Infra vyhrievany koberec

Mozno ste niekedy uvazovali nad infra vykurovanim, teraz je to trend. Pri uz hotovej stavbe je to ale hodne problematicke to dodatocne nainstalovat, preto mi bol predajcom doporuceny tzv. infra koberec (vyhrievany koberec, pracujuci na tom istom principe - teda na principe infra ziarenia). Predajca ma upozornil, ze sa jedna len o doplnkove vykurovanie, co mi nevadilo, islo mi o vyhriatie kupelne, kde je len teplovodna podlahovka, ale pride mi nedostatocna. Koberec nebol lacny (110 x 110cm - 190 eur), ale povedal som si, nech, hlavne ze bude teplo. Tento koberec je vsak jedno obrovske sklamanie. ma prikon 280 W, po zapnuti sa po nejakej chvili nahreje, ale tvrdit, ze ide o vykurovanie, je v tomto pripade cire zavadzanie. Aby neslo len o subjektivne dojmy, do kupelne som dal teplomer a po niekolkych hodinach "vykurovania" sa teplota v miestnosti prakticky nezmenila. Dokonca na stranke predajcu je uvedena aj taka perla ako "Máme odskúšané, že najväčší koberec ktorý máme v ponuke (2 x 2 m) dokáže bez problémov vyhriať miestnosť s rozlohou 25 m2 takže použitie je naozaj možné v menších priestoroch ako stánky, malé izby a rôzne menšie priestory až po veľké izby, kancelárie, obchodné priestory alebo kdekoľvek, kde potrebujete mať teplo". Predavajuci reklamaciu neuznava, kedze koberec je po technickej stranke funkcny. Dovolil som si predajcovi ponuknut, ze mu dam k dispozicii temperovany priestor o velkosti cca 15m2 a ak to vyhreje tym najvacsim kobercom, tak od neho kupim aj ten. Samozrejme sa mi uz neozval, asi sam dost dobre vie, ze je to nezmysel. My sme sa napokon rozhodli, ze si ho nechame, lebo je fajn vyjst z vane a stat na teplom koberci. To je ale jedine pozitivum tohto produktu. Inak to s vykurovanim nema absolutne nic spolocne. Predajca odmieta uznat reklamaciu, kedze koberec je plne funkcny.
Odpovedať
@milan_ Samozrejme, súhlas s výrobcom. Ak má deklarovaný výkon 280 W a aj má taký reálne, je to v poriadku. Vopred Vás upozornili, že ide o doplnkové vykurovanie. Sám uznávate, že hreje. Doplnkové znamená, že ho k niečomu doplníte, pretože sám koberec by nevyhrial miestnosť. Zrejme má vaša kúpeľňa väčšiu tep. stratu než 280 W. Podlahovka, ktorú v nej máte inštalovanú , tiež nemá 280 W, ale násobne väčší výkon. Nechápem ale, prečo ste dávali vyhrievaný koberec, keď je dlažba teplá od podlahovky.
Odpovedať
@milan_ btw, sú domy, kde 280 W dokáže byť hlavným zdrojom tepla v 1 miestnosti ;-)
Odpovedať
a co chcel basnik vlastne povedat? Ze sa nechal oblbnut a nenapadlo ho, ze tri 100w ziarovky mu izbu nevykuria?
Odpovedať
@milan_ a pokiaľ neklesla teplota v kúpeľni ani po viac hodinách, znamená to, že tam bolo niečo, vďaka čomu sa udržala na rovnakej úrovni
Odpovedať
@blacksr Keď tam nebude iný zdroj, tak 280 W bude hlavným zdrojom.
Odpovedať
nebudte rozmaznani
Odpovedať
blacksr:teplota v kupelni je prakticky nemenna, ci je zapnuty alebo nie. myslim ze teplota by mala stupat a nie ze by nemala klesat. klesat nema dovod. kedze kupelna je vykurovana aj prestupom. Je teply na dotyk, ale prave to slovo "hreje" je velmi povazlive. Dlazba je veru studena, bud je tam podlahovka prilis riedko, neviem, ale dlazba urcite na dotyk nie je tepla. islo mi len o to podelit sa o skusenost, mozno to niekomu pomoze pri rozhodovani sa.
Odpovedať
@milan_ no, zrejme je 280 W pre Vašu kúpeľňu málo na to, aby vzrastala teplota
Odpovedať
@milan asi by vam viac pomohlo vyregulovat podlahovku
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@milan_ Odporucam ten koberec zapojit a zmerat, ci naozaj ma odber cca. 280W. Ak ano, tak mu nic nie je. Ja si myslim, ze mne by veru ten velky koberec na obyvacku stacil :-) Ak ma mojich predpokladanych cca. 1000W.
Odpovedať
No tak som pozrel nieco podobne na webe a neda mi preposlat reklamny material. Co tam pisu, tak to su ine bludy. Nevravim, ze to nehreje, ale: - zdrave teplo - antibakterialne ucinky - zlepsenie kvality vzduchu o 81% za 2 hodiny - spotreba od 0,1e /10 hodin - toto som nasiel pri 500w koberci, ktoreho prevadzka stoji podla mna cca. 5x viac Hlavne ta kvalita vzduchu, tak to je krasa :-D :-D :-D
Odpovedať
@jarosujo hej, presne ten zeleny mam. Uz ho ani nezapajame, funguje jak normalny koberec. Sak ked potrebujes vyhodit peniaze, kludne si ho kup :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@milan_ Ak nemas pre neho vyuzitie, za 50€ ho kupim. Tiez mi bude asi na nic, ale strasne chcem zmerat to zlepsenie kvality vzduchu o 81% za dve hodiny :-D Ak by si mal zaujem, posli mi sukromnu spravu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?