Koľko štartov plynového kondenzačného kotla máte za deň?

Mam novy kotol kondenzacny kotol WOLF s integrovanym zasobnikom na TUV a aktualne sa mi kotom priemerne pusta 15x za den. Je to cyklovanie kotla ale ten pocet startov je normalny ? ide mi to ci to cykluje alebo je to OK
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@fricko Je to v pořádku. Životnost klidně 50 let. Podrobnosti v zajímavém vláknu https://forum.tzb-info.cz/143451-hyst... Václavík už je po smrti, pravda se moc na tomto portálu psát nesmí. Životnost naopak rád zkracuje výrobce záměrně. Krásně popsáno v https://www.energoportal.cz/forum/ply... Cyklování do 50x denně se nebojte. Stojí tak 80 Kč /4E ročně. Horší to je s těmi kurvítky. Platí obecně především pro dražší značky. Prostě kdo chce opice, musí mít i na banány. Krásné počteníčko je i https://forum.tzb-info.cz/119642-ioni... Hlavně si ohlídejte nastavení maximálního výkonu. To rozhoduje o životnosti a účinnosti nejvíc. Detaily v mém profilu.
Odpovedať
Mne sa spúšťa 2krat do dňa po 4hodiny bez cyklovania, nepočítam ohrev TUV.
Odpovedať
Profilova fotka
@fricko Idealne je ked necykluje vobec a drzi nastavenu teplotu v dome ako pozadujes. Vsatko zalezi od tep.strat domu a minimalneho výkonu kotla. Vavra je blazon, ma doma stary kotol s obrovskym spodnym vykonom a preto si mysli ze cyklovanie je spravne a kotlu neublizi, lebo to ma on takto.
Odpovedať
@yuri66 zachvilu ta vymazu, lebo vraj pravda sa tu pisat nesmie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Blázni jsou podle Vás všichni. Všichni cyklujeme, protože to jinak nejde. Přečíst, pochopit. Je to jen reklamní masáž. Skutečnost je jinde. https://forum.tzb-info.cz/143451-hyst... Já jen potvrzuji, že se dá nad výrobci vyhrát. Pravda se maže na TZB. Tady zatím problém není.
Odpovedať
Profilova fotka
@fricko Napiste sem presny typ kotla, dennu spotrebu, bez toho sa neda radit, ak Vam vadi pocet cyklov. Ja mam za vcera 3 cykly, ak je vonku - 7°C kotol ide prakticky trvalo na najnizsi vykon cca 5 kW.
Odpovedať
Ono pocet cyklov zalezi vo velkej miere od vlastnosti vykurovacej sustavy ako takej, dalej od stavby resp. jej akumulacnych vlastnosti, tepelnych strat a samozrejme od nastavenia vykurovacieho systemu. V istych scenaroch sa vacsiemu poctu cyklov kotla neda vyhnut. Cyklovaniu ako takemu sa neda uplne vyhnut vobec a ani to nieje cielom dobre nastaveneho systemu.
Odpovedať
Profilova fotka
a to kde zistim takuto info? :-(
Odpovedať
To je ta ekvitermika, co mam on off zapne mi raz za den a mam pokoj
Odpovedať
@y2k ja si to viem pozriet na ovládacom termostate okrem iného aj napr: Stupeň modulácie v % Skutočná hodnota IO Otáčky ZHP Štarty horáka Prevádzkové hodiny horáka Prevádzkové hodiny na sieti Počet zapnutí siete
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Možná je to jen zbožné přání. Ve skutečnosti v přechodném období nacykluješ víc, než já se správně nastavenými hodnotami. V odkazu není chyba, ale VLASTNOST. Výrobce to odmítá řešit. https://www.energoportal.cz/forum/ply...
Odpovedať
ja mam Buderus GB172 so zapnutou ekvitermikou a co pozeram, tak kotol mi dnes bezal od 5:30 do 11:25, zapol sa znova od 12:42 do 12:55 ked ohrieval TUV, potom o 15:57 sa zapol znova a ide doteraz. Teplota vonku rano -9, teraz -3, kotol bezal/bezi len na minimalny vykon. Jedna zvlastnost co som si vsimol je, ze pravidelne okolo 6:30 sa na 2 minuty vypne a zase nabehne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
pardon, teplotna dnes -3/-1, omylom som pozrel vcerajsiu :)
Odpovedať
@gashtaan z coho je ten graf ?
Odpovedať
@panak to je prikon kotla, da sa z toho celkom dobre vycitat co robi(l).
Odpovedať
@gashtaan a ako to snímaš ?
Odpovedať
@tino2 https://www.tp-link.com/uk/products/d...
Odpovedať
Uz, ked je tu tato tema tak sa spytam, ze ako sa da znizit pocet startov, lebo vase cisla sa mi zdaju super male oproti tomu co mam ja. Kotol: Buderus GB 172 – 20 , za 4 roky, cez 95000, ovl. jednotka RC-300 Vyk. system = Konvektor Vplyv Priestoru=10k, Posun teploty v miestnosti=0K, Druh utlmu: Prah teploty v miestnosti Mam pocit, ze ked mam nastavenu teplotu 22, tak je tato teplota nonstop ( ziadne +-1st,) a to sposobuje nestale zapinanie. Co prestavit aby sa znizil pocet startov?
Odpovedať
@gashtaan plynovy kotol a elekt. prikon kotla? Akoze spotreba čerpadla?
Odpovedať
@yuri66 no ja mam kotol Wolf CGW-2 14/100L, denna spotreba plynu mi zatial vychadza medzi 3,5 - 4,5 m3 plynu. Zatial byvame len 4 mesiac @josef_vavra no tiez som mal pocit ze je to OK. Ale pred tyzdnom som nastavil casovy ohrev TUV tj dve okna za den a znizil sa mi pocet startov kotla o 3 denne. Problem mojho domu je ze ma prilis velku zotrvacnost tj teplota domu klesa velmi dlho cca 1 stupen za 24 hodin.
Odpovedať
Profilova fotka
@jurajm17 Skuste si precitat, mozno Vas nieco napadne - http://www.modrastrecha.sk/forum/kure...
Odpovedať
Profilova fotka
@fricko mate male TS domu, takze by som skusil podla navodu https://czech.wolf.eu/fileadmin/Wolf_... str.36 HG04 horní výkon hořáku v provozu vytápění (nastavení ventilátoru) maximální výkon hořáku vytápění v % nastavit na 40%, ked nebude stihat kurit nastavit na viac HG39 doba měkkého startu nastavit na 10min.
Odpovedať
@panak akoze aj spotreba cerpadla, ale hlavne ventilatora pre odtah spalin, ktoreho prikon je priamo umerny aktualnemu vykonu kotla. Nieco sa ti nezda?
Odpovedať
@jurajm17 preco mas nastaveny vplyv priestoru az na 10K?
Odpovedať
@gashtaan Nie, len sa pytam. Dik.
Odpovedať
@josef_vavra ake zbozne prianie vsak dom na taku stratu kym klesne o stuopen tak to trva, keby som znizil hystereziu na pol stupna tak nech zapne aj 3x. Ano ak je ekvitermika alebo chce niekto konstantnu teplotu ak nedokaze kotol udrzat malu tepotu cykluje
Odpovedať
Profilova fotka
@pistikus: tak to je super, ja take nic nemam
Odpovedať
@josef_vavra @pistikus @kejsix Mne cykluje pri musovych teplotach aj kazdych 3-5 minut. Mam Attack min 3,2kW, strata objektu cca 4kW, teplovodna podlahovka, 130 m2. Mam regulaciu honeywell evohome a nechapem, preco nejde stale na min vykon, ale zapne ohrev kazdych ca 5-10 min a kuri cca 3 min a vypne a znova zapne.. Kotol nastaveny na vonakjsie cidlo an ekviterm. Mne zapmne a vypne aj 120 krat. mOzno aj viac... Viete poradit?
Odpovedať
@lubomird aky presne typ kotla mas?
Odpovedať
@pistikus KT small plus.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?