Odpoveď na príspevok od pablokri:
chceme si dat namontovať klímu do dvojizboveho by… @pablokri ja to mám podobne, funguje to dostačujúco. Klímu mám v kuchyni, z ktorej máme dvere do všetkých izieb na prízemí. Je orientovaná na západ, čiže v lete je tam najteplejšie. Klíma v pohode dokáže udržať teplotu vo všetkých izbách aj ked klímujem na najnižší výkon.Odpoveď na príspevok od zicher:
@pablokri ja to mám podobne, funguje to dostačujú… @zicher tiež sme na prízemí a dve okná na západ a spálnové na východ.Aký výkon ma vaša klíma?My chceme dat 3,5kw a byt má 58m2Odpoveď na príspevok od pablokri:
@zicher tiež sme na prízemí a dve okná na západ a… @pablokri kliíma 3,5kW, dom 120m2, slušne zateplený.Odpoveď na príspevok od zicher:
@pablokri kliíma 3,5kW, dom 120m2, slušne zateple… @zicher tak to mne musí byť dosť čo sa výkonu týkaOdpoveď na príspevok od pablokri:
@zicher tak to mne musí byť dosť čo sa výkonu týka @pablokri nám to postačuje.. a zasa ani v lete nie je dobre mať vovnútri 21°C, ked je vonku 37.Odpoveď na príspevok od zicher:
@pablokri nám to postačuje.. a zasa ani v lete ni… @zicher Pokiaľ je človek celý čas zavretý vnútri, je jedno na koľko je nastavená klíma, môže byť aj tých 21°. Rozdiel stačí minimalizovať až nejaký čas pred odchodom von.Odpoveď na príspevok od ralf364:
@zicher Pokiaľ je človek celý čas zavretý vnútri,… @ralf364 akože 21 mi príde fakt že masaker, ked je vonku 35. V zime kúrime na 22 a v lete budeme klímovať na 21. To je nelogické. V lete pokojne udržať teplotu pod 24, aby sa dalo spať, zároveň aby to nebol šok pre organizmus vyjsť von. A cvičiť s klímou hore dolu pred odchodom, po príchode je tiež blbosť.. Najjednoduchšie je držať stabilnú rozumnú teplotu. Ja som otužilec, chodím sa kúpať aj teraz do vody s ľadom, ale v lete by som určite neklímoval na 21, ked chodíš hore dolu von a dnu, to si koleduješ o zatuhnutý krk a problémy s chrbticou.Odpoveď na príspevok od pablokri:
chceme si dat namontovať klímu do dvojizboveho by… @pablokri akurát si zisti či nebude problém s vonkajšou jednotkou ked je to panelák prízemie, keby ste boli na vrchu môže byť na plochej streche,majú to niektorí?Odpoveď na príspevok od duzu:
@pablokri akurát si zisti či nebude problém s von… @duzu to nebude problem to je už vyriešene kedže budeme to dávať robiť viacerí v bytovke