Hučanie radiatorov v byte

Prosím Vás o radu.Jedná sa o hučanie radiatorov.Keď si zapne suseda z vrchného poschodia radiator začne hučanie v našom byte.Je to dosť nepríjemné,nedá sa pri tom zaspať.Už sme vymenili ventily u nás aj u susedky,radiátory mame odvzdušnené a stále to počujeme aj keď mi v danej chvíli nemáme radiator zapnutý.Vždy vieme kedy začnú kúriť.Mal niekto podobnú skúsenosť a podarilo sa mu to nejako vyriešiť.
Odpovedať
Profilova fotka
A nehucia rury? Zafial som sa stretol s pukanim v mieste prechodu stenou ale s hucanim nie. Maximalne sumenie a to je vo ventile. Aj si skusal pocas hukotu nieco zmenit?? Zavriet popripade otvorit naplno ale pustit iny radiator ak ide z rovnakej vetvy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

A nehucia rury? Zafial som sa stretol s pukanim v…
@wolodymyr áno hučia rúry radiátorov,zle som sa vyjadrila.Keď začne to hučanie zapla som aj náš radiator a bolo to ešte horšie.My bývame na 7.poschodi a suseda na 8.poschodi.Keď zapne svoje kúrenie začne aj ten hukot.
Odpovedať
Profilova fotka
Moze to byt razova vlna ale to tipujem. Isto by som ziadal od spravcu riesenie.
Odpovedať

Moze to byt razova vlna ale to tipujem. Isto by s…
@wolodymyr Kontaktovala som spravcu a ten sa vyjadril že mám zle ventily ja a aj susedia.Vymenili sme a problém sa nevyriešil.Tak mi nezostáva nič iné len opäť ich kontaktovať.
Odpovedať
Profilova fotka
Pozri este spiatockove ventily ci su otvorene naplno este to moze byt pricina. Ono vyregulovat sustavu chce cas a pokusy.
Odpovedať

Pozri este spiatockove ventily ci su otvorene nap…
@wolodymyr ďakujem za rady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kata137:

Prosím Vás o radu.Jedná sa o hučanie radiatorov.K…
@kata137 skúste v kotolni zvýšiť/znížiť prietok obehovúho čerpadla.... plus vyčistiť filtre čo sú kolo neho
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@kata137 skúste v kotolni zvýšiť/znížiť prietok o…
@petersd ďakujem za radu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kata137:

Prosím Vás o radu.Jedná sa o hučanie radiatorov.K…
@kata137 nie je vyregulovana susutava. Volat spravcovsku spolocnost a ziadat vyregulovanie sustavy
Odpovedať
U nás generovalo hluk niečo vo výmenníkovej stanici. NA tretie oslovenie - sťažnosti suseda čo býva dve poschodia nad ňouniečo vymenieli, vyregulovali a je tichšie. No v obdobiach ak je vonku mráz aj u nás počuť nejaký zvuk z radiátorov no nie silný.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@kata137 nie je vyregulovana susutava. Volat spra…
@zita19 Samotná nevyvážená sústava nemôže generovať zvuk. Niekde v rozvode majú vadný element.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

U nás generovalo hluk niečo vo výmenníkovej stani…
@starysomar zrejme to budú obehové čerpadlá
Odpovedať
Profilova fotka
toto je skutocne neprijemne. mali to vo vedlajsom panelaku tak, museli volat spravcu a ten kontaktoval odbornikov na kurenie. poruchu mali v celom vykurovacom systeme.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@zita19 Samotná nevyvážená sústava nemôže generov…
@petersd a ten sposobuje nevyvazenost sustavy. U nas pistali radiatory ked sused jeden vymenil, pukali stupacky, ked dalsi debil zalial stupacku poterom. Na zaciatku tejto sezony sme ich volali zas, lebo hucala jedna stupacka po vymene potrubia od vymenicky po patu domu. Stacilo nahlasit spravcovi, ti patrali po chybe a vyriesili za par dni.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@petersd a ten sposobuje nevyvazenost sustavy. U …
@zita19 tak to bol ten lepsi pripad, kedy ste sa ozvali s problemom a hned to aj niekto riesil. niekde sa pomoci nedockas ani po tretej ziadosti.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od luklu3:

@zita19 tak to bol ten lepsi pripad, kedy ste sa …
@luklu3 presne.Dúfam že toto nebude môj prípad a budú to riešiť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahojte.Volala som dnes správcovi tak zajtra prídu znížiť tlak,že sa s tým už stretli v inej bytovke.Pomohlo im to čo sa zvuku týka len,že sa slabšie kúrilo vo vyšších poschodiach.Tak uvidíme ako dopadne.A bol ten technik veľmi ochotný že spoločne to nejako vyriešime,že sú tu pre nás.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?