Je 10tis za novu 'vodu a kurenie' v starom dome vela?

Zdravim. Kupili sme asi 60 rocny dom na juznom SK (obytna plocha cca 90m2) a zaciname s rekonstrukciou. Dom nebol udrziavany, takze tam treba v podstate urobit vsetko. Tento rok by sme radi urobili kurenie a vodu. Dostala som cenovu ponuku, ktorej celkova cena je vyse 10tis a neviem, ci ja som z lacneho kraja, alebo je to naozaj vela. Ina vec je, ze 10tis na to ani nemozem pouzit.... cela rekonstrukcia bude veeeelmi postupny projekt, pretoze penazi nemam plne vrecka, ani nemam stryka v Amerike, co by sa chystal umriet a odkazat mi miliony. Takze velmi krok po kroku. Na ilustraciu: je to kombinacia 8 radiatorov a zcasti podlahoveho kurenia na cca 20m2 (ano, taketo riesenie to predrazuje, zacinam zvazovat uplne v celom dome podlahovku, ale aj to by sme museli robit na fazy, co neviem vobec, ci sa da...), kondenzacny kotol a rozvody vody do kuchyne, wc a dvoch kupelni. Pozerala som si ceny poloziek a napriklad kotol som nasla o 240 eur lacnejsie; mnoho dalsich veci z ponuky som nasla v priemere o 20% lacnejsie... kompletizacia a montaz radiatorov je uvedena spolu za vyse 800 eur.... ja neviem. Ake mate nazory a skusenosti? Podelte sa o mudrost. Dakujem!
Odpovedať
Moj nazor je ze si dajte spravit viacero ponuk, u mna cenove rozpatie od 5.5k ,do 13.5k za plus minus to iste. V najlacnejsej nebol kotol ale bol tam poter, a rozlohu mam takmer dvojnasobnu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mon_chm z mojho pohladu podla toho, co si popisala sa mi to zda dost. Je potrebne najma v takomto pripade, ked nemas penazi na zvys aby si si poziadala o viacere cenove ponuky a potom si to porovnala, ze kde co je, za aku cenu a podobne veci. Najlepsie sa rozhodnes, ked si urobis prieskum.
Odpovedať
Profilova fotka
@mon_chm cenovu ponuku posudit neviem ale pride mi uplne normalne, ze ked ti nejaky material a "veci" dodava zhotovitel, tak si na ne "prihodi" marzu. To uz je na tvojom zvazeni cii je 20% marza OK a ci si naozaj dokazes potrebny material zabezpecit sama o 20% lacnejsie (pretoze ked kupis z nevedomosti blbost, tak sa ti moze stat, ze v konecnom dosledku zaplatis aj viac lebo budes dokupovat; pripadne cestovanie po obchodoch a cas tym straveny tiez nie je "zadarmo"). Urcite pytaj viacere cenove ponuky od roznych zhotovitelov. Za to nic nedas.
Odpovedať
@maslenka47 K prihodenie 20 %. Predpokladam, ze dodavatelska firma to nakupuje cez velkoobchod. Takze ta firma uz ma zlavy oproti tomu, co kupin ako koncovi zakaznik. Robim vo velkoobchode, sice nie v stavebnictve a marze ktore si nahadzuju na tovare nasi zakaznici, ktore potom uctuju koncovim odberatelom sa vpohode pohybuju na urovni 50 a viac percent. Ja som menil 2 radiatory. Bolo treba posunut a zmenit pripojenie. Robil mi to jeden clovek 1 den. Cena bola 450 eur vratane materialu. Len tak som preklepol cenu radiatorov, tak bola presne taka ista ako je maloobchodna cena u jedneho vyrobcu kotlov, ktory sidli u nas v meste. Kebyze hladanim po internete, by som mozno dokazal usetrit takych 20 - 40 eur.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?