno na kombin… @zdeno81 sry, dlhsie som tu nebol, ale uz odpisuje😉 tu to vybavil za mna tomis ako pozeram.Odpoveď na príspevok od hermiik:
@zdeno81 sry, dlhsie som tu nebol, ale uz odpisuj… @hermiik robil som, co som mohol 🤣 @paprok2 ved jasne, ked rovno poskytuje vyrobca taketo nieco, tak kde budes inde hladat a hlavne naco.Odpoveď na príspevok od tomis12:
@hermiik robil som, co som mohol 🤣 @paprok2 ved j… @tomis12 toto maju dobre vymyslene – ked si kupis kotol, nemusis zhanat nejakeho "nahodneho" majstra. maju svojich vlastnych ludi, co tomu rozumeju, su zaskoleni a vedia poradit aj opravit. a ked sa nieco pokazi, diely maju vacsinou hned, netreba cakat mesiac. clovek sa proste nemusi bat, ze ostane bez tepla.Odpoveď na príspevok od paprok2:
@tomis12 toto maju dobre vymyslene – ked si kupis… @paprok2 ako hovoris, aj co sa tyka tych nahradnych dielov, tak je to lepsie takto. predsa len to dodanie tam vie byt kludne aj na druhy den. to nehrozi pri nejakych dalekych zahranicnych dodavateloch.Odpoveď na príspevok od tomis12:
@paprok2 ako hovoris, aj co sa tyka tych nahradny… @tomis12 ale potajme aj tak dufas, ze nebudes musiet riesit nejaky takyto problem, kde bude treba nejake nove nahradne diely riesit 😀Odpoveď na príspevok od tomis12:
@paprok2 ako hovoris, aj co sa tyka tych nahradny… @tomis12 a si predstav, ze by sa nieco prihodilo v sezone, to vtedy nechces ostat bez tepla niekolko dni. treba mysliet aj na taketo veci dopredu. niekto si povie, ze riesi problem az vtedy, ked vznikne. okej. mozno pri niektorych zalezitostiach je to takto okej. ale ja som radsej pripraveni a pocitam s kazdou moznostou.Odpoveď na príspevok od hermiik:
@tomis12 ale potajme aj tak dufas, ze nebudes mus… @hermiik to je jasne, si nebudem hadam privolavat taketo veci vedome ci podvedome. ziadne take temne myslienky, ze sa nieco potentuje. radsej 😀Odpoveď na príspevok od paprok2:
@tomis12 a si predstav, ze by sa nieco prihodilo … @paprok2 ako hovorim, ja si to nebudem predstavovat. ale hej, ja viem, co hovorite vsetci a ako to myslite. ved ja som toho isteho nazoru.Odpoveď na príspevok od tomis12:
@hermiik to je jasne, si nebudem hadam privolavat… @tomis12 verim tomu, ze sa nie. dal som bacha na vsetko, na co sa dalo dat, tak spolieham na to, ze teraz to pojde ako hodinky. ci ma sa tam co pokazit pokial budem robit vsetko"podla predpisov"?Odpoveď na príspevok od tomis12:
@paprok2 ako hovorim, ja si to nebudem predstavov… @tomis12 ved jasne, ja len ze ked ti v zime zlyha kotol alebo cerpadlo, tak si mozes tak akurat zakurit nervami. radsej mat system, ktory pocita mozno aj s tym vypadkom, zaloha, servisny plan, trocha predvidavosti a clovek je okej a pri minus desiatich.Odpoveď na príspevok od hermiik:
@tomis12 verim tomu, ze sa nie. dal som bacha na … @hermiik no ved presne o to ide, ked clovek spravi vsetko ako ma, mal by mat pokoj. ale vies, niekedy aj ked sa drzis predpisov, sa najdu veci, co nevies ovplyvnit, nejaky skryty detail, co sa ukaze az casom, alebo chyba v materiale. netvrdim, ze sa to stane, ale asi preto tolki hovoria, ze je dobre ratat aj s "co ak". nie zo strachu, ale zo zdravym rozumom, vies ako.Odpoveď na príspevok od paprok2:
@tomis12 ved jasne, ja len ze ked ti v zime zlyha… @paprok2 hej, toto uz dava zmysel, beriem. nie je to o tom, ze si clovek hned maluje cierne scenare, ale ze ma nejaky plan b, keby nieco. my sme to tiez nakoniec riesili tak, ze mame zakladnu zostavu a k tomu este malu zalohu, keby sa nieco pokazilo, aspon nezmrzneme do rana 😅 aj ked sme zatial vyuzit nemuseli, lebo kotol ide ako hodinky celu dobu. pravdupovediac, aj ten pravidelny servis kotla zacina davat zmysel, ked vidis, co vsetko moze odist.