Klimatizácia Daikin verzus Samsung

Rozhodujeme sa, ktoru klimu si dame do domu. Daikin o nieco drahsi, skaredsi, ale 3 rocna zaruka. Samsung pekny design, lacnejsi, ale ako je to s kvalitou? Ak mate niekdo skusenosti s niektorym z nich dajte vediet. Inak presny model nad ktorym uvazujeme je Daikin RXG/FTXG50JW a Samsung AQV18YWA.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ahoj...neviem ci je to este aktualne ale jednoznacne by som isiel po kvalite a Daikin je najlepsi na trhu.... ja osobne montujem obe znacky, ale casto radsej idem s Daikin cenou nizsie, ako so Samsungom, len aby zobrali Daikin, pretoze sa ku nej uz nikdy nemusim vracat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Daikin je líder o tom niet pochýb, ale dizajnovo by som odporučila aj LG s 3 ročnou zárukou :) z komplet servisom od montáže cez záručný až popozáručný servis rada pomôžem.
Odpovedať
Profilova fotka
@collerklima Ahoj prosím Vás my sme sa teraz rozhodli pre Mitschunitshi-inventor neviem síce číslo :-( ale aký je Váš názor kedže s tým robíte???Koľko stojí montáž jednej vnútornej jednotky??DAKUJEM :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj... vseobecne sa ceny montaze pohybujeu od 150-220 Eur... je to podla toho aka je montaz narocna a aj kedy si to davas montovat :) (ked je sezona tak byva montaz drahsia...) Mitsuhishi je kvalitna klimatizacia... myslim ze splni svoj ucel :)))
Odpovedať
@dunakiliti80 to sa za cenove ponuky niekde aj plati? Som sa s tym este nestretol.
Odpovedať
Profilova fotka
@dunakiliti80 dakujem,už máme namontovanú :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mito0 neviem ale záloha sa určite berie pred montážou :-)
Odpovedať
@dunakiliti80 napises, ze vies vyhotovit bezplatne cenovu ponuku, ako keby to bolo nieco naviac. Ja len preto. Nemam rad taketo "marketingove" tahy. "bezplatne" "zadarmo" atd. .. Mozno by viac presvedcilo: "Chcete klimu? My sa tym zaoberame uz zopar rokov, vedela by som vam vypracovat aj cenovu ponuku, urcite by sme sa vedeli dohodnut. Mame tie a tie referencie..., mozem vam dat aj kontakty na nasich zakaznikov. Odkial ste? ... " atd ...
Odpovedať
Profilova fotka
@mito0 viem čo píšem , len okrajovo denne robievam cenové ponuky až do neskorých večerných hodín , možno vámto nepríde naviac , každopádne je to vec názoru .....prajem pekný deň
Odpovedať
Chcem urobit pripravu na klimatizaciu, t.j. asi nejaku rurku dat pod omietku poradite mi presnejsie? Dik
Odpovedať
Profilova fotka
@marrad treba tam natiahnut medenu trubku (teda dvojtrubku s izolocanu) jdena hrubsia jedna tensia priemer hrubsej trubky zalezi od vykonu klimatizacnej jednotky napr http://www.otrade.biz/obchod/index.ph... potom tam treba jeden kabel z rozvadzaca alebo zasuvky do vonkajsej jednotky 3 x 2,5 a od vonkajsej jednotky do vnutornej jednotky 4 zilovy kabel as 4 x 0,75 alebo 4 x 1,5. Este je dobre si z tej vnutronej jednotky natiahnut hadicu alebo malu trubku na odvod kondenzu aj ked tie vnutorne jednoty maju odparovaciu misku
Odpovedať
Článok sa načítava...
@arnost24 moze sa ta rura tahat aj popod vonkajsie zateplenie? a taktiez ponad sadrokarton v podkrovi? aku malu hadicu alebo trubku? to od jednotky a kam bude viest na trubka? Dakujem za radu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@zewa11 Ahoj, prosim ta ako ste spokojni s tou klimou, poruchovost - hlucnost - .... Vdaka za info
Odpovedať
urcite pozerajte japonske znacky, maju zarucenu kvalitu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rarasok ahoj,sme spokojny...porucha žiadna a hluk tiež-deti zdrave,neda sa porovnat s tou co mame v praci,naša je ,,zdravšia,, ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
@zewa11 ste dávali klimu len do obývačky či aj do izieb detských ?
Odpovedať
@mikella staci v obyvacke
Odpovedať
@mikella urcite dat do kazdej miestnosti samostatnu klimu ... ja mam v kazdej miestnosti a je to o niecom celkom inom ...
Odpovedať
Profilova fotka
@mikella my máme split, t.j. jedna jednotka je v obývačko-kuchyni a druhá je v spálni, značka LG
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 @topvideo @mackoke určite nebudeme dávať do každej miestnosti lebo ich máme neúrekom pýtala som sa preto či maju v detských že ako to vplýva na zdravie detí, lebo mám obavy aby to nebolo detom zle. My plánujeme len obývačke spojenej s kuchynou a hornej spoločenskej miestnosti aj to rozmýšlam spraviť len predprípravu, aby sme vedeli či to vôbec bude potrebné aká bude klíma v dome či ju budeme vôbec využívať...
Odpovedať
@mikella klima neskodi nikdy .... ak sa ju naucis spravne pouzivat .... klimu mam v obyvacke, spalni a aj detskej ... kurit klimou moze aj ked si v miestnosti lebo ked fuka na cloveka teply vzduch nie je to neprijemne, naopak ak chladis je fukanie studeneho vzduchu neprijemne .... preto je idealne chladit miestnosti ked nie si doma .... naprogramujes klimu aby sa sama zapla a prides do vychladeneho domu a klimu vypnes ..... cize tak ako aj ine zariadenia aj klimu sa treba naucit pouzivat ..... a ten kto ochorie z klimy ju nevie pouzivat ...
Odpovedať
Profilova fotka
@mikella do obyvky a mame otvorenu s kuchynou,prejde to aj do chodby ale do izieb nie....tie su na severe
Odpovedať
@mackoke Ak pouzivas klimu na kurenie stale a nie narazovo a zaroven je jej vykon dostacujuco napocitany, tak ani pri kureni sa neda hovorit o teplom vzduchu. Je skor taky vlazny, ze ma pocit clovek, ze to ani nekuri, az kym nepozrie na teplomer.. :-) Prudenie je podla mna vzdy neziaduce a neprijemne, a preto bude klima vzdy len kompromis.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@zewa11 ako ste spokojni s vybratou znackou klimy?
Odpovedať
Dobrý deň, vie mi niekto poradiť aký výkon by mala mať klimatizácia, aby vychladila priestor cca 50 - 60 m2 ? Mám obývačku s kuchynou a jedalňou prepojenú veľkou zárubňou tento priestor môže mať tak 50 m2. Z Obývačky sa ide do spálne, ta je už zavretá. Mne poradili montáž dvoch klimatizačných jednotiek. Jednu do kuchyne a druhú do obývačky aj preto, lebo mám podkrovný byt a v lete je tam pod strechou peklo.
Odpovedať
@silvinka.ja Približný výkon klímy sa uvádza na obostavaný priestor v m3. Pri 60 m2 x 2,6 m svetlá výška miestnosti to je 130 m3. Približný výkon aspoň 5 Kw.
Odpovedať
@praktikman Ďakujem, ja mám výšku stropu len 2,4 m, ešte raz ďakujem.
Odpovedať
@silvinka.ja uplne vam staci 3,5 kW. My mame 3,5 kW na obyvackokuchynu 44 m2 + chodbu 10 m2 a v pogode to v lete vyklimuje aj so spalnou 15 m2. V obyvke je velke presklenie bez exterierovych zaluzii a klimu ani nepocut..
Odpovedať
@lubomird oki, dakujem vam za info
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?