Kondenzační kotol Viadrus NAOS K4 = Podlahove kurenie ?

Dobry den :) Rad by som sa poradil ci je kotol vhodny na podlahove kurenie? Ak ano. Cast domu je podpivnicena a mam iba 10 cm na kurenie + poter - je to mozne ? Dakujem vsetkym za rady :)
Odpovedať
@kuku999 Dobrý večer. Je vhodný na podlahovku. Poter bude mať 5-6 cm, čiže pre tep. izoláciu ostane úbohých 4-5 cm. Zo strany pivnice dajte ešte na jej strop aspoň 10 cm EPS F - koľko jej výška dovolí. Horšie je to s časťou, kde pivnica nie je - proste máte málo miesta pre izoláciu a keď zoberiem do úvahy svetovú stranu, veľkosť okna, zateplenie stien a stropu, tak je možné aj to, že podlahovka také miestnosti ani nevyhreje. Alebo v projekte máte vypočítané a navrhnuté, že to pôjde? Ak je to dom z plnej tehly, tak poriadne treba zatepliť steny, základy a strop, dať okno s trojsklom a tým sa zároveň vykompenzuje slabá izolácia podlahy - bude možné mať nízkoteplotný vykurovací zdroj = podlahovku. Zároveň upozorňujem, že aj podlahová krytina by mala byť zohľadnená v projekte podlahovky. Je?
Odpovedať
Profilova fotka
@kuku999 nenechajte sa zmiasť, 10cm je málo ale dajte 5cm PS, podklad sa časom vysuší a bude pôsobiť ako izolátor. Priebeh tepla smerom nadol má inú tendenciu ako hore a na strany, vykúri to určite, dajte trubky do 15cm od seba.
Odpovedať
Dakujem za odpovede. Budem sa snazit reagovat na vase odpovede. 1. Podpivinicena je len cas domu (25 m2). Zo spodu je mozne zateplit aj ked v pivnici mala vyska je mozne ju podkopat kedze na spodu je iba zem. 2. Dom je z roku 1960 a hruba steny je 45 cm (tehla 15 + betonova murovacia tvarnica 30 cm). Zateplenie bude steny 10 cm. Strop 20 cm mineralna vata( alebo ? ). Podlaha EPS 100 - 10 cm + kde je pivnica tam sa zatepli zospodu 10 alebo 15 cm polystyren. 3. Kotol je uz kupeny kedze kamarat ho vyhral na conecu (BA) a kedze ho nepotreboval, tak mi ho predal za symbolicku cenu.
Odpovedať
@jan45@blacksr Dakujem za odpovede. Budem sa snazit reagovat na vase odpovede. 1. Podpivinicena je len cas domu (25 m2). Zo spodu je mozne zateplit aj ked v pivnici mala vyska je mozne ju podkopat kedze na spodu je iba zem. 2. Dom je z roku 1960 a hruba steny je 45 cm (tehla 15 + betonova murovacia tvarnica 30 cm). Zateplenie bude steny 10 cm. Strop 20 cm mineralna vata( alebo ? ). Podlaha EPS 100 - 10 cm + kde je pivnica tam sa zatepli zospodu 10 alebo 15 cm polystyren. 3. Kotol je uz kupeny kedze kamarat ho vyhral na conecu (BA) a kedze ho nepotreboval, tak mi ho predal za symbolicku cenu.
Odpovedať
@kuku999 na strop 40 cm sklenej vlny, aj na steny pridajte, okná osaďte na vonkajší líc muriva ku kotlu teda gratulujem a snáď budeme môcť gratulovať aj po roku, dvoch, piatich... kotol majte v teple, nie v pivnici, pokiaľ možno... a netreba stavať či vložkovať komín, stačí koaxiálna rúra cez strechu
Odpovedať
@blacksr Strop mam taky klasicky dole dosky - tramy a na vrchu skvarobeton. Momentalne by som to velmi nerad daval prec (beton) preto sa chcem spytat, ci je dobry napad ukladat vatu na vrch ? Cital som nazory a ako vzdy je to rozne. Co sa tyka zateplenia stien mam ist teda na EP 150 ? Ak by teda nemal byt v pivnici moze byt len v kuchyni a taky bol aj plan aj ked casom som rozmyslal ze by som ho dal do tej pivnici.
Odpovedať
@kuku999 Vlnu len zhora položiť. Smerom nahor to bude difúzne otvorené, bez kondenzácie. Na fasádu dajte EPS F aspoň tých 15 cm. Ak sú už okná osadené na cca stred múru, bude treba nájsť kompromis, aby to aj pekne vyzeralo a neboli z okien strieľne. Bude sa kúriť aj v krbe / krb. kachliach?
Odpovedať
@blacksr Okna este nie su zalozene a dakujem za radu to ma ani nenapdlo nad tym rozmyslat :) Ano budu aj kachle, ale nebude to klasicky vstavany krb bude to take anglicke kachle ako na obrazku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?