Kde kúpim liatinový krb? Vaše skúsenosti s nimi.

Ahojte, vie mi niekto poradiť značku alebo výrobcu ROHOVÉHO krbu - aby bol liatinový, odliaty v kuse - čiže monolit. Nejako taký neviem nájsť na webe. Buď je len rovný a vtedy je aj monolit z liatiny alebo keď nájdem rohový, tak je tam aj kombinácia ocele, šamotu a liatiny. Budem vďačná aj za vaše skúsenosti s týmito krbmi. Ďakujem.
Odpovedať
keď sme stavali krb my, s krbárom sme kecali a priznal som že sme chceli čistú liatinu ale nezohnali sme. Máme rohový s výsuvom a to už duplom nie. A ak áno tak na objednávku a za cenu slušnej Fábie. Ale na krbe sa jazdiť nedá, že :-) Liatina je výborná v mnohých ohľadoch, ak však nastane jeden jediný malinkatý puk (či prehriatím alebo len chybou materiálu či niekde vo výrobe) je to vraj už na vyhodenie. Toť názor "nášho" krbára.
Odpovedať
@zamotek A aký máte ten krb vlastne vložku,lebo taký istý názor mal aj náš krbár.Tak teraz váhame.
Odpovedať
vložka je oceľový zvarenec, dno a steny šamot. Výkon tuším 12kW. Zatiaľ kúrené iba na jar a teraz v lete iba na image ale plná spokojnosť. Nutné kvalitné drevo inak po dvoch -troch dňoch sklo vhodné na pozorovanie zatmenia slnka :-) Ale to sme fakt pálili všetko čo zo stavby zostalo.....a potom vyberali z roštu klince a šrouby :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?