Kedy stavať krb?

chcem sa opýtať kedy mám začať stavať krb či môžem až keď budem mať hotový poter, alebo musím mať postavený krb predtým/ chceli by sme kachľový krb/, dávam aj podlahové vykurovanie ;-) ďakujem
Odpovedať
My sme pri hrubej stavbe riesili krb v krbovom studiu . Tam nas usmernili pri stavbe komina , lebo typ krbu co sme vybrali mal poziadavku na priemer komina . Samotna realizacia krbu bola teraz ked uz mame hotove omietky , a potery . Kurenie mame tiez podlahove .
Odpovedať
Profilova fotka
v prvom rade treba mat pod krbom - kachlami urobenu pätku.. tzn. taky akoby zaklad to sa robi hned ako prve, my sme to robili spolu so zakladmi domu...čiže aj pred potermi . s murmi sa postavil komin schiedel....... Samotny krb sa robil až po poteroch a omietkach :), samozrejme krbove studio, nie my.. Tiez mame podlahove... tam kde mal byt krb, sa vynechalo :)
Odpovedať
pre funkciu je to jedno ale pre menej bordelu najskôr krb a potom súčasne poter i kachle
Odpovedať
Profilova fotka
Nezabudnite, ze krb aj komin maju dost velku vahu, cize je dobre na miestach, kde budu stat, dat hrubsiu vrstvu betonu, predstav si, ze polozis 300 a viac kg na jedno miesto na cca 5 cm poter, pod ktorym bude stlacitelny polystyren...co sa moze stat?
Odpovedať
Profilova fotka
nám osádzali krb. vložku teraz. Musel byť vybetonovaný podklad o rozmere budúcej obstavby do výšky poteru. Dali sme ho skôr, kvôli vykurovaniu stavby
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?