Kombinovany kotol.-skusenosti

Profilova fotka
Dobry den. Potreboval by som poradit s vyberrom kobinovaneho kotla na peletky/drevo. Mam 2 poschodovy dom +suteten [garaz, kotolna, tech.miesnost, pracovna a schodisko] Dom je komplet zatepleny a vymenene okna [dvojsklo] a dvere. V dome mam 15 radiatorov ale neviem kolko je tam m3 vody. Ohrev vody ma zatial riesene na elektrinu ale chcel by som to zmenit. Tepelne strazy som nepocital takze neviem. A mam aj AN. Chcem vymenit kotol lebo uz je hrozne stary ale neviem sa rozhodnut aky. Viem ze chcem kombinovany na peletky/drevo. Skuste poradit aku znacku a kolko kw budem potrebovat na tak velky dom. Dakujem
Odpovedať
@lubobalascak pár príspevkov dozadu je podobná téma
Odpovedať
Vestiaren z Delf sa potesila...bude mat pracu...
Odpovedať
Profilova fotka
k návrhu kotla, je skoro jedno aký veľký dáte, nevykuruje dom, ale AN, ak ja AN malá bude často zapaľovať. Odhad kotla v kW ( nahrubo) si zistíte, keď objem budovy vynásobíte 10-15, pri neizolovaných domoch až do 50, podľa izolácií.
Odpovedať
Myslím, že to čo ti poradíme bude len ozaj hrubý odhad takto sa to nedá len tak tipnúť. Ale kombinácia dreva a peletiek je podľa mňa fajn, skús pozrieť českých výrobcov takýchto kotlov, ale najmä pozeraj aj na záruku, na kvalitu a aby ti mal kto kotol servisovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@robert_bo co by ste poradili, aje znacky a ake silny kotol by to mal byt. Kolko kw? Dakujem
Odpovedať
@lubobalascak napríklad Atmos pozri, tí majú širokú ponuku kotlov, ktoré sú podľa mňa kvalitné a aj majú dlhú životnosť. Keď ide o výkon kotla, tak to ti ja takto od buka povedať neviem, ale sú možnosti ako to cca zistiť. Na nete je kopa spôsobov ako si to môžeš prepočítať keď si napríklad vezmeš koľko kubických metrov má tvoj dom. Lebo zadal si dosť málo informácii na to aby sme ti mi vedeli nejaké číslo povedať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?