Odpoveď na príspevok od berta100:
Dobrý deň . Rozhodujem sa medzi Daikin Sensira In… @berta100 čo tam chceš servisovať? Ked je dobre namotovaná, tak vydrží bez servisu 20 rokov. Ten servisák, čo to montoval, už bude na dôchodku, ked sa pokazí.. Potom kúpiš novú. A dezinfekčný prípravok na čistenie si vieš zabezpečiť aj sama.Odpoveď na príspevok od aen:
Nad windfree samsungami ste nerozmyslali ? @aen Nie len tieto nám ponúkli .Odpoveď na príspevok od berta100:
Dobrý deň . Rozhodujem sa medzi Daikin Sensira In… @berta100 je to uplne jedno co si vyberies, studeny vzduch budu fukat rovnaky... Ten Naitec vyzera, ako prebaleny Aux a to je dobra cina.Odpoveď na príspevok od berta100:
Dobrý deň . Rozhodujem sa medzi Daikin Sensira In… @berta100 jeden chladiar v jednom vlákne písal zaujimavý príspevok tak to sem skopírujem: "Normálnejšie stroje majú aspoň 25-26kg Naitec má 22kg to je úplný spodok ak to zoradiť podľa kvality: Mitsubishi - Daikin - Toshiba - LG - Samsung - Midea - Gree - Sinclair - AUX Ostatné odnože klím sú poväčšine vyrábané na čínskej linke Midea (120 klím) najväčší globálny výrobca klím Naitec je nižšia odnož AUX"Odpoveď na príspevok od dexter89:
@berta100 jeden chladiar v jednom vlákne písal za… @dexter89 2,5kW Daikin Sensira má vonkajšia bedňa 28kg. 2,5kW Samsung Windfree comfort vonkajšia jednotka má 24kg. 2,5kW Midea Oasis plus má vonkajšia jednotka 32,3kg. 2,5kW Vivax R+ má vonkajšia bedňa 26,4kg. :-)Odpoveď na príspevok od toky1:
@dexter89 2,5kW Daikin Sensira má vonkajšia bedňa… @toky1 vivax je kvázi prezlečená Midea tuším @berta100 keď máš rovnakú cenu na sensiru aj na ten naitec tak ja by som šiel do sensiry ... ja mám daikiny comforu aj perferu a tie funkcie čo sú akože "naviac" vôbec nevyužívam... je to blbosť marketing... po 6 rokoch viem skor povedať, že tá lacnejšia daikin comfora je ešte lepšia jak novšia perfera... aj keď perfera je tichšia to je pravda... ale mne hluk ani šum klímy nevadí... oba sú dosč tiché ja nimi kúrim celú zimu, chladím zriedkavoOdpoveď na príspevok od dexter89:
@toky1 vivax je kvázi prezlečená Midea tuším @b… @dexter89 K tej kvalite klimatizacii to nie je take jednoznacne, mozno je nieco aj o stasti/nestastii na kus/seriu... U manzelky v praci maju namontovane Midea multisplity cca 3-4 roky. Rok nejdu niektore vonkajsie jednotky. Funkcne chladia slabo. Mozno iba zla montaz a unik chladiva... Mam lacnejsi Panasonic (vyrobeny v cine v zavode Panasonic v 2012, montovany v 2013), funguje bez technickeho servisu/opravy 12 rokov (vnutornu a vonkajsiu jednotku si cistim ja). Preto som kupil dalsie Panasonic (pred 3 rokmi), ale tie maju uz tvrdsie plasty a dlhodobo z nich pachol (Panasonic Japan, fabrika Malaysia). Lacnejsie Daikiny (rada Eco Comfort) sa vyrabali v Gree v cine, aspon taku informaciu som mal. Samsungy v minulosti trpeli na 30% poruchovost elektroniky. Preto by som isiel uz len do japonca, ak to rozpocet dovoli. Aj to je vsak otazne v dnesnej dobe optimalizacie nakladov a kvalite suciastok...Odpoveď na príspevok od rkorba:
Montoval som Daikina a vnutorna jednotka vyrobena… @rkorba Tak-tak. Inak ja napríklad doma chladím len na poschodí cez víkend keď je syn doma. Na prízemí nám cez 25° toho roku ešte teplota nestúpla. A ajtak keď sme doma tak sme vlastne vonku - buď na terase alebo v bazéne či záhrade. Ale chápem, že nie každý má takéto možnosti - napr. v bytoch asi teraz bežia klimy furt do noci. V kanclíku cca 40m2 v podkroví máme 5kW Vivax a šlape celú pracovnú dobu so spotrebou teraz cca 550W/h.Odpoveď na príspevok od durino:
@dexter89 K tej kvalite klimatizacii to nie je ta… @durino asi poddimenzovany vykon... ja som zas v Chorvatsku 10 r. dozadu mal vivax a nechladilo to skoro vobec... je pravda že pod strechou apartman kde palilo slnko nonstop a domáci tam dali asi nejaku 2,5kw jednotku kvôli akože aby si mohli napísať že "klimatizovaný apartmán" :D je to chyba značky? asi ne skorej zle zvolený výkon na také tepelné zisky podkrovia... @rkorba ja mam na comfore daikine "made in turkey" a na tych perferach česko 😀 určite to bude aj kus od kusu... aký montér akurát tvoj kus robil, či bol po opici a odflákol to alebo niekto kto si dal záležať... jak so všetkou elektronikou ... to jak elektrokolobežky... veľa ľudí sa na tie čínske tak sťažovalo že baterka skapala prestalo to ísť... nepodoťahované šrouby... ja som natrafil na taký vydarený kus, že tomu nič nebolo... nič netrebalo za 3 roky ani dotiahnuť všetko šľapalo jak hodinky... baterka papierový dojazd 30km ja som s tým spravil aj 50 proste mal som šťastie asi na poctivého činčouna v Shenzhene :DOdpoveď na príspevok od rkorba:
Montoval som Daikina a vnutorna jednotka vyrobena… @rkorba Dobre namontovana klima - presne, aj toto je podstatne, vid ten moj prispevok vyssie. Viac multisplitov Midea a uz nejdu spolahlivo po 3-4 rokoch. Tiez miesto umiestnenia vonkajsej jednotky, ci je vacsinu dna na slnku, alebo v tieni, ci na nu fuka vietor, alebo je v zavetri, ci je kryta pod strechou, alebo nie. Samozrejme, ci ma dobru tepelnu vymenu s okolim (nie je polozena na rozpalenom betone na slnku). A hlavne, velky problem izolacie medeneho potrubia. Vacsinou sa pouziva potrubie s bielou izolaciou (co vidim naokolo), ktore sa na slnku po rokoch rozpada, odlupuje, odhaluje medene rurky a znizuje to ucinnost prevadzky. Preto je dobre toto potrubie (izolaciu) este zvlast obalit niecim UV stabilnym, hlavne vtedy, ked na to dlhodobo svieti slnko.Odpoveď na príspevok od berta100:
Ďakujem veľmi pekne a ešte dôležitá info, klíma b… @berta100 toto ovládanie cez wifi si daj ... Je to dobrá vec vieš tým ovládať klímu na diaľku cez internet odkiaľkoľvek ... Napr. sa vraciaš z práce tak dvihnes teplotu zapnes kúrenie atď... Toto sa využije tie marketingové ako ,,čističky ,, neviem ja to moc nepoužívam a na staršej klíme ani nemám každá klíma má základné filtre na zachytávanie prachu a pod...Odpoveď na príspevok od berta100:
Ďakujem veľmi pekne a ešte dôležitá info, klíma b… @berta100 Neviem ako je to pri Daikine a Naitec ale wifi modul na ovládanie na diaľku smartfonom cez appku na moje Vivaxy stál tuším 50eur pre jednu klimu. A je to fasa aj nielen aby si ovládala klimy na diaľku ale aj ak ti napríklad niekto tak skvele odloží diaľkáč od klimy, že ho zaboha nevieš nájsť. A že sa to konkrétne u nás deje pravidelne :-)Odpoveď na príspevok od rkorba:
Ine klimy ako s integrovanou wifi ani nemontujem,… @rkorba a nie je jedno či na ovládanie klímy siahneš po mobile alebo po DO?Odpoveď na príspevok od foox:
@rkorba a nie je jedno či na ovládanie klímy siah… @foox chcem vidieť ten diaľkový ovládač, ktorý by som mal so sebou v páci a zapol a nastavoval teplotu na klime doma. Prípadne ktorým by som ju nadiaľku vypol lebo som ju pri odchode z domu vypnúť zabudol. Možnosť ovládania smartfonom má svoje výhody.Odpoveď na príspevok od foox:
@rkorba a nie je jedno či na ovládanie klímy siah… @foox ako uz bolo spomenute, cez telefon ju ovladas z druhej strany zemegule. Zaroven zacali vyrobcovia davat priblble dialkove s minimom tlacitok a bez okuliarov sa nedoklikas cez menu dialkoveho na pozadovanu funkciu a cez ten mobil to je stale intuitivnejsie a viac user friendly!Odpoveď na príspevok od foox:
@rkorba a nie je jedno či na ovládanie klímy siah… @foox u mna napr. Vobec, dodnes som neprisiel na to ako na ovladaci nastavim funkcie ktore na mobile mam za par sekund. Je pravda navod som necital, ale k mobilu som ho nepitreboval. Navyse na mobile dokazem nastavit rozsah vykonu po 1% na dialkovom iba po 20%Odpoveď na príspevok od foox:
@rkorba a nie je jedno či na ovládanie klímy siah… @foox tak nastavovať časovač na daikine cez diaľkové je jak štartovať raketoplán je tam kopa tlačidiel week, day, a blbosti neviem v Appke otvoris kalendár a nastavis za sekundu časovač presne na deň hodinuOdpoveď na príspevok od foox:
máte zvláštne priority páni, ale nech je po vašom. @foox preco zvlastne? Co je zvlastne na tom, ze si chcem klimu pustit na 5% vykonu lebo vtedy sa studeny vzduch len tak rozlieva po izbe a klimu ani nepocut? Pri 20% ju uz trosku pocut je, no hlavne je uz to prudenie vzduchu citelne. Ale to by bola ta menej dolezita vymozenost. Co je zvlastne na tom, ze ked odchadzam z prace (pricom casy odchodu u mna nie su pravidelne) si z pohodlia kancelarie zapnem klimu doma a prichadzam do vychladeneho domu. Alebo v zime (nakolko kotol nema taku moznost zapnut ho nadialku) si pred prichodom z viacdnoveho vyletu s predstihom vykurim dom klimami a po prichode som pekne v teple... preco su to podla teba zvlastne naroky? Normalne ma to zaujalo ze co je na tom zvlastne 🙂Odpoveď na príspevok od foox:
máte zvláštne priority páni, ale nech je po vašom. @foox zas musím objektívne povedať , že napr. ten časovač s kalendárom som nikdy nevyužil a aj to zapnutie klímy na diaľku som využil asi 2x za 5 rokov , keď som sa napr. Na jeseň vracali po pár dňoch mimo domu , kedy nemuselo byť kúrenie zapnuté ale teplota už klesla , tak aby sme prišli do ,,tepla,, Ale ako najviac aj tak využívam primitívny časovač čo má comfora na diaľkovom že len si nastavím počet hodín kedy má zapnúť abo vypnúť v prechod. Obdobiach Ale zas je pravda že až tak nevyhnutná není ani tá wifi aplikáciaOdpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@foox preco zvlastne? Co je zvlastne na tom, ze s… @sousedekovci89 pre mňa zvláštne, ale asi iba preto, že u nás je stále niekto doma, takže nejaké zap/vyp z práce alebo z Austrálie nemá význam, v podstate ani žiadna automatika. Čo sa týka mobilu, doma ho zahodím a nechcem ho vidieť ani počuť, kým zase neodchádzam, nieto ešte aby som ním niečo ovládal. Vystačím si s diaľkovým. Naše klímy majú wifi, ale pravdupovediac ani som sa nesnažil ju sprevádzkovať, pre mňa zbytočnosť.